?>

İşte yılın konsepti Renault Trezor!

Tamamen elektrikli Renault Trezor, Cenevre Otomobil Fuarı'nda Y��lın En İyi Konsept Otomobili seçilme başarısı gösterdi. İşte, bu tasarım harikası otomobilin detayları.

Teknoloji - 8 yıl önce

Cenevre Otomobil Fuarı’nda 2016 Yılının Konsept Otomobili ünvanını, Renault’un tamamen elektrikli süper otomobili Trezor elde etti. 20 kişilik, endüstrinin üst seviye otomobil tasarımcılarından oluşan bir jüri tarafından seçilen otomobil geleceğin tasarımları için bir ön izleme niteliğinde.

Mercedes AMG GT Concept büyülüyor! 805 beygirlik bir yol canavarı olan Mercedes AMG GT Concept, Cenevre Otomobil Fuarı 2017...

Tamamen elektrikli süper otomobil Renault Trezor

İlk olarak geçtiğimiz yılın Eylül ayında gerçekleştirilen Paris Motor Fuarı’nda gösterilen Renault Trezor yine dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şirket, Trezor’un tasarım bileşenlerinin geleceğin Renault araçları için ilham kaynağı olduğunun altını çiziyor.

Eşit ağırlık dağılımı için önde ve arkada yer alan birer bataryadan gücünü alan Renault Trezor’da her bir batarya kendi soğutma sistemine sahip. Kaputta yer alan altıgen hava delikleri de bu havalandırmanın bir parçası olarak işlev görüyor. Ayrıca bu altıgen kapaklar aşağı yukarı hareket ederek adeta arabanın nefes aldığı izlenimi yaratıyorlar. Otomobilin gövdesinin sağında yer alan analog bir gösterge ise aracın şarj seviyesini gösteriyor.

Trezor’da yer alan elektrik motorunun maksimum gücü 260 kW yani 350 beygir. Otomobil bu sayede 0’dan 100 kilometreye 4 saniyenin altında çıkabiliyor. Süper otomobilde normal, spor ve otonom olarak üç farklı sürüş modu bulunuyor. Otonom sürüş sırasında otomobilin arka ve yan taraflarındaki ışıklar yanarak aracın otomatik sürüşte olduğu belirtiliyor. Otomobilin içerisine komple yukarı doğru açılan bir kapaktan binilebiliyor. Yani arabaya biraz tırmanmak gerekmekte. Adeta bir Batmobil!

Gösterge bölmesinin de dokunmatik ekranı ve bolca kontrolüyle oldukça şık olduğunu söylemeden geçemeyeceğiz. Akıllı telefonunuz için özel bir bölme sunulan otomobil böylece kişisel ayarlarınızla senkronizasyon sağlayabiliyor.

Renault, otonom sistemlerinin 2020 yılında hazır olmasını hedefliyor. Teknoloji sayesinde sürücülerin ellerinin ve gözlerinin serbest olacağı ve karşılanabilir fiyatlarla teknolojinin ana akım otomobillerde yer alacağı ifade ediliyor.

:: Renault Trezor hakkında ne düşünüyorsunuz?

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SHIFTDELETE.NET

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Bakanımıza yapılan muamele Avrupa'nın yüz karasıdır'

2017-03-12 19:22 - Siyaset

Diriliş Ertuğrul'da Alpler yeni savaşa hazırlanıyor

2017-03-11 15:32 - Magazin

Vicdanını rahatlatmak için Bank Asya'dan kredi çekmiş

2017-03-09 20:07 - Gündem

Batman'da trafik kazası: 1 ölü, 10 yaralı

2017-03-11 15:47 - Asayiş

'Türkiye'de her 11-12 erişkinden biri böbrek hastası'

2017-03-10 14:17 - Sağlık

'Zorunlu askerlik kararını güvenlik endişesiyle aldık'

2017-03-10 17:37 - Dünya

Olympiakos'ta Bento'nun görevine son verildi

2017-03-06 22:17 - Spor

Afganistan-Pakistan sınır kapısı 18 gün sonra tekrar açıldı

2017-03-08 02:12 - Dünya

Ebru sanatını seramiğe uyguluyor

2017-03-11 16:22 - Çevre-Hayat

Polatlı darbe davasının ikinci haftası tamamlandı

2017-03-10 19:47 - Gündem

İlgili Haberler

Bilişim Vadisi'nin 2025 hedefi globale açılmak

13:32 - Teknoloji

İklim değişikliği, Dünya'nın yörüngesinde uydular için kullanılabilir alanı azaltabilir

22:43 - Teknoloji

BioNTech, Kovid-19 aşısına talebin düşmesiyle 665,3 milyon avro zarar açıkladı

16:02 - Teknoloji

Türkiye'nin ilk girişim ofisi Bilkent Cyberpark'ta açıldı

15:58 - Teknoloji

GÖKBERK, FPV dron tehditlerini başarıyla imha etti

13:33 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Irak'ta 4,8 büyüklüğünde deprem

22:22 - Dünya

Ukrayna, ABD'nin "30 günlük acil ateşkes" teklifini kabul etmeye hazır olduğunu açıkl

22:17 - Dünya

Türkiye Diyanet Vakfından Etiyopya'da 35 bin ihtiyaç sahibine ramazan yardımı

21:22 - Gündem

İsrail ordusu, son 24 saatte Gazze, Suriye ve Lübnan'da yaklaşık 40 hava saldırısı düzenledi

21:18 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk milleti olarak Kudüs, Filistin nöbetimiz devam ediyor

20:37 - Siyaset