?>

İzmir Adliyesi'nde hareketli dakikalar

Ödemiş Açık Cezaevinden firar eden Çağlar A.’yı yakalayıp İzmir Adalet Sarayı’na getiren polis, adliyede cezaevi firarisini elinden kaçırdı. Kovalamaca sırasında polis havaya ateş ederken iki vatandaşın da yardımıyla zanlı polis tarafından yakalandı.

Asayiş - 8 yıl önce

Ödemiş Açık Cezaevin’den geçtiğimiz 18 Ocak’ta firar eden 35 yaşındaki Çağlar A., bugün Bornova’nın Çamdibi semtinde polis ekiplerince yakalandı. Çamdibi Polis Merkez Amirliği’ne bağlı 2 polis memuru şahsı İzmir Adalet Sarayı’na getirdi. Burada polis zanlı Çağlar A.’yı adliye nezarethanesine götürmek için İzmir Adliyesi C kapısından giriş yaptı. Bu sırada Çağlar A., polislere elindeki eşyaları bırakmak için müsaade istedi. Polislerin dalgınlığından faydalanan Çağlar A., yakın olduğu çıkış kapısından çıkıp kaçmaya başladı. Durumu fark eden zanlıyı getiren polisler ve adliyede görevli polisler Çağlar A.’nın arkasından koşmaya başladı.

Polis havaya ateş açtı

Çağlar A., İzmir Adliye’si C blokun önünden İzmir Adli Tıp Kurumu’na doğru koşarken arkasındaki polisler ‘kaçma’, ‘dur’ diye ikazda bulundu. Cezaevi firarisi durmayıp kaçmaya devam edince polis havaya ateş açtı. Polislerin kovaladığı şahsı gören cenaze işlerinde çalışan Taşkın Koç (44) kaçan zanlıya vurdu. Çağlar A. darbe ile sendelerken orada arzuhalcilik yapan emekli polis Cabbar İmran (64) da zanlının üstüne atladı. Poliste hemen gelerek hükümlüyü yakalayıp kelepçeledi. Yerde yatan Çağlar A. polislere ''Çocuk aklıma geldi. Yoksa sana yapar mıydım ağabey'' dedi. Zanlı daha sonra polis ekiplerince İzmir Adliyesi nezarethanesine götürüldü. Polisin havaya ateş açması ve kovalamaca nedeni ile adliyede kısa süreli panik yaşandı.

Polise yardımcı oldu

Kaçan cezaevi firarisini yakalanmasında polise yardım eden cenaze işlerinde çalışan Taşkın Koç, ''Polis havaya ateş ederek geliyordu. Ben arabanın arkasında geçtim. Kaçan şahıs arabanın yanından geçerken bir tane vurdum. Sendeleyince yanımda olan Cabbar ağabeyle birlikte üstüne kapaklandık polisler geldi’’ dedi.

Atakan Şen

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Apostil işlemleri nasıl yürütülür? Apostil nereden alınır?

2017-02-16 20:27 - Genel

'Elazığ-Ağın arası 44 kilometre kısaldı'

2017-02-18 21:22 - Gündem

Güvenpark'taki minibüs durakları için yeni proje

2017-02-15 18:27 - Gündem

'Fenerbahçe'yi yenip havaya girmek istiyoruz'

2017-02-22 12:52 - Spor

FETÖ suikastçisi: Ben ölüm makinesi olarak yetiştirildim

2017-02-22 17:02 - Asayiş

'Filistin eğitim sistemi vatan ve birlikte yaşama sevgisi aşılıyor'

2017-02-22 15:37 - Dünya

'ABD, DEAŞ'ı yenmek için Türkiye ile çalışmalı'

2017-02-21 10:47 - Dünya

Türk tenis hakemliğinde bir ilk

2017-02-18 15:47 - Spor

Kırmızı iPhone 7 geliyor!

2017-02-21 02:12 - Teknoloji

PKK yapılanması bombalı aracın "şasi" numarasından çökertildi

2017-02-16 18:32 - Gündem

İlgili Haberler

Siber suçlara ilişkin 28 ilde düzenlenen operasyonlarda 103 şüpheli yakalandı

09:38 - Asayiş

Sinop'ta 3 evin yıkıldığı heyelanda 4 kişi yaralı kurtarıldı

08:13 - Asayiş

Ankara'da durakta bekleyen kız öğrenciyi bıçakla yaralayarak gasbeden zanlı tutuklandı

17:23 - Asayiş

Artvin'de minibüsün tıra çarptığı kazada 12 kişi yaralandı

12:37 - Asayiş

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik 'Gürz-48' operasyonlarında 47 şüpheli gözaltına alındı

09:18 - Asayiş

Günün Manşetleri

Ticaret Bakanlığı 2025 e-ticaret hedefini 8 milyar dolar olarak belirledi

10:33 - Ekonomi

Rusya: Macron, en geç 2027'de ortadan kaybolacak ve özlenmeyecek

10:17 - Dünya

Rusya'da yeni otomobil satışları Mart 2023’ten bu yana ilk defa düştü

10:03 - Ekonomi

Hazine teminatıyla 6,25 milyar liralık kredi imkanı sağlanacak

09:57 - Ekonomi

İstanbul'da sabah saatlerinde trafik yoğunluğu oluştu

09:43 - Çevre & Seyahat