?>

İsrail'in Gazze'de gece düzenlediği saldırılarda en az 28 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde gece boyu düzenlediği saldırılarda en az 28 Filistinli hayatını kaybetti, 14 kişiye ise ulaşılamadı.

Dünya - 2 ay önce

İstanbul

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusunun Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki "Semara" ailesine ait bir evi bombalaması sonucu 11 kişi öldü, birkaç kişi yaralandı.

İsrail'in, Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentindeki Salahaddin Caddesi'nde seyir halindeki bir aracı hedef alması sonucu 6 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail savaş uçağının Gazze kentinin orta kesiminde bulunan ed-Durc Mahallesi'ndeki "Şevbeki" ailesine ait bir evi bombaladığı saldırıda erkek ve hamile eşi olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki Celal Caddesi yakınında yerinden edilmiş kişilerin barındığı çadırlara yönelik saldırısında da en az 2 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail güçlerinin Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki "el-Gule" ailesine ait bir evi bombalaması sonucu ise yaralanan iki kişi kurtarılırken, kayıp 11 kişiye ise enkaz altında ulaşılamadı.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus kentindeki el-Mevasi bölgesinde "eş-Şerif" ailesine ait bir evi hedef alması sonucu 1'i çocuk 3 kişi öldü, 10 kişi yaralandı, 3 kişiye ise ulaşılamadı.

İsrail'in, Gazze Şeridi'nin güneyinde Refah kentinin Eel-Arabiyye bölgesinde bir grup Filistinliye yönelik düzenlediği hava saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti.

Han Yunus'un merkezinde düzenlenen saldırıda yaralanan bir Filistinli de yaşamını yitirdi.

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı ve çevresindeki birçok ev ve yapıyı yerleştirdiği patlayıcılarla havaya uçurdu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 17 bin 818'i çocuk, 12 bin 287'si kadın, 45 bin 658 Filistinli öldü, 108 bin 583 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Suriye istihbaratı yeniden yapılandırılacak

2024-12-29 00:53 - Dünya

TİKA'dan Güney Sudan'da 250 yetime gıda yardımı

2024-12-30 16:18 - Dünya

THY Avrupa Ligi'nde ertelenen Paris Basketbol-Fenerbahçe Beko maçı 3 Mart'ta oynanacak

2024-12-28 15:50 - Spor

Ticaret Bakanı Bolat: Dış ticaret açığı Mayıs 2023'e göre 42,8 milyar dolar geriledi

2024-12-31 15:18 - Ekonomi

Rize'de yağışın ardından heyelan oluştu

2024-12-31 18:27 - Gündem

Sezonu dün açan Davraz Kayak Merkezi, iki günde yaklaşık 18 bin kişiyi ağırladı

2024-12-29 21:57 - Çevre-Hayat

Yıldıztepe Kayak Merkezi, İstiklal Yolu Pisti'nde sezonu açtı

2024-12-29 18:38 - Çevre-Hayat

Jandarma ve sahil güvenlik komutanlıklarında 3 bin 540 astsubay istihdam edilecek

2024-12-30 11:14 - Gündem

MKE Ankaragücü İKON Menkul-Çağdaş Bodrumspor basketbol maçının ardından gergin anlar

2024-12-31 02:17 - Spor

Ant Yapı Rusya İdari İşler Müdürü Hayri Tokman, Özbek yetkililerle görüştü

2024-12-29 06:20 - Özel Haber

İlgili Haberler

İran, Trump'tan henüz mektup almadığını duyurdu

16:48 - Dünya

Kuzey Denizi'nde petrol tankeri ile kargo gemisi çarpıştı

16:27 - Dünya

Yeni Suriye'nin ticaret merkezi Halep'te bitmeyen çıban: PKK/YPG

16:22 - Dünya

Irak'ın Süleymaniye kentindeki tarihi camide 2 asırdan bu yana ihtiyaç sahiplerine iftar verili

16:17 - Dünya

Grönland Başbakanı Egede, Trump'ı halkına saygısız davranmakla eleştirdi

16:03 - Dünya

Günün Manşetleri

Emekli bayram ikramiyesini 4 bin liraya yükseltecek kanun teklifi TBMM’de

16:58 - Gündem

TÜSİAD Başkanı Turan ve YİK Başkanı Aras hakkındaki iddianame kabul edildi

16:52 - Gündem

İran, Trump'tan henüz mektup almadığını duyurdu

16:48 - Dünya

Rana bebeğin otopsisinde köpek ısırığından başka bulguya rastlanılmadı

16:43 - Gündem

Gümüşhane'de mahalle yolundaki heyelan kamera tarafından kaydedildi

16:37 - Gündem