?>

İstanbullulara bir raylı müjde daha!

Gaziosmanpaşa, ulaşımda devrim oluşturacak projelerle buluşmaya devam ediyor. Vezneciler-Gaziosmanpaşa Raylı Sistem Hattı’yla Gaziosmanpaşa ulaşımda önemli bir kavşak noktası haline gelecek. Gaziosmanpaşa yeni metro hatlarıyla bölgesinde...

Genel - 9 yıl önce

Gaziosmanpaşa, ulaşımda devrim oluşturacak projelerle buluşmaya devam ediyor. Vezneciler-Gaziosmanpaşa Raylı Sistem Hattı’yla Gaziosmanpaşa ulaşımda önemli bir kavşak noktası haline gelecek.

Gaziosmanpaşa yeni metro hatlarıyla bölgesinde merkezi rolünü artırıyor. 2017 yılında hizmete girecek olan Mecidiyeköy-Gaziosmanpaşa-Mahmutbey metro hattı projesinin yanı sıra 2019 sonrası iki yeni metro hattı daha Gaziosmanpaşa’dan geçecek. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın ilçenin ulaşımı konusunda modern sistemlerin kullanılması amacıyla yaptığı girişimler sonucu Kazlıçeşme-Gaziosmanpaşa-Kağıthane-4. Levent- Kadıköy metro hattı ile Vezneciler-Gaziosmanpaşa-Sultangazi metro hattı projeleri hayata geçecek. Bu projeler arasında ilçede 4 durağı bulunan Vezneciler-Gaziosmanpaşa-Sultangazi metro hattının ilçenin ulaşımında büyük bir rahatlama getirmesi bekleniyor.

FATİH, EYÜP, GAZİOSMANPAŞA...

İstanbul’un Fatih, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçeleri arasında hizmet verecek Vezneciler- Gaziosmanpaşa-Sultangazi Raylı Sistem Hattı projesi için ÇED süreci ise başladı. Metro hattı projesinin tanıtım dosyası, İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından uygun bulundu. Projeyi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Altyapı Projeler Müdürlüğü hayata geçirecek. Vezneciler- Gaziosmanpaşa metro hattının proje bedeli, 2 milyar 200 milyon TL olarak hesaplandı. Bu raylı sistem hattı güzergahı İstanbul’un dört önemli bölgesi olan Fatih, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçeleri birbirine bağlanmış olacak. Güzergah Fatih ilçesinde Vezneciler bölgesinden başlıyor Edirnekapı’dan geçerek Eyüp’e ve Rami’ye uğrayarak Gaziosmanpaşa Meydan’a ulaşıyor. Bu hat daha sonra Küçükköy ve Yeni Mahalle durakları üzerinden Mescid-i Selam bölgesinde sonlanıyor.

METRO HATLARINA ENTEGRE EDİLECEK

Projeyle özellikle Şişhane - Yenikapı metro hattına Vezneciler istasyonunda bağlanarak bu sayede Marmaray’a entegrasyon da sağlanıyor. Proje ayrıca Yenimahalle bölgesinde yapımı devam etmekte olan Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattına Yenimahalle istasyonunda, planlanan Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metro hattına Gaziosmanpaşa istasyonunda ve yine planlanan İncirli - Söğütlüçeşme metro hattına Ayvansaray istasyonunda entegre olacak. Vezneciler -Gaziosmanpaşa metro hattının bu şekilde raylı sistem ağı bütününde çok önemli bir yere sahip olacak. Yaklaşık 17,32 km uzunluğunda ikiz tünel yöntemiyle gerçekleştirilecek projede toplam 15 istasyon ve bir depo alanı bulunuyor.

METRO HATTI İSTASYONLARI ŞÖYLE:

- Gaziosmanpaşa - Küçükköy 1 - Küçükköy 2 - Yenimahalle Vezneciler -Gaziosmanpaşa- Sultangazi arasındaki 17,32 kilometre mesafeyi 25,5 dakikaya indirecek metro hattının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın hesaplarına göre 2019 sonrasında hayata geçirilmesi planlanıyor.

RAKAMLARLA VEZNECİLER-GAZİOSMANPAŞA- SULTANGAZİ METROSU

Ana hat uzunluğu: 17,32 kilometre İstasyon sayısı: 15 Dopa sayısı: 1 Yolcu peron yüksekliği: 1050 milimetre Peron boyu: 140 metre İstasyon ara mesafesi: 740-1.70 metre Pik saatlik kapasite (2025 yılı): 31 bin yolcu/saat-yön Dizide araç sayısı: 6 adet Enerji temini: bin 500 V DC Besleme Tipi: Rijit katener Araçların maksimum tasarım hızı: 90 kilometre/saat Araçların ticari hızı: 80 kilometre/saat
Haftanın Öne Çıkanları

Hem terörist hem de sapıklar!

2016-05-06 12:47 - Yerel haber-Şirket Haber

Mücevher sektöründe tasarımdan üretime en değerli yolculuk

2016-05-06 18:22 - Eğitim

315 metre yükseklikte Türk bayrağı dalgalandırdılar

2016-05-03 13:33 - Gündem

Bahçeli’den teşkilatlarına uyarı

2016-05-05 19:52 - Siyaset

14 yaşındaki kız öğrenci kalbine yenildi

2016-05-04 23:22 - Yerel haber-Şirket Haber

Çavuşoğlu Paris'te Suriye toplantısına katıldı

2016-05-09 21:32 - Dünya

Yorumsuz: Satılık böbrek!

2016-05-04 19:22 - Gündem

Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı başladı

2016-05-03 16:18 - Spor

Bağdat Caddesi’ndeki tecavüze 45 yıl hapis

2016-05-06 17:18 - Asayiş

"Başkanlık sistemi istikrarı kalıcı yapacak”

2016-05-04 14:43 - Politika

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Ege Denizi'nde 4,7 büyüklüğünde üç deprem gerçekleşti

00:32 - Gündem

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Goma'yı ele geçiren M23 isyancıları ateşkes ilan etti

00:02 - Dünya

Çin: Çin'in Panama Kanalı'nı yönettiği iddiaları tamamen asılsız

23:57 - Dünya

Michy Batshuayi, Eintracht Frankfurt'a transfer oldu

23:53 - Spor

AB liderleri: Ek gümrük vergileri ABD'nin de zararına olur

23:37 - Ekonomi