?>

İstanbul Havalimanı "havacılık güvenliği eğitimi" merkezi oldu

İGA Üst Yönetici (CEO) Vekili Selahattin Bilgen, İstanbul Havalimanı'nı dünya çapında bir eğitim merkezi olarak konumlandırdıklarını bildirdi.

Gündem - 1 yıl önce

İstanbul

İGA'dan yapılan açıklamaya göre, İGA ile United States Transportation Security Administration (TSA) arasındaki işbirliğiyle Orta Asya ve Orta Doğu'daki ülkelerin güvenlik personelinin eğitimleri İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirildi. Havaalanı böylece havacılık güvenliği alanında bölgesel bir merkez haline geldi.

İGA Akademi bünyesinde yürütülen ve İGA Güvenlik Genel Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerden geçen yıl, TSA'nın programına dahil Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan gibi ülkelerden 67 havalimanı güvenlik personeli faydalandı.

Bu yıl ise Özbekistan, Kazakistan, Yemen, Ürdün, Fas ve Kuveyt uyruklu 400'den fazla güvenlik görevlisinin eğitim görmesi bekleniyor. Aynı zamanda 2024 nisan ayında Mısır, Irak, Umman gibi ülkeler de dahil olmak üzere TSA yetkisindeki ondan fazla havalimanında bu eğitimin verilmesi hedefleniyor.

Güvenlik sistem-cihazlarının teknolojileri ve kullanılması, kontrol noktalarındaki diğer güvenlik uygulamaları ile bu noktalardaki yöneticilere yönelik uygulamalı içerikler gibi eğitimlerin koordinasyonu, İGA Akademi bünyesinde yürütülüyor. Eğitim içeriğinin tasarımı, aktarılması ve pratik uygulamalar ise İGA Güvenlik Genel Müdürlüğü'ndeki yetkin eğitmenler tarafından gerçekleştiriliyor.

Liderlik eğitimlerinde de hem örnek liderler yer alıyor hem de ilgili olan etkileşimli eğitim yöntemleri kullanılıyor. Grup başına 5 gün süren eğitimler sonrası, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO), Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) ve Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) akredite kurum sertifikası veriliyor.

Eğitim sadece güvenlik uygulamalarını değil, aynı zamanda güvenlik ekipleri içerisinde kadın liderliğini güçlendirme ve kişisel gelişim eğitimlerini de kapsıyor. Bu eğitimlerden bu yıl nisanda Özbekistan ve Kazakistan'dan kadın personelin faydalanması, personel sayısının artırılması hedefleniyor.

"Sadece bölgesel değil, uluslararası bir etki"

Açıklamada, görüşlerine yer verilen İGA Üst Yönetici Vekili (CEO) Selahattin Bilgen, İstanbul Havalimanı'nın havacılık eğitimindeki bu başarısının, sadece bölgesel değil, aynı zamanda uluslararası bir etki yaptığını belirtti.

TSA ile işbirliklerinin bölge havalimanları için bir örnek teşkil ettiğine dikkati çeken Bilgen, "İstanbul Havalimanı'nı dünya çapında bir eğitim merkezi olarak konumlandırıyoruz. Amacımız, havacılık güvenliği alanında en yüksek standartları belirleyerek, yolcuların ve havalimanı çalışanlarının güvenliğini her zaman en üst düzeyde tutmak. Bu gelişme, havalimanımızın, havacılık güvenliği eğitimleri konusunda bir marka haline geldiğinin ve sektördeki liderliğinin bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Netanyahu, Hamas'ın esir takası önerisini reddettiğini söyledi

2024-01-21 22:53 - Dünya

CANiK'in yeni tabancası Hollywood filmlerinde de kullanılacak

2024-01-23 21:23 - Magazin

İlk Türk astronot Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözü "İstikbal göklerdedir" oldu

2024-01-19 03:12 - Teknoloji

İsrail saldırısında dükkanı yıkılan ve yerinden olan Lübnanlı, yol kenarında sebze satıyor

2024-01-19 14:57 - Dünya

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'la 30 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşma kararlılığındayız

2024-01-24 21:12 - Siyaset

Güney Marmara'nın kaplıcaları yarıyıl tatilinde öğrenciler ve aileleriyle dolacak

2024-01-19 11:47 - Çevre-Hayat

Emre Belözoğlu'na anne tavsiyesi: Faruk Başkanı yalnız bırakma

2024-01-19 12:18 - Spor

Norveç ve Belçika, BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de acil ateşkes çağrısı yaptı

2024-01-24 06:08 - Dünya

ABD, Yahudi yerleşimcilerin eline geçebileceği endişesiyle İsrail'e silah satışını geciktiriyor

2024-01-21 15:27 - Dünya

Diyanet İşleri Başkanlığından Sevan Nişanyan hakkında suç duyurusu

2024-01-23 16:43 - Gündem

İlgili Haberler

Meteorolojiden bazı iller için kuvvetli kar yağışı uyarısı

12:57 - Gündem

Balyoz davasını onayan eski Yargıtay üyelerinin Yüce Divan'da yargılanmasına devam edildi

12:52 - Gündem

Son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 56 terörist etkisiz hale getirildi

12:42 - Gündem

"Aile Yılı"nda Aile İletişim Atölyeleri faaliyete geçiriliyor

11:42 - Gündem

PKK/KCK operasyonunda gözaltına alınan belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri adliyede

11:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Meteorolojiden bazı iller için kuvvetli kar yağışı uyarısı

12:57 - Gündem

Balyoz davasını onayan eski Yargıtay üyelerinin Yüce Divan'da yargılanmasına devam edildi

12:52 - Gündem

Avrupalı devletlerden "Ukrayna'da kalıcı barış Kiev ve Avrupasız sağlanamaz" mesajı

12:47 - Dünya

Son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 56 terörist etkisiz hale getirildi

12:42 - Gündem

Kendi işini kurmak isteyen engelliler ile eski hükümlülere yönelik hibe desteği artırıldı

12:38 - Ekonomi