?>

İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Dünya - 6 ay önce

Kudüs

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, sabah saatlerinden itibaren büyük gruplar halinde, İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskınlar gerçekleştirdi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan açıklamada, 1151 kadar fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'ya yapılan baskına katıldığı ifade edildi.

Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaşarak slogan atıp marşlar söyledi. Bazı fanatik Yahudilerin yerlere kapanarak Talmudik ritüeller gerçekleştirdiği görüldü.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir de ilerleyen saatlerde beraberindeki geniş polis ekibiyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Mescid-i Aksa baskınları

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.Yahudiler, 2003'ten bu yana İdarenin izni olmadan İsrail'in tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor. Bu girişleri baskın olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini vurguluyor.İsrailliler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.İsrail yönetimi, Mescid-i Aksa'da "sadece Müslümanların ibadet edebildiği diğer dinlerin mensuplarınınsa sadece ziyaret edebileceği" tarihi statükonun korunduğunu savunuyor.Ancak fanatik Yahudilerin İsrail polisi korumasında Aksa'ya düzenledikleri baskınlarda dua etmeleri ve dini ritüelleri yerine getirmeleri sıkça kameralara yansıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zonguldak'ta denizde hortum oluştu

2024-10-16 12:57 - Gündem

Bakan Fidan, Ankara'da Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Köver ile görüştü

2024-10-17 08:52 - Siyaset

Yandex, Türkiye'ye 400 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor

2024-10-17 16:08 - Medya

Siyaset bilimci ve yazar Prof. Dr. Fuat Keyman vefat etti

2024-10-18 15:03 - Gündem

Türkiye'nin teknoloji geleceği TEKNOFEST'in yarışmacı sayısı 1,5 milyonu aştı

2024-10-19 11:52 - Teknoloji

Amazon, nükleer enerji projeleri için anlaşmalar imzaladı

2024-10-16 18:08 - Medya

"Yenidoğan çetesi"nin örgütsel şeması ortaya çıkarıldı

2024-10-20 12:03 - Gündem

Türkiye, dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarı SIAL Paris'e 346 firmayla rekor katılım sağladı

2024-10-19 12:12 - Ekonomi

15. Türk-Arap Ekonomi Forumu başladı

2024-10-17 11:43 - Ekonomi

GİB sahte "vergi borcunuz var" e-postalarına karşı vatandaşları uyardı

2024-10-19 13:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, Papa Franciscus'un Roma'daki cenaze törenine katılacak

02:27 - Dünya

ABD'den bazı Güneydoğu Asya ülkelerinden güneş paneli ithalatına vergi kararı

01:23 - Dünya

Vatikan'da Papa'nın odaları mühürlendi ve makamın boş olduğu ilan edildi

01:03 - Dünya

New York borsası, Trump'ın Fed Başkanı Powell'a yönelik eleştirileri sonrası düşüşle kapandı

00:23 - Dünya

Vatikan, Papa Franciscus'un ölüm sebebini ve vasiyetini açıkladı

22:42 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Papa Franciscus'un Roma'daki cenaze törenine katılacak

02:27 - Dünya

ABD'den bazı Güneydoğu Asya ülkelerinden güneş paneli ithalatına vergi kararı

01:23 - Dünya

Vatikan'da Papa'nın odaları mühürlendi ve makamın boş olduğu ilan edildi

01:03 - Dünya

New York borsası, Trump'ın Fed Başkanı Powell'a yönelik eleştirileri sonrası düşüşle kapandı

00:23 - Dünya

Arnavutköy'de bir kişinin İETT otobüsüne zarar vermesi kamerada

23:58 - Asayiş