İsrail ordusu, Gazze'de TRT ekibinin aracını kurşunlarla hedef aldı

İşgalci İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde "güvenli olduğunu iddia ettiği" bölgede TRT Arabi ekibinin bulunduğu aracı hedef aldı

Medya - 4 hafta önce

İstanbul

TRT Arabi Gazze Muhabiri Sami Berhum, işgalci İsrail askerlerinin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde üzerinde basın yazısının bulunmasına rağmen araçlarını hedef aldığını söyledi.

Berhum, Gazze'de "Savaşın başlamasından bu yana 4. kez basın aracımız, kaskımız, yeleğimiz olmasına rağmen hedef alındık. Han Yunus'un kuzeyinde, İsrail'in güvenli dediği, yerinden edilen Filistinlilerin yoğun olduğu bir bölgeye haber yapmak için gittik." dedi.

Saldırıya dair Berhum, şunları söyledi:

"Tepelerde konuşlu keskin nişancı İsrail askerleri doğrudan bizi hedef aldı. Hem araca hem de aracın etrafına ateş ettiler. Biz araçtan 5 metre uzaklaştıktan sonra yaklaşık 15 dakika boyunca ateş etmeye devam ettiler."

Berhum, Gazze'de güvenli hiçbir yerin bulunmadığına vurgu yaparak, "İsrail askerleri herhangi bir uyarı yapmadan, doğrudan hedef alıyorlar. Aracımızı doğrudan hedef aldılar, aracın ön camı, yanımızdaki kameramanımız hedef alındı." ifadelerini kullandı.

TRT Arabi Gazze Muhabiri, İsrail ordusunun 4 ay önce düzenlediği saldırıda ayağını kaybettiğini hatırlattı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail güçlerinin TRT ekibine yönelik saldırısını kınadı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail güçlerinin, TRT Arabi Gazze Muhabiri Sami Berhum'a yönelik saldırısına ilişkin, "Görevi başındaki TRT ekibine karşı işgalci İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği alçak saldırıyı lanetliyor, basın mensuplarımıza ve TRT'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Görevi başındaki TRT ekibine karşı işgalci İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği alçak saldırıyı lanetliyor, basın mensuplarımıza ve TRT'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İşledikleri suçları örtbas etmeye, uluslararası hukukun keseceği cezayı önlemeye çalışan Netanyahu ve çetesi ne yaparsa yapsın er ya da geç bu yaptıklarının hesabını verecektir."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, İsrail'in TRT Arabi muhabiri Berhum'a saldırısını lanetledi 

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Berhum'a, TRT'ye ve basın camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Berhum'a yapılan saldırıyı lanetlediklerini belirten Yılmaz, "Bu saldırılar mazlum Filistin halkına yönelik olarak işlenen ve insanlığın kolektif hafızasına kazınan savaş ve insanlık suçlarını örtemeyecektir." ifadesini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik, İsrail güçlerinin TRT ekibine yönelik saldırısını lanetledi

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, İsrail'in, TRT Arabi Gazze Muhabiri Sami Berhum'a yönelik saldırısını lanetledi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Netanyahu şebekesi her türlü insani değerin düşmanıdır." ifadesini kullandı.

İsrail'in TRT Arabi Gazze Muhabiri Sami Berhum'a yönelik saldırısını lanetleyen Çelik, hem TRT ailesine hem basın camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ömer Çelik, şu değerlendirmeleri yaptı:

"TRT ve Anadolu Ajansımız Gazze'de insanlık için büyük bir vazifeyi yerine getirmektedir. Netanyahu ve şebekesi ise işlediği katliamların duyulmasını engellemeye çalışmaktadır. Herhangi bir sağlık ekibinin bile giremediği şartlarda bütün bir insanlık vicdanı adına doğruyu aktarmak üzere ölümü göze alan kardeşlerimizi bir kez daha selamlıyoruz."

Kabine üyelerinden İsrail güçlerinin TRT ekibine yönelik saldırısına tepki

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, TRT Arabi Gazze Muhabiri Sami Berhum'a yönelik saldırıyı kınadı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TRT Arabi Gazze Muhabiri Sami Berhum'a yönelik saldırı, hukuk tanımayan işgalci İsrail’in pervasızlığını bir kere daha gözler önüne sermiştir." ifadesini kullandı.

Göktaş, Gazze'deki katliamın boyutlarını dünyaya anlatmak için üstün bir özveriyle çalışan TRT ailesine geçmiş olsun dileğini iletti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından işgalci İsrail güçleri tarafından Gazze'deki TRT ekibine yapılan silahlı saldırıyı şiddetle lanetlediğini belirtti.

