?>

İstanbul'a 350 elektrikli otobüs alınacak

İETT Genel Müdürü Emecen, "Alımı planlanan 725 otobüsün 350'si elektrikli olacak. Bunun yanında duraklarda ve garajlarda güneş enerjili çözümler üzerine çalışmalar yapılıyor." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

İSTANBUL

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) Genel Müdürü Arif Emecen, "Alımı planlanan 725 otobüsün 350'si elektrikli olacak. Bunun yanında duraklarda ve garajlarda güneş enerjili çözümler üzerine çalışmalar yapılıyor." dedi.

TRANSİST 2016 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarında gerçekleştirilen "Sürdürülebilir Şehirler İçin Ulaşımda Dönüşüm" oturumunda konuşan Emecen, 2017 bütçesinde de daha önce olduğu gibi teknoloji yatırımlara ağırlık verildiğini anlattı.

Avrupa ve Batı ülkelerinde, ulaşımda elektrikli araç dönüşümü ilk sıralarda yer alırken, dünyanın geri kalanında durumun farklı olduğunu dile getiren Emecen, "İETT, dünya enerji trendlerini yakın takip etmekte ve stratejilerini bu yönde oluşturmaktadır. 2017 bütçesinde alımı planlanan 725 otobüsün 350'si elektrikli olacak. Bunun yanında yenilenebilir enerjilerden sürdürülebilir çözümler elde edebilmek adına duraklarda ve garajlarda güneş enerjili çözümler üzerine çalışmalar yapılıyor." diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Çevre programına göre yılda 1 milyardan fazla kişinin hava kirliliğine maruz kaldığına dikkati çeken Emecen, İETT'nin izlediği çevreci stratejilerle sektörde öncü bir kuruluş olmayı hedeflediğini, İETT otobüslerinin emisyon değerlerinin Avrupa normlarına uygun olduğunu belirterek, "2017 yılında yüzde 100 elektrikli otobüslerle Tarihi Yarımada'da oluşturulacak sıfır emisyonlu bölge hedefine katkıda bulunacağız." dedi.

Emecen, İETT olarak toplu ulaşım stratejilerini oluştururken yolcu güvenliğini ön plana aldıklarını ve can taşıdıklarının bilincinde olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda yapmış olduğumuz Kara Kutu ile kazalara sebebiyet verecek etkenlere proaktif çözümler üretmekteyiz. İETT, hareketliliğin bir hizmet olarak sunulması konseptinin hayata geçirilmesi için ulaşım modlarına tek noktadan bakılmasını sağlayacak bir ulaşım yönetim sistemi üzerinde çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu sistemle toplu ulaşımın özel araç kullanımından daha fazla tercih edilebileceği kalitede ulaşım sistemi kurulmasını hedefliyoruz. Ulaşım sistemlerinin tam entegresyonunu bu projeyle hedefliyoruz."

Muhabir: Lale Bildirici

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ses hastalarına opera sanatçısı eşliğinde piyanoyla ses terapisi

2016-11-27 14:02 - Sağlık

İstanbul’da sağanak yağış etkisini sürdürüyor

2016-11-29 10:02 - Gündem

Halep'te sivillere saldırılarda ölü sayısı 51'e yükseldi

2016-11-30 03:17 - Dünya

TİKA'dan Moğol sporculara destek

2016-11-28 18:32 - Spor

Aladağ'daki yangına ilişkin yayın yasağı kaldırıldı

2016-12-01 01:57 - Medya

Halep'te siviller rejim bombardımanından kaçıyor

2016-11-29 19:47 - Dünya

Kahraman Şerifeler belgesele konu oldu

2016-11-27 13:47 - Kültür Sanat

'Avrupa'da insan hakları konusunda çok ciddi sıkıntılar var'

2016-11-26 20:37 - Gündem

Bütçe görüşmelerinde takvim belli oldu

2016-12-01 20:22 - Siyaset

'ÖTV artışı otomotiv sektörünü yavaşlatır'

2016-11-27 14:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki 6 medya organının aboneliklerini iptal etme talimatı verdi

00:23 - Medya