?>

İsrail ocak ayında Batı Şeria'da 580 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail ordusu, ocak ayında işgal altındaki Batı Şeria'da 580 Filistinliyi gözaltına aldı.

Dünya - 1 ay önce

Ramallah

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, Filistin Esirler Cemiyeti ve Zamir Esirleri Koruma Kurumu tarafından yapılan ortak açıklamada, konuya ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "Ocak ayında Batı Şeria'da 580 gözaltı vakası tespit edildi. Gözaltılar en fazla Cenin kenti ve mülteci kampında gerçekleşti." ifadesi kullanıldı.

Gözaltına alınanlarından 17'sinin kadın, 60'nın çocuk olduğu; ayrıca gözaltındaki 4 Filistinlinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail'in Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da gözaltına alınanların toplam sayısının 15 bin 500'e ulaştığı; bunlardan 455'inin kadın, 1115'inin çocuk olduğu aktarıldı.

İsrail'in Batı Şeria'nın kuzeyine yönelik saldırıları

Gazze'de varılan ateşkesin 19 Ocak Pazar günü yürürlüğe girmesinin ardından İsrail ordusu, 21 Ocak Salı günü işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin kentine "Demir Duvar" adını verdiği bir saldırı başlattı.

İsrail'in, Cenin kenti ve mülteci kampı ile çevre beldelere başlattığı saldırılarda 25 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Cenin'de sürdürdüğü şiddetli saldırılarını 27 Ocak Pazartesi günü Tulkerim, 2 Şubat'ta Tubas'ın El-Faria Mülteci Kampı ile Tamun beldesini kapsayacak şekilde genişletti. İsrail ordusu, 7 gün süren baskının ardından 8 Şubat'ta Tamun'daki güçlerini geri çekti.

İsrail askerleri 9 Şubat'ta saldırılarını Tulkerim'in doğusundaki Nur Şems Mülteci Kampı'nı da kapsayacak şekilde genişletti. Dünkü saldırılarda hamile bir kadın ile karnındaki bebeğinin de aralarında bulunduğu 3 kişi yaşamını yitirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 167'si çocuk 910 Filistinli yaşamını yitirdi, 7 bine yakın kişi yaralandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Süper Lig'in eski ekiplerinden Yeni Malatyaspor'da önlenemez düşüş sürüyor

2025-02-10 11:18 - Spor

Bellona Kayserispor, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u mağlup etti

2025-02-08 19:47 - Spor

Meteorolojiden Akdeniz için fırtına uyarısı

2025-02-05 14:08 - Gündem

NBA'de Alperen Şengün'ün 30 sayısı Rockets'ın galibiyetine yetmedi

2025-02-09 13:44 - Spor

Trabzonspor'un deplasman kabusu bitmiyor

2025-02-06 11:18 - Spor

"Dünyanın en uzun adamı" Sultan Kösen, 60 numara yeni ayakkabılarıyla dünyayı gezecek

2025-02-10 13:02 - Çevre-Hayat

Manchester United'da Lisandro Martinez, çapraz bağ yırtığı nedeniyle sezonu kapattı

2025-02-06 17:53 - Spor

Japon sanat tarihçisinden Türk-Japon dostluğuna özel defile

2025-02-07 12:28 - Magazin

TFF, güncellenen Futbol Okulları Talimatı ile ilgili detayları açıkladı

2025-02-07 00:56 - Spor

Avrupa'nın en büyük hazır giyim fuarı İstanbul'da 7. kez kapılarını açtı

2025-02-05 14:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Mısır'da 3 bin 500 yıldan daha eski kraliyet mezarı bulundu

06:38 - Dünya

Vatikan, bir aydan fazladır hastanede yatan Papa'nın ilk fotoğrafını paylaştı

01:08 - Dünya

Husi Sözcüsü Seri: ABD uçak gemisi USS Harry S. Truman'ı hedef aldık

01:02 - Dünya

İsrail polisi, Filistinli kadın gazeteciyi gözaltına aldı

00:58 - Dünya

İsrail Başsavcısı, Netanyahu'nun Şabak Direktörü'nü keyfi olarak görevden alamayacağını be

00:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Mısır'da 3 bin 500 yıldan daha eski kraliyet mezarı bulundu

06:38 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye, terörsüz bir bölge demektir

01:12 - Gündem

Vatikan, bir aydan fazladır hastanede yatan Papa'nın ilk fotoğrafını paylaştı

01:08 - Dünya

Husi Sözcüsü Seri: ABD uçak gemisi USS Harry S. Truman'ı hedef aldık

01:02 - Dünya

İsrail polisi, Filistinli kadın gazeteciyi gözaltına aldı

00:58 - Dünya