?>

İstanbul Havalimanı iletişim altyapısıyla da konuşturacak

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Sezgin, "Turkcell, üç operatör adına İstanbul Havalimanı'nda, dünyanın en büyük havalimanına yakışır bir bilişim altyapısı kurdu." dedi.

Gündem - 6 yıl önce

ANKARA - ARİFE YILDIZ ÜNAL

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, şirketin, üç operatör adına İstanbul Havalimanı'nda dünyanın en büyük havalimanına yakışır bir bilişim altyapısı kurduğunu belirterek "Altyapı herhangi bir sıkışıklığa ve dar boğaza yol açmadan, aynı anda 1 milyon aboneye hizmet verecek şekilde yapıldı." dedi.

Sezgin, AA muhabirine, İstanbul Havalimanı'nda, dünyanın en büyük havalimanına yakışır bir bilişim altyapısı kurmak amacıyla çalışmalara ağustos sonunda başladıklarını söyledi.

Buraya bir yılda yapılacak bilişim altyapısı kurma çalışmasını 2 aya sığdırmaya çalıştıklarını ifade eden Sezgin, Turkcell olarak üç operatör adına gerekli altyapıyı 29 Ekim'deki açılışa yetiştirdiklerini bildirdi. Sezgin, bu altyapının üç operatör tarafından ortak kullanılacağını dile getirdi.

İstanbul Havalimanı'na "Huawei LampSite" sistemini kurduklarına işaret eden Sezgin, "Havalimanının hem inşaat aşamaları hem de mobil teknolojileri kurma süreçleri yoğun bir çalışmayla oldu." diye konuştu.

Teknolojinin son imkanlarını kullandıklarını vurgulayan Sezgin, İstanbul Havalimanı'na gelecek herkese aynı anda hem data hem ses hizmeti verilebileceğini bildirdi.

Sezgin, herhangi bir sayı sınırı olmadan hizmet verecek altyapının 2G, 3G, 4,5G'nin yanı sıra gelecekte kullanılacak 5G'ye de hizmet verecek şekilde kurulduğuna dikkati çekerek, "Kullanıcılar gerek mobil internet gerekse mobil ses hizmetlerini kesintisiz olarak yüksek hızda kullanma imkanına sahip olacaklar." ifadesini kullandı.

İnternet hizmeti sunan bir şirket olarak Turkcell'in en temel beklentisinin bu hizmete talep olduğunu belirten Sezgin, İstanbul Havalimanı'ndaki altyapının herhangi bir sıkışıklığa ve dar boğaza yol açmadan aynı anda 1 milyon aboneye hizmet vereceğini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Ergenekon'un hakim ve savcıları hesap verecek

2018-11-15 18:17 - Gündem

INTERPOL'ün yeni başkanı belli oluyor

2018-11-17 19:12 - Dünya

Engelliler, gaziler, şehit aileleri için özel sigorta

2018-11-13 21:42 - Gündem

Tokat'ta traktör uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 2 yaralı

2018-11-12 02:22 - Asayiş

Trump yanlısı Fox News’ten CNN’e destek

2018-11-15 02:32 - Medya

Trabzon'da yaylalarda mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı

2018-11-18 02:32 - Gündem

Suudi Veliaht Prense yakın isimler İranlılara karşı da suikast planlamış

2018-11-12 04:32 - Dünya

California tarihindeki en büyük orman yangınlarıyla boğuşuyor

2018-11-12 09:32 - Dünya

'Avrupa, Filistin meselesinin gerçeklerinin yansıtılmasında başarısız oldu'

2018-11-17 19:12 - Gündem

MKE'den güvenlik güçlerine 7 bin 650 MPT-55

2018-11-16 18:17 - Gündem

İlgili Haberler

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan 6 Şubat depremleri paylaşımı

07:27 - Gündem

Ege Denizi'nde art arda sekiz deprem meydana geldi

07:22 - Gündem

Ege Denizi'nde peş peşe sekiz deprem meydana geldi

07:18 - Gündem

İstanbul'da kar yağışı aralıklarla devam ediyor

04:27 - Gündem

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anılıyor

04:22 - Gündem

Günün Manşetleri

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan 6 Şubat depremleri paylaşımı

07:27 - Gündem

Ege Denizi'nde art arda sekiz deprem meydana geldi

07:22 - Gündem

Ege Denizi'nde peş peşe sekiz deprem meydana geldi

07:18 - Gündem

İstanbul'da kar yağışı aralıklarla devam ediyor

04:27 - Gündem

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anılıyor

04:22 - Gündem