?>

İsrail mahkemesinden provokatif Mescid-i Aksa adımı

İsrail Yüksek Mahkemesi, Netanyahu hükümetinden Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'da ibadet etmesini engelleme gerekçesini açıklamasını istedi.

Dünya - 6 yıl önce

KUDÜS

İsrail Yüksek Mahkemesi, Binyamin Netanyahu hükümetinden, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'da ibadet etmesini engelleme gerekçesini açıklamasını istedi.

İsrail'in "Maariv" gazetesinde yer alan habere göre İsrail Yüksek Mahkemesi, 2003 yılından bu yana Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemelerine izin verilen Yahudi yerleşimciler lehine bir adım attı.

Mahkeme, Netanyahu hükümetinden, "Aksa'ya baskın yapan Yahudilerin burada ibadet etmesini engellemesinin gerekçesini açıklamasını" istedi. Mahkemenin, 20 Ağustos'ta bu izahati istediği hükümete de bunun için 60 gün süre tanıdığı aktarıldı.

İsrail İnsan Hakları ve Demokrasiyi Güçlendirme Merkezi tarafından yapılan başvuru üzerine davanın açıldığı belirtildi.

"Hükümetin Mescid-i Aksa'ya giren gayrimüslimlere yönelik kısıtlamalarda bulunduğunu" iddia eden söz konusu merkezin buna itiraz için mahkemeye başvurduğu aktarıldı.

Merkezin, İsrail polisi, Kamu Güvenlik Bakanı Gilad Erdan, Adalet Bakanı Ayelet Şaked, Din Hizmetleri Bakanı David Azoulay, İsrail hükümetinin hukuk danışmanı Avichai Mandelblit aleyhine şikayette bulunduğu ifade edildi.

İsrail, 2003'ten bu yana Yahudi yerleşimcilerin Aksa'ya girmesine müsaade ederken, avluda ibadet etmelerine izin vermiyor.

Filistinli makamlar, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında zaman ve mekan olarak bölmeyi planladığını ifade ediyor.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarına karşı çıkarken, bu baskınların önüne geçilmesi çağrısında bulunuyor.

Muhabir: Abdel Ra'ouf Daoud Abdel Ra'uof Arnaout, Zeynep Hilal Karyağdı

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bayram günü uyuşturucudan bayıldı

2018-08-21 21:32 - Asayiş

Karadeniz'in doğa harikası koyları ziyaretçilerini bekliyor

2018-08-19 18:47 - Gündem

İncesu Mağarası ziyaretçilerini hayran bırakıyor

2018-08-21 17:02 - Kültür Sanat

ABD’den Türkiye açıklaması: 'Brunson'u verin kriz bitsin'

2018-08-22 13:47 - Dünya

'İzin verilen herkes deri toplayabilir'

2018-08-22 20:47 - Gündem

'Kokoreççi kız kardeşler'in lezzet mesaisi

2018-08-19 18:47 - Çevre-Hayat

Teröre 6 şehit veren Ekmekçiler'in buruk bayramı

2018-08-21 15:32 - Gündem

İsrail mahkemesinden provokatif Mescid-i Aksa adımı

2018-08-24 23:07 - Dünya

'Eti, sebze ile tüketin'

2018-08-20 15:02 - Sağlık

ASELSAN hayat kurtaracak

2018-08-24 18:02 - Teknoloji

İlgili Haberler

Rusya: ABD’nin OPEC’e petrol fiyatlarını düşürme çağrısı kabul edilemez

20:12 - Dünya

Yunanistan'daki 4 adada, Ege'deki sismik hareketlilik nedeniyle eğitime cumaya kadar ara v

20:07 - Dünya

İsrail ordusunun incelemesi, "Demir Kubbe"nin 7 Ekim 2023'te çöktüğünü ortaya koydu

19:48 - Dünya

Suriye Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Şara, eşiyle birlikte Mekke'de umre yaptı

19:37 - Dünya

Kosova’nın başkenti Priştine’de “çöp” nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

18:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Rusya: ABD’nin OPEC’e petrol fiyatlarını düşürme çağrısı kabul edilemez

20:12 - Dünya

Yunanistan'daki 4 adada, Ege'deki sismik hareketlilik nedeniyle eğitime cumaya kadar ara v

20:07 - Dünya

İsrail ordusunun incelemesi, "Demir Kubbe"nin 7 Ekim 2023'te çöktüğünü ortaya koydu

19:48 - Dünya

Suriye Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Şara, eşiyle birlikte Mekke'de umre yaptı

19:37 - Dünya

Beşiktaş, orta saha oyuncusu Al-Musrati'yi Monaco'ya kiraladı

19:32 - Spor