?>

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Roma'da sağanağa rağmen yürüyüşle protesto edildi

İtalya'nın başkenti Roma'da, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları yoğun yağışa rağmen düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Dünya - 1 yıl önce

Roma

Başkentin simgesi amfi tiyatro Kolezyum yakınlarındaki Fori Imperiali Caddesi'nde yüzlerce kişi, sağanağa rağmen "Filistinlilere yönelik soykırımı durdurun" çağrısıyla İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki göstermek, Filistin'e ve Filistinlilere destek olmak için bir araya geldi.

Göstericilerin, "Soykırımı durdurun" yazılı dövizler ve Filistin bayraklarının yanı sıra Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail'e soykırım suçlamasıyla dava açan Güney Afrika Cumhuriyeti'nin bayrağını taşıdığı görüldü.

Protestocular, sık sık "Özgür Filistin", "Siyonist İsrail", "İntifada", "Terörist, faşist İsrail" şeklinde sloganlar atarak İsrail'e tepkilerini gösterdi.

Göstericilerden Raffaela Violano, AA muhabirine, "İsrail'i protesto etmek, her şeyden önce insanların dikkatini Gazze'de yaşananlara, İsrail'in yaptıklarına çekmek için buradayım. Bu, eşi benzeri olmayan inanılmaz bir soykırımdır. Bunu, Batı'nın en başta ABD olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinin suç ortaklığında yapıyorlar." dedi.

Elisabetta Valento da "Ben yıllardır kendimi Filistin halkının haklarını tekraren vurgulamak zorunda olduğum durumlarda buluyorum. Açıkçası, özellikle böyle bir anda meydanlarda olmamak mümkün değil. Bilmiyorum daha ne kadar meydanlara ineceğiz ama gerektiği sürece ben kendi adıma meydanlarda olmayı sürdüreceğim." diye konuştu.

Göstericilerden Raffaele de "Her gün sosyal medyada ve gazetelerde gördüğümüz bu katliamı durdurmak için bir şeyler yapmak üzere dayanışma için buradayız. Daha fazla tahammül edilmeyecek bir şey bu." ifadesini kullandı.

Raffaele, İsrail'in bölgede yayılmacı bir amaç güttüğüne işaret ederek, "Çünkü (Binyamin Netanyahu) o, tüm Filistin topraklarını ve hatta ötesini, büyük İsrail'e ulaşmak istiyor. Sonrasında Lübnan'ı, Suriye'yi, Ürdün'ü ve Mısır'ı da istiyor. Bu insanların mümkün olan en geniş ölçüde sessiz bir katliamla ölmelerini sağlamak istiyorlar. Suyu, yiyeceği, ilacı keserek, hastaneleri bombalayarak ve geri dönmesinler diye evlerini bombalayarak bu insanları yavaş yavaş yok edecekler." dedi.

Göstericilerden Paola Prestigiacomo da "İsrail'in, Filistinlilerle ve Filistin ile bir sorunu olduğuna inanmıyorum. İsrail sadece Süveyş'i, Sina'ya kadar olan bölümü almak istiyor. Çünkü orada fosfor var, orada doğal gaz var, orada petrol var, orada turizm var. Buna izin vermemeliyiz. Çünkü Filistinlileri hallettikten sonra sıra Mısır'a gelecek. Onlar toprak istiyor." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hataylı fırıncının 10 dakika önce çıktığı, enkaza dönen evinde kaybettiği ailesine özlemi dinmiyor

2024-02-04 15:43 - Çevre-Hayat

'İBB yönetiminden önce şehircilikte zirveyi hedefleyen bu aziz şehir kasten durdurulmuştur'

2024-02-10 21:22 - Gündem

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı

2024-02-05 09:38 - Ekonomi

'Kafes-38' operasyonunda organize suç örgütü elebaşılarıyla 16 şüpheli yakalandı

2024-02-10 08:43 - Asayiş

Amerikalıların kredi kartı borcu rekor seviyeye ulaştı

2024-02-07 13:43 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni'nin 111. sayısını yayımladı

2024-02-05 18:02 - Medya

İsrail'de fanatik Yahudilerin Gazze'ye gönderilen yardımları engelleme girişimi sürüyor

2024-02-04 15:22 - Dünya

Ticaret Bakanı Bolat İstanbul'da hal esnafı ile buluştu

2024-02-09 15:17 - Ekonomi

Çiçekçiler Sevgililer Günü hazırlıklarına başladı

2024-02-09 16:23 - Ekonomi

İstanbul'da doktorlar, Gazze'ye destek için sessiz yürüyüş düzenledi

2024-02-10 16:37 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu: Trump yönetimiyle tarihi bir fırsat yakaladık

22:27 - Dünya

Ukrayna, Çin'den barış için "kritik rol" oynamasını bekliyor

21:28 - Dünya

Berlin'de yaklaşık 35 bin kişi aşırı sağa karşı gösteri düzenledi

21:22 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor

İsrail Başbakanı Netanyahu: Trump yönetimiyle tarihi bir fırsat yakaladık

22:27 - Dünya

Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi hata yapmadı

21:58 - Spor