?>

İtalyan şefler gemide hazırladıkları yemeklerle depremzedelere iftar sofrası kuruyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedelerin ağırlanması amacıyla Hatay'ın İskenderun ilçesine getirilen MSC AURELIA gemisindeki İtalyan şefler, depremzedeler için yemek hazırlıyor

İslam-Hayat - Şaban 1446 - 2 yıl önce

Hatay

İtalya'nın Napoli şehrinden ayrılarak 21 Şubat'ta İskenderun'a demirleyen gemide, depremlerden etkilenen 700'den fazla depremzede ağırlanıyor.

350 odalı gemide, tüm ihtiyaçları AFAD, Kızılay ile gemi personeli tarafından sağlanan depremzedeler, iftar sofrasında İtalyan şeflerin yaptığı yemekleri yiyor.

İtalyan şeflerin ülkelerine özgü lezzetlerin yanı sıra Türk mutfağına uygun hazırladıkları yemekler, gemideki afetzedelerin yanı sıra karaya da çıkarılarak İskenderun ilçesi ve bazı beldelerdeki iftar çadırlarında vatandaşa ikram ediliyor.

Depremzedelere hizmet için gönüllü oldu

Şeflerden Antonio Guarino (52), afet bölgesine gönderilen gemiye gönüllü olarak katıldığını, depremzedeler yararına çalışmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Haftalardır gemi mutfağındaki ekibiyle depremden etkilenenlere farklı yemekler hazırladıklarını anlatan Guarino, şöyle konuştu:

"Depremde oluşan zarardan etkilenen aileleri gördüm ve özellikle çocuklara yardım etmek için geldik. Bizim önceliğimiz buradaki ailelere yardım etmek. Çocukların yüzünde tebessüm oluşturmak istiyoruz. İnsanlara yardıma devam etmek istiyoruz.

Onlara sıcak yemek temin etmeyi sürdürmeyi arzuluyorum. Gemi dışındaki depremzedeler için de yemek hazırlıyoruz. Gemide her akşam sıcak yemek ve tatlılar hazırlıyoruz. Daha önceden karada çalışıyordum depremi duyunca buraya gelmek istedim.

İtalyan yemeklerini çok beğendiler. Türk mutfağı, İtalyan mutfağına göre biraz daha baharatlı ama konuklarımız İtalyan yemeklerini beğenerek tüketiyor."

Şef asistanı Giuseppe Ferraro (21) ise gemideki depremzedeleri eğlendirmek için bazı etkinlikler düzenlendiğini, bu etkinliklerde görev almanın bile kendini sevindirdiğini belirtti.

Ferraro, "Geldiğimiz günden beri buradaki insanlara yardım ediyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. İnsanların yüzünün güldüğünü görmek güzel." dedi.

Türk ve İtalyan yemeklerinden oluşan menü hazırlandı

MSC Mersin Bölge Müdürü Uğur Tosuner ise depremin meydana gelmesinin ardından firma olarak konteyner tedariki sağladıklarını ve MSC AURELIA gemisinde hizmet sunmaya başladıklarını söyledi.

Gemideki İtalyan aşçılar tarafından yapılan yemekleri depremzedelerin beğendiğini aktaran Tosuner, şunları söyledi:

"Burada konaklamanın yanında yeme-içme, hijyen, tuvalet, banyo ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Her kabinin kendi tuvaleti ve banyosu mevcut. Ramazan ayı boyunca da iftar sahur hizmetlerimiz devam edecek.

Bununla beraber geminin dışında da İskenderun'da, Sarıseki beldesinde yine depremzedelere iftar veriyoruz.

Bütün yemekler geminin İtalyan aşçıları tarafından yapılıyor. İtalyan lezzetleriyle Türk lezzetlerinin bulunduğu bir menü yaptık. İtalyan yemeklerinden makarna, sulu yemekler ve çorba seviliyor."

Tosuner, İskenderun'un farklı beldelerinde belirli zamanlarda iftar programı düzenleyeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kırgızistan'da yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla sokak iftarı düzenledi

2023-04-03 21:38 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nda sanat galerisini andıran istasyon

2023-04-07 11:47 - Kültür Sanat

A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın hedefi, Dünya Şampiyonası'na katılmak

2023-04-06 19:14 - Spor

ASELSAN'ın Hatay'daki çadır kenti ailelere sıcak yuva öğrencilere okul oldu

2023-04-01 12:22 - Gündem

Gönüllü depremzede gençler, kendileriyle aynı kaderi paylaşan çocuklara moral oluyor

2023-04-02 11:44 - Çevre-Hayat

NBA'de uzatmaya giden maçı Lakers, LeBron'un basketiyle kazandı

2023-04-05 15:58 - Spor

Malatya'da depremzedeler için ilk etapta 83 bin 349 konut inşa edilecek

2023-04-03 10:44 - Gündem

Beşiktaş, derbinin VAR kayıtlarının açıklanması için TFF'ye başvurdu

2023-04-04 17:03 - Spor

Belçika'da çalışanların "fişi çekme" hakkı başladı

2023-04-01 12:52 - Dünya

ABD, Avrupa ve Türkiye’de saldırı planlamakla sorumlu DEAŞ elebaşının öldürüldüğünü açıkladı

2023-04-04 17:14 - Dünya

İlgili Haberler

Kabartma yazıyı İncil'den öğrenmeye zorlanan Ugandalıları Kur'an eğitimiyle İslam'la tanıştırdılar

12:13 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri'den 'direniş' vurgusu

12:00 - İslam-Hayat - Şaban 1446

650 yıllık İsa Bey Camisi ilk teravihte yeniden cemaatiyle buluşacak

12:02 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Türkiye Diyanet Vakfı ateşkesten bu yana Gazze'de 200 bin kişiye yardım ulaştırdı

11:48 - İslam-Hayat - Şaban 1446

İHH, Londra'da düzenlenen uluslararası 'İnsani Finans Zirvesi'ne katıldı

00:18 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Günün Manşetleri

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Filistinlileri zorla yerinden etme planlarını reddettiğini yineledi

20:07 - Dünya

Beyrut Havalimanı yolunda çıkan olaylarda, Lübnan ordusundan 3'ü subay 23 asker yaralandı

20:02 - Dünya

Bakan Kurum, CHP Genel Başkanı Özel'in kendisine yönelik iddialarını yalanladı

19:33 - Gündem

İsrail Lübnan'ın güneyinde büyük bir patlama gerçekleştirdi

19:27 - Dünya

Samsunspor, Konyaspor'u 1-0 yendi

19:13 - Spor