?>

İZBAN’da grev başladı, yolcular geri döndü

İzmir’in Aliağa-Selçuk hattı arası hizmet veren İzmir Banliyo Sistemleri’nde (İZBAN), toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine bugün grev başladı. Grevden habersiz istasyonlara gelen pek çok yolcu geri döndü.

Genel - 6 yıl önce

İzmir’in Aliağa-Selçuk hattı arası hizmet veren İzmir Banliyo Sistemleri’nde (İZBAN), toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine bugün grev başladı. Grevden habersiz istasyonlara gelen pek çok yolcu geri döndü.

Günde 3 bini aşkın yolcuyu taşıyan İZBAN’da toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamayınca greve gidildi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortak kuruluşu olan İZBAN’da 342 çalışan, İZBAN yöneticileriyle Türk İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası’nın toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşamaması üzerine greve gitme karar aldı. Alınan karara göre İZBAN’daki 342 çalışan bu sabah saatlerinde grev kararını uygulamaya başladı. İZBAN A.Ş. dün yaptığı açıklamada, "Yüzde 65 zam isteği ile masaya oturup bunda ısrarcı olmak, İzmir halkını ve çalışanlarımızı ikinci kez mağdur etmekten öte bir anlam taşımamaktadır" ifadelerini kullanırken, Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz de, "İZBAN yönetiminden çıplak ücretlerimize yüzde 28 zam talep ettik. İşverenimiz, sosyal haklar ve ikramiyeler dahil yüzde 19,43 ortalama zam teklifinde bulundu. İşverenimizden ikramiyelerin 85 günden 112 güne çıkarılması talebimiz var" dedi.

YOLCULAR GERİ DÖNDÜ

Öte yandan, alınan grev kararından habersiz olan pek çok yolcu, sabahın ilk ışıklarında İZBAN istasyonlarının yolunu tuttu.

Öğrenciler ve çalışanlar okul ve iş yerlerine yetişmeye çalışırken, grev kararının bildirilmesi üzerine şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlar, grevden habersiz olduklarını ifade ederek alternatif araçlarla okul ve iş yerlerine gitmek zorunda kalacaklarını söyledi. Bazı vatandaşlar ise 10.00’a kadar yarım saat arayla gerçekleşecek Çiğli-Havalimanı seferini beklemek üzere turnikelerden giriş yaptı.

EK SEFER KONULDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların grevden olumsuz etkilenmemesi için de ESHOT, İZULAŞ ve İZDENİZ’de sefer sayılarını artırıp yeni hatlar oluşturduklarını, hizmet verecek tüm yeni otobüs hatlarının sabah 06.00’dan itibaren sefere başlayacağını açıkladı. Tramvay Karşıyaka’da 7,5 dakika, Konak’ta 5 dakikalık aralıklarla sefer yapacak. Metro ise 3 dakikalık aralıkla seferlerini düzenleyecek.

dikGAZETE.com

(İHA)

Haftanın Öne Çıkanları

Çanakkale'de minibüs ile tır çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

2018-12-10 11:22 - Asayiş

Medipol Başakşehir'in rakibi MKE Ankaragücü

2018-12-09 13:02 - Spor

Yurttan kış manzaraları

2018-12-08 20:05 - Genel

KKTC'de sel 3 can aldı

2018-12-06 20:22 - Dünya

Atlar ve kuş sesleri arasında bir bahar havası

2018-12-06 08:53 - Günün Sesi

Fransa'da lise öğrencilerinin eylemleri sürüyor: 32 gözaltı

2018-12-06 04:32 - Dünya

Buteflika ağır grip nedeniyle Suudi Veliaht Prens ile görüşemedi

2018-12-03 21:32 - Dünya

Şanlıurfa'da 1 terörist yakalandı

2018-12-09 01:32 - Gündem

'2019 yılını 'Gönüllülük Yılı' kabul ediyoruz'

2018-12-07 19:37 - Gündem

Yemen konulu istişare toplantıları İsveç'te başladı

2018-12-07 01:42 - Dünya

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor