İstanbul'da şiddetli patlama! Faciadan dönüldü

Çekmeköy’de bir Kur’an kursunun önündeki arazide parça tesirli el yapımı bomba büyük bir gürültü ile patladı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda sokağın boş olması nedeniyle facianın eşiğinden dönüldü.

Yerel haber-Şirket Haber - 8 yıl önce

Vatandaşların büyük panik yaşadığı olay yerinde polis tarafından bulunan diğer bir el yapımı bomba ise fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi.

Olay, saat 02.00 sıralarında Çekmeköy Taşdelen Cumhuriyet Mahallesi Duygu Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde sahur yapmak için uyanan vatandaşlar, sokak üzerinde patlama sesi duydu. Patlamanın sokak üzerindeki bir Kur’an kursunun önündeki araziden geldiği düşünen vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri patlamanın yaşandığı yeri güvenlik şeridi ile kapatarak bomba imha uzmanlarına bilgi verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen bomba imha uzmanları koruyucu kıyafetlerini giyerek patlamanın yaşandığı yerde inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonucunda patlamaya neden olan cismin parça tesirli el yapımı bomba olduğu tespit edildi.

PARÇA TESİRLİ EL YAPIMI BOMBA İMHA EDİLDİ Patlamanın el yapımı bombadan kaynaklandığını tespit eden polis, çevrede incelemelerini derinleştirdi. Geniş bir inceleme yapan uzman ekipler, bombanın infilak ettiği bölgenin yakınında duvar kenarına bırakılmış başka bir parça tesirli el yapımı bomba daha tespit etti. Bunun üzerine bombanın bulunduğu yere çıkan sokaklara “akrep” diye tabir edilen zırhlı polis aracı yerleştirilirken, polis ekipleri güvenlik amaçlı çevrede devriye gezdi. Alınan güvenlik önlemlerinin ardından uzman ekip, bombanın bulunduğu yere hazırladığı fünyeyi bıraktı.

VATANDAŞLARA MEGAFONLA “İÇERİYE GİRİN” UYARISI YAPILDI Polis hazırlıklarının tamamladıktan sonra binalardaki vatandaşlara megafonla balkonlardan uzak durmaları uyarısında bulundu. Yapılan uyarıların ardından bomba imha uzmanlarını tarafından fünye kontrollü bir şekilde patlatıldı. Bombanın büyük bir gürültü ile imha edilmesinin ardından uzman ekip, bomba üzerinde incelemelerde bulundu. Patlama nedeniyle çevredeki bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi. Polis, camları patlayarak kullanılamaz hale gelen araç üzerinde uzun süre inceleme yaptı.

Bombanın patladığını duyan Ayhan Dedeş, “Patlamayı duyunca koştuk geldi. Burası bombanın patlayacağı bir yer değil. Bu bombalar başka yere gidecekti sanırım zaman tutmadı. Herhangi bir can kaybı yok. Ancak sesi 10 kilometre öteden duyup gelenler var. Çok büyük bir patlama idi. Şuana kadar bir yaralı yok” dedi. Polis boş araziye bırakılan bombaların bırakan şahısları tespit etmek için çalışma başlattı.

DOĞAN CAN CESUR İSTANBUL

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

"Kuşadası’nda Ramazan Eğlenceleri" Rio Karnavalı gibi! Tepkiler gırla...

2016-06-08 10:05 - Özel Haber

Mustafa Kaplan’dan Yaşar Nuri’yle ilgili özel... "Hatası sevabı beni ilgilendirmez… Dostlarımdan rica ediyorum…"

2016-06-07 11:23 - Özel Haber

Zurnanın ‘zırt’ dediği yer!.. Kuşadası Belediyesi: O danseden kızlar "Ramazan Eğlencesi”ne dahil değil!

2016-06-08 22:50 - Özel Haber

Böyle olur aşiret düğünü

2016-06-04 13:47 - Gündem

Yöryapı’dan kentsel dönüşümde müteahhit firma seçimi konusunda uyarı

2016-06-03 19:17 - Ekonomi

Prof. Dr. Çağrı Erhan: Almanya, İkinci Dünya savaşında gerçekleştirdiği soykırıma ortak arıyor

2016-06-03 15:22 - Gündem

Avrupa’da değil Türkiye’de

2016-06-03 19:22 - Kültür Sanat

TSK'nın sivil memurlarından bilboardlı eylem

2016-06-06 15:37 - Gündem

PKK ile DHKP-C ziyaretçisi Kılıçdaroğlu'na dev afişle tepki: Lanetliyoruz

2016-06-09 09:10 - Özel Haber

LYS giriş yerleri açıklandı

2016-06-08 17:35 - Eğitim

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Beşiktaş, Süper Lig'in 6. haftasında yarın Eyüpspor'u ağırlayacak

09:18 - Spor

Rakı Türkiye mi?!. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

09:05 - En Son Yazılar

Antalya merkezli 'Kuyu-27' operasyonunda suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı

08:37 - Asayiş

BM Güvenlik Konseyi, Lübnan'a saldırıların ardından acil oturumla toplandı

08:03 - Dünya

İsrail son 24 saatte Gazze'de 44 kişiyi öldürdü

05:23 - Dünya