?>

İsviçre yönetimi, terör örgütü PKK'nın ülkedeki faaliyetlerini itiraf etti

Federal Hükümeti'n mecliste sunulan bir önergeye yanıtında, örgütün İsviçre'de kamplar düzenlediği, buradan seçtiklerini Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı terör eylemlerine katılmak üzere "dağa gönderdiği" belirtildi.

Dünya - 1 ay önce

Cenevre

İsviçre Federal Hükümeti, terör örgütü PKK'nın ülkede sözde eğitim kampları düzenleyip buradan teröristler devşirdiği ve ülkede para toplama ve propaganda faaliyetleri yürüttüğü bilgisini paylaştı.

İsviçre Federal Hükümeti, İsviçre Hür Demokrat Parti (FDP) Milletvekili Quattro Jacqueline'nin, terör örgütü PKK'nın ülkedeki varlığı ve yürüttüğü faaliyetlerinden duyduğu endişe dolayısıyla Aralık 2024'te Federal Parlamento'ya (Ulusal Konsey) sunduğu soru önergesini resmi olarak yanıtladı.

Önergeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK'nın ülkede yılda birkaç kez gizli olarak düzenlediği kamplarının ideolojik nitelikler taşıdığı ve gençleri örgüte katmayı hedeflediği belirtildi.

Açıklamada, bu kamplarda silahlı eğitimin verilmediği ancak bazı kişilerin doğrudan PKK'nın sözde yönetici kadrolarına veya Türk ordusuna karşı gönderilmek için seçildiği bildirildi.

İsviçre Federal İstihbarat Servisi'nin olası bir tehditle ilgili gelen bilgilerle ilgilendiği belirtilen açıklamada, PKK tehdidinin İsviçre'de ve uluslararası düzeyde de sınırlandırılması için önlemler alındığı kaydedildi.

İsviçre makamlarının, ülkede bulunan eğitim kamplarının sayısı hakkında somut bir açıklama yapamadığı, bunun ise kampların gizli yapılması ve bilgi eksikliklerinden kaynaklandığı ifade edildi.

PKK'nın İsviçre'de finansman sağlamak için para topladığı ve propaganda çalışmaları yürüttüğü de belirtildi.

Açıklamada, "İsviçre hükümeti, PKK'nın faaliyetlerini yakından takip ediyor ve iç veya dış güvenliği tehdit eden durumlar tespit edilirse giriş yasakları uygulanır. Ayrıca şiddet çağrısı içeren faaliyetlere karşı yasal önlemler alındı." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, İsviçre hükümeti, örgütün Suriye'nin kuzeydoğusundaki sözde özerk bölgelerinin "ana temsilcisi olma" iddiasına da açıklamada yer vererek, Suriye'de SDG ya da YPG adını kullanan PKK'nın aslında aynı yapı olduğunu da kabul etmiş oldu.

İsviçre istihbaratı, PKK'nın ülkede gizlice faaliyet yürütmesinden endişeli

İsviçre Federal İstihbarat Servisi, kasımda yayımladığı "İsviçre'nin Güvenliği 2024" başlıklı raporunda terör örgütü PKK'nın, İsviçre'de ve başka ülkelerde gizlice para topladığını, propaganda yaptığını ve terör eğitimi kampları düzenlediğini bildirmişti.

Raporda, camiler ve lokaller gibi Türk misyon ve kurumlarının, PKK'nın potansiyel hedefleri arasında bulunduğuna yer verilmişti.

PKK'nın gençlere terör örgütü propagandası yaptığı bildirilen raporda, örgütün seçtiği kişileri gelecekte "Türk ordusuna" saldırmak üzere yanına çektiği de aktarılmıştı.

Raporda, PKK yanlısı sözde kültür derneklerinin yeni gelen "mültecileri" yanına çekerek, onları PKK'nın amaçları doğrultusunda kullanmaya çalıştığı belirtilmişti.

"PKK, zaman zaman şiddet yanlısı sol görüşlü aşırılıkçı grupların üyeleriyle işbirliği yapıyor." ifadesinin kullanıldığı raporda, terör örgütü PKK'nın gizli faaliyetlerinin devam etmesinin beklendiği kaydedilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya Rus gazı sevkiyatı yeni bir rekora imza attı

2025-02-21 18:08 - Özel Haber

TEKNOFEST 2025 teknoloji yarışmaları başvuruları 1 Mart'a kadar devam edecek

2025-02-21 15:52 - Teknoloji

İstanbul'da toplu ulaşım istasyonlarında yoğunluk yaşanıyor

2025-02-19 19:48 - Çevre & Seyahat

A Milli Kadın Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi'nde yarın İrlanda Cumhuriyeti'ne konuk ol

2025-02-20 10:27 - Spor

Garanti BBVA Genel Müdürü Akten, ekonomi gündemini değerlendirdi

2025-02-18 20:07 - Ekonomi

Türkiye uluslararası alanda denizciliğe yön vermeyi sürdürüyor

2025-02-20 13:42 - Ekonomi

İlkokul öğretmeni öğrendiği vitray sanatını köydeki öğrencilerine tanıttı

2025-02-20 12:52 - Kültür Sanat

ABD'de görevini kötüye kullanan kolluk kuvvetlerinin takibi için oluşturulan veri tabanı kapatı

2025-02-21 18:48 - Dünya

WPW sendromundan 3 boyutlu haritalama yöntemiyle kurtuldu

2025-02-19 12:02 - Sağlık

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

2025-02-19 21:57 - Gündem

İlgili Haberler

Mescid-i Aksa'da bayram namazını 120 bin kişi kıldı

10:03 - Dünya

Suriye'de Cumhurbaşkanı Şara'nın ilk kabinesi açıklandı

08:23 - Dünya

Londra'nın ünlü Trafalgar Meydanı'nda "Türkiye" temalı iftar programı düzenlendi

07:01 - Dünya

Ramazan Bayramı'nda İsrail hapishanelerinde 9 bin 500 Filistinli tutuklu bulunuyor

06:58 - Dünya

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Ramazan Bayramı mesajı

03:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 hükümlünün cezasını kaldırdı

10:18 - Gündem

"Sıfır Atık" ile 40 milyon hanenin 1 yıllık kullanımı kadar enerji tasarrufu sağlandı

10:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram mesajı İletişim Başkanlığı binasına yansıtıldı

10:07 - Gündem

Mescid-i Aksa'da bayram namazını 120 bin kişi kıldı

10:03 - Dünya

Yıllara sari inşaat işlerinde uygulanan tevkifat oranları yeniden belirlendi

09:57 - Ekonomi