?>

'İyileşen hastanın selamını eşine iletemedim'

Muş Devlet Hastanesi pandemi servisinde görev yapan ve yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) iki kez yenen pratisyen hekim Işıl Işık ile İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Süleyman Polater, hastalara nefes olabilmek için çaba gösteriyor.

Sağlık - 4 yıl önce

Muş

KORONAVİRÜS HABERLERİ

A'DAN Z'YE KOVİD-19 REHBERİ: Koronavirüsle ilgili aradığınız tüm cevaplarKORONAVİRÜSE NASIL YAKALANIYORUZ: Bulaşma riskini artıran ortamlarRAKAMLARLA: Ülke ülke koronavirüs istatistikleriSAĞLIK BAKANLIĞI VERİLERİ: Türkiye günlük ve genel koronavirüs tablosu

Muş Devlet Hastanesi pandemi servisinde görev yapan ve yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) iki kez yenen pratisyen hekim Işıl Işık ile İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Süleyman Polater, hastalara nefes olabilmek için çaba gösteriyor.

İki doktor, zorlu süreçte hastalarının sağlıklarına kavuşmaları için gece gündüz ter döküyor. Işık ve Polater, bir yandan taburcu ettikleri hastaların mutluluğunu yaşarken diğer yandan da kaybettikleri insanların yakınlarının üzüntüsünü paylaşıyor.

Kovid-19'u iki kez yenerek hastalarına yardımcı olabilmek için görevine dönen doktor Işıl Işık, süreçte yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Işık, Kovid-19 testinin 22 Nisan'da pozitif çıkmasıyla evde kendini izole ettiğini belirterek, "14 gün karantinada kaldım. Bu esnada ailemden, arkadaşlarımdan ve hastalarımdan uzak kaldım. Benim için her alanda zorlu bir süreçti. Bir an önce toparlanmalıydım çünkü hastalarımın doktora ihtiyacı vardı. Kendimi toparlayarak görevimin başına döndüm. Ne yazık ki 2 Eylül'de ikinci kez Kovid-19'a yakalandım. Yine 14 gün evde kendimi karantinaya aldım ve tekrar hastalarım için göreve başladım. Kovid-19'u savaşa benzetiyorum. Bu savaşın en önünde giden askerleriz." diye konuştu.

Salgın sürecinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edenlerin sevdiklerinden uzak kalmayacağına dikkati çeken Işık, "Dikkat etmezseniz bu süreç yoğun bakıma kadar uzanabilir. Bu durumda birçok hasta görebiliyoruz. Nefesi hissedememek hastalar açısından çok zor. Entübe olup yoğun bakımda olmak istemiyorsak maskeleri yüzümüzden eksik etmeyelim. Maske bizim için bir bariyer. Hem karşımızdakini hem de bizi koruyor." ifadesini kullandı.

"O selamı ve iyi haberi hastama iletemedim"

Dr. Süleyman Polater ise bazen günlerce hastaneden çıkamadığı için ailesinden uzak kaldığını söyledi.

Yeni karşılaştıkları Kovid-19 sürecine karşı kendilerini bilimsel olarak tamamlamaya çalışırken bir yandan da hastalara modern tıbbın gerekli gördüğü bütün tedavileri dünyayla birlikte uygulamaya çalıştıklarını belirten Polater, bu süreçte yaşadığı acı olayları şöyle anlattı:

"Hasta yakınlarını yoğun bakıma alamadığımız için telefonla bilgi veriyoruz. Özellikle hastaları bilgilendirmek için aradığımızda yakınları mesaj iletmemizi istiyorlar. Bir hastamın eşi, kocasına selamını iletmemi, Kovid-19 tedavisinin tamamlandığını ve iyileştiğini söylememi istedi. Hastanın yanına gittiğimde kalbi durmuştu, müdahale ediliyordu ancak kurtarılamadı. O selamı ve iyi haberi hastama iletemedim. Benim için çok üzücü bir andı. Onu halen üzerimde bir borç olarak hissediyorum."

Yoğun bakımda çalıştığı için solumum yetmezliği çeken ve çok zor nefes alan hastalarla muhatap olduklarını aktaran Polater, "Kovid-19 tedbir alarak önleyebileceğimiz bir hastalık. Bu hastalarımızın çoğu birkaç gün önce aileleriyle çok güzel anlar yaşıyorlardı. Birkaç gün sonra aniden hiç bilmedikleri bir yerde hiç kimseyle bağlantı kuramadıkları alanda ne yazık ki nefes almaya çalışıyorlar. Bunların hepsi tedbirlerle kolaylıkla engellenebilecek durumlar." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Öznur Sirene: Fransa her an patlamaya hazır bir düdüklü tencere!

2020-10-04 10:01 - Özel Haber

En son Enka ve GAMA inşa etmişti... Rusya Başbakanlık binası “Beyaz Ev” yeniden tamir edilecek

2020-10-05 07:03 - Özel Haber

EREN TALHA ALTUN KİMDİR ? NERELİ ? HAYATI VE BİYOGRAFİSİ

2020-10-05 06:36 - Genel

Fed Başkanı Powell: ABD ekonomisinin toparlanması için daha fazla desteğe ihtiyacı var

2020-10-06 22:31 - Ekonomi

Ünlü Rusya uzmanı Prof. Dr. Toğrul İsmayıl'dan Ermenistan'a sert uyarı: İşgalden vazgeçin!

2020-10-04 06:57 - Özel Haber

Trump'ın Doktoru Conley: Trump'ın 4 gündür ateşi, 24 saattir de semptomu yok

2020-10-07 23:31 - Dünya

Rekortmen milli okçu olimpiyat sporcuları yetiştiriyor

2020-10-02 16:21 - Spor

İspanyol hükümeti 3 yıllık ekonomik teşvik paketi açıkladı

2020-10-07 18:56 - Dünya

Ekonomide normalleşme adımları borsayı yukarı taşıdı

2020-10-03 14:41 - Ekonomi

Palamut fiyatlarında 'rüzgar' artışı

2020-10-07 19:16 - Ekonomi

İlgili Haberler

Meme kanseri erken teşhis oranlarında artış sağlandı

15:17 - Sağlık

Kök hücre tedavisi körlük riski taşıyan kediye umut oldu

12:37 - Sağlık

Obezite ile mücadele bebeklikten başlıyor

14:58 - Sağlık

Lösemi ve lenfoma hastalarında "CAR-T hücre tedavisi" umut vaat ediyor

11:43 - Sağlık

Dünyanın "kalbi" Türkiye'de attı

15:02 - Sağlık

Günün Manşetleri

İtalya, Orta Doğu'da gerilimi azaltmanın acil ve gerekli olduğu görüşünde

08:18 - Dünya

İsrail’in Nasrallah suikastı ve yeni dönem -Mahmut Muslihan yazdı-

08:08 - En Son Yazılar

Japonya'da Başbakan Kişida Fumio ve kabinesi istifa etti

07:52 - Dünya

Suriye'nin başkenti Şam'da üst üste patlamalar meydana geldi

04:53 - Dünya

İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda 19 Filistinli öldü

04:42 - Dünya