?>

İstanbul Havalimanı'nda yurt dışı uçuşları yeniden başladı

İstanbul Havalimanı'nda yaklaşık 2 ay önce Kovid-19 nedeniyle durdurulan tarifeli yurt dışı uçuşları yeniden başladı.

Gündem - 5 yıl önce

İstanbul

Tarifeli uçuşlar kapsamında ilk sefer saat 8.20'de Almanya'nın Düseldorf kentine yapıldıYeni normalleşme adımları kapsamında 1 Haziran'da başlayan iç hat uçuşlarının ardından İstanbul Havalimanı'nda yurt dışı seferleri de belirli ülkeleri kapsayacak şekilde kademeli olarak yeniden açıldı. Bu kapsamda Türk Hava Yolları, Almanya, İngiltere ve Hollanda'ya İstanbul Havalimanı'ndan tarifeli seferler başlattı.

Günler öncesinden bilet alan yolcular, sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul Havalimanı'na geldi. Biletli yolcuların haricinde terminale girişlere izin verilmedi. Yolcuların havalimanına girişte termal kameralarla vücut ısıları kontrol edildi. Arama noktalarından Dış Hatlar Gidiş Terminaline gelen yolcular, burada sosyal mesafeye uyarak bekledi. Havalimanına giren yolcular bilet ve bagaj işlemlerinin ardından pasaport bölümünden geçerek uçaklara yöneldi.

Yolcuların ve çalışanların maske taktığı ve çoğunlukla sosyal mesafe kuralına uydukları gözlendi.

THY'nin Almanya'nın başkenti Berlin ile Düseldorf, Münih ve Frankfurt kentlerine, İngiltere'nin başkenti Londra'ya ve Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a İstanbul Havalimanı'ndan başlattığı tarifeli uçuşlar kapsamında ilk uçuş saat 08.20'de Düselfdorf şehrine yapıldı.

Jasmin Alara Weihs, yaptığı açıklamada, Almanya'nın Frankfurt kentine gittiğini söyledi. Almanya'da öğrenci olduğunu belirten Weihs, "Aslında okulumuz 20 Nisan'da başladı ama online olarak dersleri yapıyorduk. Mart başından geldim, Nisanın 9'unda dönecektim. O zamandan beri buradayım. Sürekli bilet alıyordum ama iptal oluyordu. 3 kere iptal olunca, ilk güne hemen aldım. Avusturya ve Türkiye vatandaşıyım. HES kodu gerekiyor. Sadece Türk vatandaşı iseniz orada oturum izninizin olması gerekiyor." diye konuştu.

Karşılıklı uçuş gerçekleştirilen ülkelerin yetkili makamlarınca belirlenen şartları taşıyan yolcular, başlatılan tarifeli uçuşlarla seyahat gerçekleştirebiliyor.

İstanbul Havalimanı'ndan dış hatlarda bugün 08.20'de gerçekleştirilen TK1523 İstanbul-Düseldorf ve TK 1980 İstanbul-Londra seferlerinin ardından, 08.25'te TK-1951 İstanbul-Amsterdam, 08.30'da 1587 İstanbul-Frankfurt, 08.50'de TK 1721 İstanbul-Berlin ve 09.05'te TK 1629 - İstanbul Münih uçuşları yapılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ruslar, Matruşka'nın neyi sembolize ettiğini anlattı

2020-06-06 03:52 - Özel Haber

Rusya, Kamçatka Yarımadası’nın eşsiz doğal manzaralarını anlattı

2020-06-09 05:01 - Özel Haber

'Şelaleli cami' normalleşme sürecinde ziyaretçilerini ağırlıyor

2020-06-07 15:17 - Çevre-Hayat

Medikal teknolojideki atılım “sağlığa“ iyi geldi

2020-06-09 14:03 - Genel

Turizm merkezlerinde 'kaçak yapıya' geçit verilmiyor

2020-06-10 01:02 - Gündem

Dedeler, nineler ve torunlar sahillerde buluştu

2020-06-10 16:57 - Çevre-Hayat

Mersin'de terör örgütü PKK/KCK operasyonu: 6 gözaltı

2020-06-09 23:12 - Gündem

Ömrünü Kızılırmak'ın temizliğine adadı

2020-06-07 17:07 - Genel

Tekstil devi İnditex tarihinde ilk kez zarar açıkladı

2020-06-10 14:42 - Ekonomi

George Floyd'un kardeşinden ABD Kongresine 'adalet' çağrısı

2020-06-11 07:42 - Dünya

İlgili Haberler

Şanlıurfa'daki zincirleme trafik kazası araç kamerasınca kaydedildi

14:37 - Gündem

"Yenidoğan çetesi" davasının üçüncü duruşması başladı

14:13 - Gündem

Adana'da otoyolda devrilen akaryakıt tankerinde yangın çıktı

14:08 - Gündem

Tekirdağ'da apartmanın çatı katında çıkan yangın söndürüldü

14:03 - Gündem

Hava trafik kontrollerinin uzmanlık şartları uluslararası standartlara uyumlu hale getirildi

13:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Şanlıurfa'daki zincirleme trafik kazası araç kamerasınca kaydedildi

14:37 - Gündem

İsrail Güvenlik Kabinesi, Gazze'deki ateşkesin ikinci aşamasına ilişkin henüz bir karar almadı

14:33 - Dünya

Kosta Rika, ABD'den sınır dışı edilecek 200 düzensiz göçmeni kabul edecek

14:28 - Dünya

Gençlerbirliği'nin "Süper Lig yürüyüşü" sürüyor

14:22 - Spor

Avro Bölgesi'nde yatırımcı güveni şubatta arttı

14:17 - Ekonomi