İstanbul'da okullar Çarşamba da tatil olacak mı!

Anadolu'nun pek çok yerinde, dizboyu karda çocuklar, düşe-kalka, kimi ayağında bir çift terlik, kiminin sırtında bir hırka bile olmadan, sırtladıkları çantalarıyla okul yolunu adımlarken İstanbul'da kaloriferli servis araçları, ayaklarında marka botlar ve

Genel - 9 yıl önce

Anadolu'nun pek çok yerinde, dizboyu karda çocuklar, düşe-kalka, kimi ayağında bir çift terlik, kiminin sırtında bir hırka bile olmadan, sırtladıkları çantalarıyla okul yolunu adımlarken İstanbul'da kaloriferli servis araçları, ayaklarında marka botlar ve sarıldıkları kaşkolları-kabanlarıyla çocuklar, okul yerine "1 gün daha tatil" diye ağlaşıyor; veliler de Belediye ile aynı teyakkuzda!.. Büyük şehirde yaşamanın ceremesi de bu "teyakkuz hali" işte. Çünkü bir yol ağzında kalan herhangi bir araç nedeniyle trafiğin "felç" olma hali Büyükşehirde herşeyi alt-üst etmeye yetiyor. Önce şu Anadolu'dan "ibret fotoğrafları"na bir bakalım sonra da "İstanbul'da tatil" durumuna... (Bu 2 fotoğraf, 2-3 yıl öncesine ait ve benzerleri internet aleminde bolca mevcut)

İSTANBUL'DA OKULLAR BUGÜN TATİL DE ÇARŞAMBA DA TATİL OLACAK MI! İstanbul'da bugün için kar yağışı gerekçesiyle okullar tatil edildi. Ancak Çarşamba ve Perşembe günü için de Meteoroloji yetkililerinin, "Yoğun kar ve soğuk" uyarısı sebebiyle okulların tatil olup olmayacağı da öğrenciler ve aileleri tarafından merak ediliyor. İşte,Vailik açıklaması; hemen belirtelim Çarşamba ve Perşembe için, şimdilik verilmiş bir karar yok. Yine "durum"a göre karar verilecek. 4 + 4 + 4 İÇİN KAR TATİLİ Meteoroloji verilerine göre beklenen kar yağışından dolayı, İstanbul'da ilkokullar, ortaokullar ve liseler bugün tatil edildi. Ancak okulların tatil edildiği gün, beklenen kar yağışı sabah saatlerine dek tahminleri boşa çıkardı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji yetkililerince, İstanbul'da gün geceden itibaren başlaması beklenen kar yağışının bugün öğle saatlerine kadar aralıklarla hafif, öğleden sonra ise etkisini artırarak yer yer yoğun olacağının tahmin edildiği vurgulandı. MAĞDURİYETE YER VERMEMEK ADINA Açıklamada şöyle denildi: "Bilhassa, öğleden sonra etkisini artırması beklenen kar yağışının ve buna bağlı olarak mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, kuvvetli poyraz fırtınası ve akşam saatlerinden itibaren görülecek buzlanma ve don olayının ara cadde ve sokaklar başta olmak üzere araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. KAMU ÇALIŞANLARINDAN HAMİLE VE ENGELLİYE DE İZİN Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır." ÇARŞAMBA TATİL OLACAK MI? İstanbul Valiliği şimdilik 1 günlük tatil ilan etse de hava ve kar yağışı durumuna göre  Çarşamba ve Perşembe de tatil olabileceği ihtimali de gündemde. Bu arada, yoğun kar yağışı sebebiyle, Bingöl, Tunceli, Bitlis ve Uşak'ta da okullar tatil edildi.
Haftanın Öne Çıkanları

Tuğçe Kazaz: Siz hangi putların yalakalarısınız?

2014-12-30 20:22 - Özel Haber

İstanbul'da okullar Çarşamba da tatil olacak mı!

2015-01-06 06:52 - Genel

“İslam Coğrafyasındaki Son Durum“ ve “Bülent Yıldırım, Esatçı mı oldu“ sorusu ile tartışılan bir söyleşi!

2015-01-05 10:29 - Medya

Cim-Bom 2 attı, Fener'i liderliğe oturttu

2015-01-04 23:23 - Siyaset

Rus Kozmonot uzaydan tweet attı: İşte memleketim Kırım ve İstanbul Boğazı

2014-12-31 19:50 - Medya

Paralel şebeke ABD'de kapı kapı dolaşıyor. İşte Amerika'da bir bir çaldıkları kapılar

2014-12-31 20:34 - Siyaset

İşte, 2014'ün Ocak'tan Aralık'a bazı başlıkları

2015-01-02 09:04 - Genel

AA'da birim müdürleri dahil 16 kişi işten çıkarıldı

2015-01-06 05:20 - Dünya

Yüce Divan kumpasına 'sivil' ültimatom!

2015-01-05 11:08 - Dünya

Sağanak, kar ve soğuk geliyor

2015-01-04 09:10 - Dünya

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Fransız basınına göre Macron'un erken seçim kararı kendi sonunu getirdi

01:13 - Dünya

Ultra Ortodoks Yahudiler, zorunlu askerliğe karşı protestoda İsrail polisi ile çatıştı

01:03 - Dünya

EURO 2024'te çeyrek finale yükselen İspanya, Almanya'nın rakibi oldu

00:38 - Spor

Fransa'da erken genel seçimlerin ilk turunda aşırı sağ, yarışı önde götürüyor

23:32 - Dünya

Yedinci Mühür filmi üzerine notlar -Sevim Korkmaz yazdı-

23:31 - En Son Yazılar