?>

İstanbul'daki suç örgütü soruşturmasında ifadesi alınan Ahmet Özer tutuklandı

İstanbul'da "silahlı terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak" suçundan tutuklanmasının ardından Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ahmet Özer, suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında "ihaleye fesat karıştırma" suçundan tutuklandı

Gündem - 2 ay önce

İstanbul

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Aziz İhsan Aktaş'ın elebaşılığını yaptığı öne sürülen suç örgütünün, belediye başkanları ile belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma sürüyor.

Suç örgütü soruşturmasında şüpheliler arasında bulunan Ahmet Özer'in, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesi alındı.

Özer, ifadesinin ardından "ihaleye fesat karıştırma" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliği Özer'in tutuklanmasına karar verdi.

Soruşturma...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklama, Aziz İhsan Aktaş'ın elebaşılığını yaptığı öne sürülen suç örgütünün, belediye başkanları ile belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği belirtilmişti.

Suç örgütünün ihaleleri kendi firmalarının almasını sağladığının tespit edilmesiyle soruşturma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, yaklaşık 3 ay boyunca şüphelilerin takibe alındığı bildirilmişti.

Açıklamada, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile Beşiktaş Belediyesi Beltaş İşletmecilik Sanayi ve Ticaret AŞ Başkanı ve üyelerinin de arasında olduğu 10 şüpheli hakkında "suç örgütüne üye olma", "ihaleye fesat karıştırma" ve "haksız mal edinme" suçlarından gözaltı kararı verildiği kaydedilmişti.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in de olduğu 12 belediye görevlisi hakkında da "ihaleye fesat karıştırmak", "rüşvet almak" ve "3628 sayılı Mal Bildirimde Bulunulması" ve "haksız mal edinme" suçlarından gözaltı kararı verildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

"Dinlenen tanık, toplanan delil ve alınan bilirkişi raporlarından, Esenyurt Belediyesinin soruşturma kapsamındaki ihalelerin hazırlık sürecinde yüklenici firma çalışanı ve aynı zamanda suç örgütü üyesi olduğu değerlendirilen şahsın ihale hazırlık sürecinde ihale yetkilileri olan Esenyurt Belediyesi görevlileriyle belediye binasında görüşme yaptığı, yaklaşık maliyet ve şartnameye müdahale ettiği ve gizli kalması gereken belgelere ulaşarak ihaleyi istedikleri gibi neticelendirmeye yönelik fesat içerikli fiiller tespit edilmiştir."

Aziz İhsan Aktaş ve örgüt bünyesinde faaliyet gösteren 24 şüpheli hakkında da "suç örgütü kurma ve yönetme", "suç örgütüne üye olmak", "rüşvet verme", "ihaleye fesat karıştırmak", "edimin ifasına fesat karıştırmak", "vergi usul kanununa muhalefet" ve "mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından gözaltı kararı verildiği belirtilen açıklamada, toplam 47 kişi hakkında eş zamanlı yakalama ve gözaltı kararı verildiği kaydedilmişti.

Soruşturma kapsamında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Alican Abacı ile örgüt elebaşı olduğu öne sürülen Aziz İhsan Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 23 zanlı tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

MSB, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı vefatının 102. yılında andı

2025-01-14 17:03 - Gündem

Ağrı'da soğuk hava etkili oldu

2025-01-19 13:07 - Çevre-Hayat

Galatasaray, Avrupa'da 325. kez sahne alacak

2025-01-20 11:27 - Spor

Tek tekerlekli bisikletiyle Türkiye'yi gezen Azizov, Türk halkının misafirperverliğine hayran kaldı

2025-01-18 11:43 - Magazin

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Korkuteli-Elmalı yolunun açılışını yaptı

2025-01-18 14:53 - Çevre & Seyahat

Emine Erdoğan: Ateşkes kararı Filistin halkının onurlu direnişinin bir nefes aralığıdır

2025-01-16 00:22 - Gündem

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini arttırdı

2025-01-14 03:23 - Çevre-Hayat

Dışişleri Bakanı Fidan'ın ‘Ukrayna’ açıklaması Rus medyasında geniş yer aldı

2025-01-19 00:04 - Özel Haber

TUA ve Axiom Space'ten Türk uzay sanayi ekosistemini güçlendirecek işbirliği

2025-01-18 14:33 - Ekonomi

Antalya'da 570 gram doğan "Asena Hatice" bebek, 94 gün sonra evine kavuştu

2025-01-15 12:43 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Başakşehir'de sanayi sitesindeki iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

12:23 - Gündem

Ramazan Bayramı'nda yola çıkacak elektrikli araç kullanıcılarına rota ve şarj planlaması tavsiy

11:47 - Gündem

İstanbul'daki izinsiz gösterilerde çıkan olaylarda tutuklanan 7 gazeteci tahliye edildi

10:48 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriye-Amerikan Toplumu temsilcilerini Washington'da kabul etti

10:33 - Gündem

Kartalkaya'daki otel yangınına ilişkin soruşturmada 6 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi

10:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Bosna Hersek Mahkemesi, Bosnalı Sırp lider Dodik'in yakalanması için Interpol'e başvurdu

13:08 - Dünya

"Bazı topraklarda" yeşermeyen futbol yıldızları

13:02 - Spor

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde gözler kalecilerde olacak

12:57 - Spor

Osmanlı mirası toplu iftar geleneği Kerkük'te yaşatılmaya devam ediyor

12:52 - Dünya

ABD'de bir öğrenci daha ICE yetkilileri tarafından sebep belirtilmeden gözaltına alındı

12:48 - Dünya