?>

İstanbul'da 2024'te 1 milyonu aşkın sağlık turizmi hizmeti verildi

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, kentte geçen yıl 1 milyonu aşkın sağlık turizmi hizmeti verdiklerini bildirdi.

Sağlık - 2 ay önce

İstanbul

Güner, AA muhabirine, İstanbul'un sadece Türkiye ve bölgenin değil, dünyanın sağlık başkenti olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 2002 yılında başlayan "Sağlıkta Dönüşüm Projesi"yle İstanbul'daki sağlık sisteminin üst düzey noktaya ulaştığını belirten Güner, sağlık hizmetinin artık dünyaya ihraç edildiğini kaydetti.

Güner, İstanbul'a sağlık turizmi için Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ile Orta Doğu gibi farklı bölgelerden çok sayıda kişinin geldiğini dile getirdi.

Kentte 53 kamu, 146 özel ile 16 üniversite olmak üzere toplam 215 hastane bulunduğunu aktaran Güner, ağız diş sağlığında hizmet veren 4 bin 460 sağlık tesisinin yanı sıra hastane, tıp merkezi, poliklinik, muayenehane ve eczane gibi sağlık hizmeti sunan toplam 21 bin 655 sağlık tesisinin olduğunu belirtti.

Güner, hem yurt içindeki vatandaşlara hem de yurt dışındakilere sağlık hizmetini ulaştırmayı amaçladıklarını vurgulayarak, "Biz yüksek sağlık ekonomisi amaçlıyoruz. Sağlık turizminde 100 milyar dolarlık hedefimiz var. Sağlık turizmi olarak Türkiye'nin ekonomisine normal turizm gibi büyük katkıda bulunabileceğimize inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun üreten sağlık uygulamasına geçildiğini duyurduğunu aktaran Güner, "Sağlık turizmi de bu uygulamamızın içinde çok önemli yer tutuyor. İstanbul'da 2024 yılında 1 milyonu aşan sağlık turizmi hizmeti vermiş durumdayız. Dünyada 200'den fazla ülkeden insanlar gelip İstanbul'da sağlık hizmeti aldı." bilgisini paylaştı.

Onkolojik cerrahi veya kemoterapi hizmetleri de yurt dışından büyük talep görüyor

Güner, İstanbul'daki sağlık turizmi hizmetinden memnun olunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"İstanbul'da büyük ameliyatlardan genel cerrahi operasyonlara, plastik cerrahinin major ameliyatları, büyük 'A' grubu ameliyat dediğimiz cerrahi, kadın doğumun ameliyatlarıyla veya kanser tedavileriyle beraber büyük hizmet sunuyoruz. Sadece Türkiye'nin yüzde 40'ına hizmet veren İstanbul olarak düşünmeyin. Şu anda tüm dünyaya hizmet veren durumdayız. Sağlık turizminde plastik cerrahi, genel cerrahi, kadın doğum, kulak-burun-boğaz gibi bütün branşlarda bu hizmeti veriyoruz. Estetikle ilgili operasyonlardan büyük talep karşılıyoruz. Bunun dışında yurt dışından onkolojik cerrahiler veya kemoterapi hizmetleri gibi alanlardan da büyük talep geliyor."

Türkiye'nin sağlık turizmindeki pazar payının artırılması için Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) Genel Müdürlüğünün büyük çaba sarf ettiğine değinen Güner, sağlık turizminde İstanbul'un payının daha da artırılması için çalışmaları titizlikle yürüttüklerini kaydetti.

Doç. Dr. Güner, yurt dışından gelen insanların İstanbul'da aldığı sağlık hizmetinden son derece memnun olduğunu belirterek, başkalarına da bu hizmeti önerdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ayı ve Boğa Sezonunda Kripto Para Yatırımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

2025-01-29 08:02 - İnsan&Hayat

İsrail'in çekildiği Duheyra bölgesindeki evlerine dönen Lübnanlılar yıkımla karşılaştı

2025-01-30 09:32 - Dünya

ABD'deki uçak kazası sırasında kule personel sayısının yetersiz olduğu kaydedildi

2025-01-31 02:33 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Bakan Yerlikaya, Konya'da çöken bina enkazından kurtarılan yaralıları hastanede ziyaret etti

2025-01-25 13:12 - Gündem

Gazeteci Deniz Arman, son yolculuğuna uğurlandı

2025-01-25 16:12 - Medya

Konya'da 3 katlı bina çöktü

2025-01-24 21:27 - Asayiş

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistan merkezli Asharq News'e gündemi değerlendirdi

2025-01-27 03:12 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Atama kararları Resmi Gazete'de

2025-01-25 02:38 - Gündem

İsveç Merkez Bankası zayıf ekonomi nedeniyle politika faizini tekrar düşürdü

2025-01-29 16:58 - Ekonomi

Bakan Bolat: Ekonomik İşbirliği Teşkilatının hedeflerine ulaşması için desteğimiz tamdır

2025-01-28 16:13 - Ekonomi

İlgili Haberler

İç organları dışarıda doğan Ebrar bebek, 70 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuştu

12:22 - Sağlık

İyi huylu prostat büyümesinde anjiyo ile tedavi mümkün

11:48 - Sağlık

Kadınlarda bağımlılıktan kurtulmada yakın çevrenin desteği önemli

17:32 - Sağlık

Dizde kireçlenmeye bağlı kronik ağrı "anjiyo" yöntemiyle 2 hafta içinde azalıyor

17:27 - Sağlık

Diyabete bağlı damar tıkanıklığına "anjiyografi" ile cerrahisiz ve ağrısız tedavi mümkün

11:42 - Sağlık

Günün Manşetleri

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Gazze gündemli üçlü zirve için Mısır’da

12:32 - Dünya

Bakan Şimşek: Dezenflasyonda başarı var, program çerçevesinde gidiyor

12:27 - Ekonomi

Güney Kore'de orman yangını nedeniyle Hadong bölge sakinlerine tahliye talimatı

12:23 - Dünya

İran: Dolaylı müzakereler için ABD'nin kararını bekliyoruz

12:17 - Dünya

Avrupa'da gaz fiyatları haftaya sert düşüşle başladı

12:13 - Ekonomi