?>

İstanbul'da Ünlü isimlerin araçlarını çalan hırsızlık çetesi çökertildi

İstanbul’da aralarında ünlü iş adamı ve profesörün araçlarının da olduğu 35 aracı çalan 14 kişilik oto hırsızlık çetesi çökertildi. Zanlıların hırsızlık anları saniye saniye kameralara yansıdı.

Asayiş - 8 yıl önce

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri aralarında iş adamı Dinçer Azaphan ve göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. M. Ersin Oba’nın da araçlarının bulunduğu 35 aracı çalan 14 kişilik hırsızlık çetesini yakaladı.

Polis ekipleri 6 aylık takibin ardından kimlikleri tespit edilen şüphelilere 22 Şubat’ta Gazi Mahallesi ve Okmeydanı’nda eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 14 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 35 aracı çalan çete üyelerin beraberinde 4 adet ruhsatsız silah, 1 av silahı , 6 bin 500 sahte dolar, çok sayıda sahte ruhsat, plaka ve belge ele geçirildi. Operasyonda hırsızlık çetesinin çaldığı belirlenen 35 otomobile el konulurken araçlar Fatih ilçesinde bir otoparka çekildi.

Elektronik cihazla araçların beynini kopyaladılar

Yapılan incelemelerde çete üyelerinin elektronik bir cihaz ile kopyaladıkları anahtarlarla araçlara girdikleri tespit edildi. Hırsızların daha sonra çalınmalara karşı koruma olarak oluşturulan ve araç çalıştırma sistemine takılan elektronik devre 'İmmobilizer' teknolojilerini devre dışı bırakarak araç beyinlerini etkisiz hale getirdiği belirlendi. Çete üyelerinin, hırsızlık olaylarından sonra da araçlara taktıkları sahte plakalar ve düzenledikleri sahte evraklarla araçların rengini de değiştirerek bir kısmını sattıkları, bir kısmını uyuşturucu sevkıyatında kullandıkları öğrenildi.

Ünlü isimlerin araçlarını da çaldılar

Şüphelerin kullandıkları bu yöntemle işadamı Dinçer Azaphan ve özel bir hastanede göz hastalıkları uzmanı olan Prof. Dr. Mehmet Ersin Oba’nın da otomobillerini çaldığı öğrenildi. Çete üyelerinin teknik takibe yakalanmamak için kendi aralarında cep telefonlarına indirdikleri İsrail patentli özel bir yazılımla haberleştikleri belirtildi.

İstanbul’da oto hırsızlığı oranı yüzde 30 düştü

Olayı gerçekleştirdikleri ileri sürülen suç örgütü üyesi 4 kişi daha önce düzenlenen operasyonda yakalanıp cezaevine gönderildi. 22 Şubat'ta düzenlenen son operasyonda ise aralarında örgüt lideri olduğu ileri sürülen İ.A. ve liderin yardımcısı terör örgütü PKK sempatizanı olduğu iddia edilen B.P. ile diğer yardımcısı O.E.D.’nin de bulunduğu diğer 10 şüpheli de yakalanarak örgütün tamamen çökertildiği öğrenildi. Emniyet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, çetenin çökertilmesiyle İstanbul genelinde oto hırsızlığı oranın yüzde 30 civarında azaldığı belirtildi.

Zanlıların hırsızlık anları kameralara yansıdı

Çevrede bulunan güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde zanlılar yol kenarında park halinde olan araçların yanına geliyor. Saniyeler içinde aracın kapısını açan zanlılar aracı çalıştırarak bulundukları yerden hızla uzaklaşıyor. Kameralara yansıyan görüntülerden bir tanesinde ise aracın çalındığı fark eden vatandaşlar, aracın peşinden koşarak durdurmaya çalışıyor. Emniyetteki işlemlerinin ardından 10 şüpheli Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Alper Korkmaz - Mehmet Altunışık - Ufuk Kıvık  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Fenerbahçe'yi yenip havaya girmek istiyoruz'

2017-02-22 12:52 - Spor

FETÖ suikastçisi: Ben ölüm makinesi olarak yetiştirildim

2017-02-22 17:02 - Asayiş

20 yıllık izler ‘Ototelik’ sergisinde

2017-02-27 14:52 - Kültür Sanat

Harem sabunları evleri süslüyor

2017-02-24 17:57 - Gündem

'Filistin eğitim sistemi vatan ve birlikte yaşama sevgisi aşılıyor'

2017-02-22 15:37 - Dünya

BM'den İsrail yargısına tepki

2017-02-24 19:22 - Dünya

Camide define avına sert zemin engeli

2017-02-21 17:37 - Kültür Sanat

İstanbul'da Ünlü isimlerin araçlarını çalan hırsızlık çetesi çökertildi

2017-02-27 16:32 - Asayiş

55 yıldır topladığı eşyaları serenderde sergiliyor

2017-02-27 14:57 - Çevre-Hayat

İzmir Adliyesi'nde hareketli dakikalar

2017-02-22 17:42 - Asayiş

İlgili Haberler

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik 'Gürz-48' operasyonlarında 47 şüpheli gözaltına alındı

09:18 - Asayiş

İzmir'de alışveriş merkezinde sahipsiz köpeğin saldırdığı 3 yaşındaki çocuk yaralandı

17:52 - Asayiş

Kütahya'da toprak kayması sebebiyle kara yoluna düşen kayalar ulaşımı aksattı

12:03 - Asayiş

Manisa'da iki işçi servisinin çarpıştığı kazada 19 kişi yaralandı

11:37 - Asayiş

Büyükçekmece'de park halindeki İETT otobüsü yandı

10:22 - Asayiş

Günün Manşetleri

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum'dan ABD'ye gümrük vergisi tepkisi

04:47 - Dünya

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, görevine son verilen yaklaşık 180 çalışanı geri çağırdı

04:37 - Dünya

Columbia Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterileri yeniden başladı

03:52 - Dünya

İsrail güçlerinin Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda 3 Filistinli yaralandı

03:18 - Dünya

İstanbul'da kaybolan Ece Gürel Belgrad Ormanı'nda sağ bulundu

02:23 - Gündem