?>

İtalya Senatosu Dışişleri ve Savunma Komisyonu heyeti TBMM'de

TBMM Türkiye-İtalya Dostluk Grubu Başkanı Şahin Tin, İtalya Senatosu Dışişleri ve Savunma Komisyonu Başkanı Gabriella Anastasia Craxi ve beraberindeki parlamento heyeti ile görüştü.

Siyaset - 4 hafta önce

TBMM

Tin, Meclis'te gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 30 milyar doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, Ukrayna'nın yeniden imarı sürecinde de işbirliği yapılmasının tüm tarafların yararına olacağını söyledi.

Savunma sanayi alanındaki işbirliğinin iki ülke arasındaki ilişkilerin önemli bir boyutunu oluşturduğunu, bu alandaki işbirliğinin daha da güçlendirilebileceğini dile getiren Tin, başta Ukrayna'daki ve Gazze'deki savaş olmak üzere bölgesel ve küresel sınamaların Türkiye'nin Avrupa ötesinde barış ve güvenliğin sağlanmasına olan katkısını gösterdiğini belirtti.

Avrupa Birliğine (AB) tam üyeliğin Türkiye için stratejik bir hedef olmaya devam ettiğini vurgulayan Tin, "Türkiye olarak AB ile diyalog ve işbirliğine hazırız. AB'den beklentimiz; ilişkilerimizi ilerletmek için somut ve anlamlı adımlar atılmasıdır." dedi.

Gazze'de İsrail soykırımının yeni bir aşamaya geçtiğini ve açlığın silah olarak kullanıldığının altını çizen Tin, "Gazze ve Lübnan'da ateşkesin sağlanmadığı her geçen gün bölgesel bir savaş her zamankinden daha fazla yaklaşıyor." ifadesini kullandı.

Tin, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası aktörlerin daha aktif bir şekilde devreye girmesi gerektiğini söyledi.

İtalya Senatosu Dışişleri ve Savunma Komisyonu Başkanı Gabriella Anastasia Craxi ise TBMM'de ve İtalya Parlamentosunda dostluk gruplarının bulunmasının tesadüf olmadığını belirterek, iki ülke arasında güçlü bir ilişki olduğunu ifade etti.

Türkiye ve İtalya arasındaki ilişkilerin uluslararası senaryoda hiç olmadığı kadar önem kazandığını ifade eden Craxi, "Akdeniz'e karşı ortak hassasiyetimiz var. Akdeniz'in istikrarının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz." dedi.

Craxi, "Ya Akdeniz ve Afrika kıtası barış ve istikrarın sağlandığı bölge olacak ya da terör, düzensiz göç ve istikrarsızlık hakim olacaktır. Nasıl ki bu istikrar ve barış bakış açısı bizi bir araya getiriyorsa; İtalya ve Türkiye'nin birlikte çalışabilmesine olanak tanıması açısından önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Meta Üst Yöneticisi Zuckerberg, eşiyle tanışma yıl dönümü için şarkı yayınladı

2024-11-14 16:23 - Magazin

Huzurevinde evlenen çift 'ikinci bahar'larına adım attı

2024-11-13 14:08 - Magazin

İkiz kardeşler kurdukları firmayla oyun tutkunlarına yenilikçi deneyimler sunuyor

2024-11-14 16:32 - Teknoloji

Rize'de en güzel atmacalar yarıştı

2024-11-18 20:53 - Magazin

ABD'den nükleer enerji kapasitesini 2050'ye kadar 3 katına çıkarma hedefi

2024-11-13 09:27 - Dünya

Amazon'dan yapay zeka araştırmalarını desteklemek için 110 milyon dolarlık yatırım

2024-11-13 00:17 - Medya

Bakan Tunç'tan yargıyla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifinin yasalaşmasına ilişkin paylaşım

2024-11-15 00:03 - Siyaset

Gazprom, yatırım hacmi açısından Rusya'nın en büyük şirketleri sıralamasında ilk sırada

2024-11-19 00:14 - Özel Haber

Hakkari'deki Merga Bütan Kayak Merkezi'nde gece de kayak yapılabilecek

2024-11-13 13:43 - Çevre-Hayat

İsrail'de Ultra Ortodoks Yahudiler zorunlu askerlik karşıtı gösteri düzenledi

2024-11-17 23:42 - Dünya

İlgili Haberler

TBMM Genel Kurulda, 2025 yılı bütçe görüşmeleri yarın tamamlanacak ve bütçenin tümü oylanacak

20:37 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Zirvesi'ne katılmak üzere Mısır'da

12:39 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Jazeera televizyonuna Suriye’ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu

01:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin istikrarının bölgenin istikrarı anlamına geldiğini bilen herkes sürece katkı vermeli

20:29 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Suriye'den gelen heyeti kabul etti

20:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

Blinken: İsrail'in Gazze'de kalıcı işgaline karşıyız

21:47 - Dünya

Ürdün ile Suriye arasında son üç günde yüzlerce tırın geçiş yaptığı belirtildi

21:43 - Dünya

PFDK, Süper Lig'den 8 kulübe çeşitli cezalar verdi

21:37 - Spor

Lübnan Başbakanı Mikati, ülkesinde yeniden inşa için en az 5 milyar dolar gerektiğini söyledi

21:28 - Dünya

BM: Uzun yıllardır acı çeken Suriye halkı için suçluların hesap vermesi gerekiyor

21:22 - Dünya