Saldırıda yaralanan TRT Muhabiri Berhum'a acil şifalar dileyen, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Tunç, şunları kaydetti:

"TRT, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık ve savaş suçlarını tüm dünyaya duyurarak önemli bir görev üstlenmektedir. Gazetecileri sistematik olarak hedef alan işgalci İsrail, ne yaparsa yapsın Gazze'de işlediği suçların dünyaya aktarılmasını engelleyemeyecek, gerçeklerin üzerini örtemeyecek ve katliamlarını gizleyemeyecektir. Bebek katili İsrailli yöneticiler, hak ettikleri cezayı eninde sonunda çekeceklerdir."

"Uluslararası toplum, bu vahşete karşı harekete geçmelidir"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından İsrail güçlerinin TRT Arabi'nin Gazze Muhabiri Sami Berhum'a yönelik saldırıyı lanetlediğini bildirdi.

Hiçbir sınır tanımayan bu terörün durması gerektiğini belirten Işıkhan, "Uluslararası toplum, tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu vahşete karşı harekete geçmelidir. Sami Berhum'a ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Haydut devlet İsrail, vahşet saçmaya devam ediyor. Gazze'de yaşanan soykırımı tüm dünyaya anlatan gazetecileri hedef alan İsrail'in TRT Arabi Gazze Muhabiri Sami Berhum'a yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı kınıyorum. Sami Berhum'a acil şifalar, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm dünya sussa da bizler Gazze'de yaşanan bu katliama karşı insanlığın yanında yer alacağız."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı en sert şekilde kınadığını belirterek, "Kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıda yaralanan TRT muhabiri Sami Berhum'a acil şifalar diliyor, tüm TRT camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

KTÜ METAM, kişiye özel medikal implant üretimiyle yurt dışına da açılmayı hedefliyor

2024-08-12 16:23 - Teknoloji

AB, Meta'dan "araştırmacıların verilere erişimi konusunda" bilgi istedi

2024-08-16 14:42 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu, Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı basın toplantısında konuştu

2024-08-16 13:28 - Gündem

Rusya şehirlerinin prestij simgesini zenginleştiren Türk firması: Alucon

2024-08-13 17:42 - Özel Haber

Rusya İhracat Merkezi İhracat Okulu, Türkiye'de bir iş kılavuzu başlattı

2024-08-16 01:24 - Özel Haber

Diyarbakır'daki merkez dudak ve damak yarığı olan çocuklara umut oldu

2024-08-18 12:37 - Sağlık

Kürek milli takımı, ilk kez katılacağı Paralimpik Oyunları'nda madalyayı hedefliyor

2024-08-15 12:03 - Spor

'Yusuf Dikeç pozu', memleketi Kahramanmaraş'ta billboardları süsledi

2024-08-15 16:33 - Magazin

Sağlık Bakanlığı "M çiçeği" rehberini güncelledi

2024-08-17 19:02 - Sağlık

Anadolu türkülerini yıllardır düğün ve festivallerde seslendiriyor

2024-08-17 11:53 - Magazin

İlgili Haberler

ABD medyasına göre, Harris tartışmadan avantajlı çıksa da başkanlık yarışı başa baş ilerliyor

22:32 - Medya

İtalya'da çocukların cep telefonu ve sosyal medyayı kullanmalarının yasaklanması tartışılıyor

14:48 - Medya

Meta, sistemlerinde yapay zekanın eğitimi için Avustralyalıların fotoğraflarını izinsiz kullanmış

12:07 - Medya

Google reklam gelirlerinin yüzde 68'ini ABD dışındaki ülkelerden sağladı

14:32 - Medya

Avustralya çocuklara sosyal medya yasağı getirmeye hazırlanıyor

12:52 - Medya

Günün Manşetleri

Merkez Bankası rezervleri 146,8 milyar dolar oldu

14:58 - Ekonomi

Tayland'da muson yağmurlarının neden olduğu seller 36 binden fazla haneyi sular altında bıraktı

14:53 - Dünya

Kayseri'de 12 Eylül'ün acı izlerini taşıyan cezaevinin yerine eğitim merkezi inşa edildi

14:27 - Gündem

Rusya Devlet Başkanı Putin: 34 ülke, BRICS'e çeşitli şekilde dahil olmak istiyor

14:23 - Dünya

Uzmanlar ödemeler dengesi verilerini değerlendirdi

14:17 - Ekonomi