?>

İstanbul'da ayakta yolcu taşıyan otobüs ve metrobüslarda yolcu kapasitesi kararı

İstanbul'da otobüs, metrobüslerde oturan yolcu sayısı kadar ve ayakta yolcu kapasitesinin üçte biri kadar, metro ve raylı sistem araçlarında ise oturan yolcu sayısı ve ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 50'si kadar yolcu alınabilecek.

Gündem - 5 yıl önce

İstanbul

İstanbul Hıfzıssıhha Kurulu, ayakta yolcu taşıyan otobüs, metrobüs araçlarında; oturan yolcu sayısı kadar (karşılıklı dörtlü koltuklarda iki koltuğu kullanılmadan ve karşılıklı yüz yüze gelmeden çapraz oturma düzeniyle) ve ayakta yolcu kapasitesinin 1/3'ü kadar yolcu alınmasına karar verdi.

İstanbul Valiliği açıklamasına göre, Vali Ali Yerlikaya başkanlığında toplanan İstanbul Hıfzıssıhha Kurulu toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Toplu Ulaşım Bilim Kurulu ve Ulaşım Destek Komisyonu üyeleri, ilgili vali yardımcıları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Hıfzıssıhha Meclisi Üyeleri, İETT ve Metro İstanbul yetkilileri katıldı.

Toplantıda, otobüs, metrobüs araçlarında oturan yolcu sayısı kadar (karşılıklı dörtlü koltuklarda iki koltuğu kullanılmadan ve karşılıklı yüz yüze gelmeden çapraz oturma düzeniyle) ve ayakta yolcu kapasitesinin 1/3'ü kadar yolcu alınması kararlaştırıldı.

Ayakta yolcuların yakın temasını engellemek için araç zemininde etiket uygulaması yapılması, araç kapasitesinin dolması halinde sürücü tarafından yolcu alınmaması, ısrarla binmek isteyen olması halinde araç hareket ettirilmeden sürücü tarafından kolluk kuvvetlerine bildirimde bulunulması karara bağlandı.

Metro ve raylı sistem araçlarında ise oturan koltukların tamamı ve ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 50'si kadar yolcu alınması, şehir hatları vapurları ve deniz motorlarında oturan yolcu kapasitesi kadar yolcu alınmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca maskesiz yolcu alınmamasına, tüm araçlarda sıvı el dezenfektanı bulundurulmasına, araçların her gün sefer öncesi ve gerekli hallerde sefer aralarında dezenfekte edilmesine, duraklarda sosyal mesafenin muhafazası amacıyla işaretleme yapılması zorunlu kılındı.

Kurallara uymayanlara idari para cezası verileceği aktarılan açıklamada, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin ise Türk Ceza Kanunu'nun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılabileceği vurgulandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan, 28 Mayıs Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü bayramını kutladı

2020-05-29 00:07 - Özel Haber

Yeniden seferlere başlayacak THY'den uçaklarda ikram düzenlemesi

2020-05-31 02:38 - Çevre & Seyahat

ESCARUS'tan Kovid-19 ve sürdürülebilirlik raporu

2020-05-29 18:09 - Genel

Diyarbakır'da silahlı saldırıya uğrayan polis memuru şehit oldu

2020-05-30 20:02 - Gündem

Park halindeki otomobile saldıran köpekler tamponu kopardı

2020-06-03 02:47 - Gündem

Yönetici pozisyonundaki FETÖ sanığının inkarını deliller çürüttü

2020-05-28 16:01 - Genel

Öğretim üyeleri yüksek çözünürlükte hava tahmin modeli geliştirdi

2020-06-02 14:32 - Teknoloji

Silahlı kavga ihbarına giden Yunus ekibine zanlıların minibüsü çarptı: 2'si polis 7 yaralı

2020-06-01 10:37 - Gündem

Dünyada Türk ürünlerine talep giderek artacak

2020-06-01 15:27 - Ekonomi

Doç. Dr. Ozan Ünsalan: Düşen meteorun atmosfere giriş hızı saatte 54 bin kilometre

2020-05-30 13:47 - Teknoloji

İlgili Haberler

İş insanı Ali Osman Boyner son yolculuğuna uğurlandı

16:07 - Gündem

DMM, İBB'ye yönelik soruşturma kapsamındaki gözaltılar ile ilgili iddiaları yalanladı

14:43 - Gündem

Bakan Kurum, İstanbul depremlerinin ardından hasar tespit çalışmalarına ilişkin bilgi paylaştı

14:38 - Gündem

Meteorolojiden Kuzey Ege için kuvvetli fırtına uyarısı

14:27 - Gündem

Sakarya'da işitme engelli kadınlar, işaret diliyle Kur'an-ı Kerim öğreniyor

13:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Uraloğlu: Son 23 yılda demir yollarına yaklaşık 63 milyar dolar yatırım gerçekleştirdik

16:13 - Ekonomi

İş insanı Ali Osman Boyner son yolculuğuna uğurlandı

16:07 - Gündem

Eski Fenerbahçe yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, başkan adaylığını açıkladı

16:03 - Spor

Orta Anadolu'daki çiftçiler sorunları için KAEÜ'nün danışma hattına başvurabilecek

15:53 - Ekonomi

Rusya, Kursk bölgesini Ukrayna ordusundan tamamen geri aldı

15:22 - Dünya