?>

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 30 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail güçlerinin bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus'a düzenlediği hava saldırılarında en az 30 Filistinli öldü, birçok kişi yaralandı.

Dünya - 2 gün önce

İstanbul

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Refah’ın El-Cenine Mahallesi'nde Aşur ailesine ait bir evin bombalanması sonucu 8 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

İsrail ordusunun Refah’ın Haşşaşin bölgesine düzenlediği saldırıda 2 kişi öldü.

Refah'ın kuzeyindeki Nasr Mahallesi'nde Şaat ailesine ait bir eve düzenlenen saldırıda da çok sayıda sivil yaralandı.

İsrail güçlerinin Han Yunus'un doğusundaki El-Fehhari bölgesinde Ebu Dekka ailesine ait bir evi bombalaması sonucu 4 kişi Filistinli öldü, birçok kişi yaralandı.

Han Yunus'un doğusunda bir araca düzenlenen bombalı saldırısında 3 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Han Yunus'un el-Yabani Mahallesi’nde bir eve düzenlenen saldırıda biri kız çocuğu olmak üzere 2 kişi öldü, birçok kişi yaralandı.

Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş sivillerin barındığı bir çadırın hedef alınması sonucu 2 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Kentin kuzeyinde Ağa ailesine ait bir evin hedef alınması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, birkaç kişi de yaralandı.

Ayrıca, Gazze kentinin doğusundaki Tuffah Mahallesi'nde bir evin bombalanması sonucu 4 kişi yaralandı.

İsrail'in ayrıca Refah ve Han Yunus'ta farklı noktalara insansız hava aracı (İHA) ile düzenlediği saldırılarda 7 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin Kızılayı: İsrail, Refah'ta ambulansları kuşatma altında aldı

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada konuya ilişkin bilgi verildi.

Açıklamaya göre, Refah kentinde bombardımana maruz kalan bölgede bulunan çok sayıda ambulansın etrafı İsrail güçleri tarafından kuşatıldı.

Kuşatma sırasında bazı sağlık görevlilerin yaralandığı belirtilen açıklamada sayılarına ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

Kızılay ayrıca İsrail tarafından saatlerdir kuşatma altında tutulan mürettebatla irtibatın kesildiğini bildirdi.

Ayrıca görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu ambulansları Quadcopter tipi dron ve yoğun topçu atışlarıyla kuşatma altına aldı.

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee ise Refah kentinin batısındaki Tel Sultan bölgesindeki Filistinlileri, göç etmeleri konusunda uyardı.

Adraee, İsrail ordusunun "tehlikeli savaş bölgesi" olduğu iddiasıyla Tel Sultan'a saldırmaya başladığını belirtti.

Ordu sözcüsü, Filistinlilere, sahilden Han Yunus'un güneyinden Deyr Belah'ın kuzeyine kadar uzanan ve gece boyu sivillerin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan saldırılara maruz kalan Mevasi bölgesine gitmeleri talimatını verdi.

İsrail güçlerinin bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus'ta zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu çadır ve evlere düzenlediği hava saldırılarında en az 20 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı.

İsrail ordusunun saldırıları yeniden başlatmasından itibaren çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 600'den fazla Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 1200 kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 49 bin 747'ye, yaralıların sayısı ise 113 bin 213'e yükseldi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sermaye Piyasası Kurulu açıklaması

2025-03-20 00:38 - Ekonomi

İran'da 5 büyüklüğünde deprem

2025-03-21 11:03 - Dünya

Borsa güne sert düşüşle başladı

2025-03-19 10:18 - Ekonomi

Kırşehir'de yeni böcek türü bulundu

2025-03-19 16:42 - Teknoloji

Yeşilay Genel Başkanı Dinç: Gençlerimizi bağımlılıktan muhafaza etmek İçin çalışıyoruz

2025-03-19 16:48 - Sağlık

SpaceX, casus uydusu "NROL-57"yi uzaya gönderdi

2025-03-21 12:32 - Teknoloji

Rusya Devlet Başkanı Putin'den İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'a Nevruz mesajı

2025-03-20 00:53 - Dünya

Siirt'teki 'ışık hadisesi' olumsuz hava şartları sebebiyle izlenemedi

2025-03-21 09:48 - Teknoloji

Dijital oyun dünyasına yeni kurgulayıcılar yetiştiriliyor

2025-03-19 13:33 - Teknoloji

Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Trump görüşmesi Rus medyasında

2025-03-19 01:11 - Özel Haber

İlgili Haberler

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 6 Filistinli hayatını kaybetti

10:12 - Dünya

BofA'dan "Türkiye'de enflasyonist etki şu ana kadar sınırlı" değerlendirmesi

09:57 - Dünya

TİKA, Kolombiya'da 500 aileye gıda desteğinde bulundu

09:48 - Dünya

Şili'nin Araucania bölgesindeki orman yangını nedeniyle 2 bin kişi tahliye edildi

09:43 - Dünya

Yeni Zelanda'da 6,7 büyüklüğünde deprem

09:37 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 6 Filistinli hayatını kaybetti

10:12 - Dünya

Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini bırakacak

10:08 - Ekonomi

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 2. hafta heyecanı başladı

10:02 - Spor

BofA'dan "Türkiye'de enflasyonist etki şu ana kadar sınırlı" değerlendirmesi

09:57 - Dünya

TİKA, Kolombiya'da 500 aileye gıda desteğinde bulundu

09:48 - Dünya