?>

İsrail, 50 yaş altı Müslümanların Mescid'e girişini yasakladı

Mescid-i Aksa'nın kapısına kurulan metal arama dedektörlerini kaldırmama kararı alan İsrail hükümeti, 50 yaş altı Müslümanların mescide girişini de yasakladı.

Dünya - 8 yıl önce

KUDÜS

İsrail, Kudüs'te gerilimi tırmandırmayı seçti. Mescid-i Aksa'nın kapısında başlattığı metal arama dedektörü uygulamasından vazgeçmeyen İsrail hükümeti, 50 yaş altı Müslümanların mescide girişine de yasak getirdi.

ABD'den 'Mescid-i Aksa'da gerilimi yükseltmeyin' çağrısı İsrail polisi, Aksa kapısındaki cemaate müdahale etti Hamas lideri Heniyye'den Mescid-i Aksa açıklaması Mescid- Aksa'ya 182 fanatik Yahudi baskın düzenledi İsrail askerleri 12 Filistinliyi gözaltına aldı İsrail polisi Mescid-i Aksa hatibi Şeyh Sabri'yi yaraladı İsrail polisi Aksa'nın kapılarına metal dedektörleri kurdu

İsrail'in Harem-i Şerif'in kapılarına koyduğu elektronik metal arama dedektörleri nedeniyle Kudüs'te gergin bekleyiş sürüyor. Müslüman cemaat, İsrail'in Mescid-i Aksa üzerinde oluşturmak istediği egemenlik çabalarına izin vermemek için dedektörlerden geçmeyi reddediyor.

İsrail'in metal arama dedektörü uygulamasına tepki gösteren Filistinliler, pazar gününden bu yana vakit namazlarını Mescid-i Aksa'nın kapılarında eda ediyor.

Bugün getirilen 50 yaş sınırlamasından dolayı Müslümanların Mescid-i Aksa'nın kapısına erişimi de mümkün olamayacak. İsrail polisi Aksa'nın da içinde bulunduğu etrafı surlarla çevrili Kudüs'ün Eski Şehir bölgesine açılan kapıları barikatlarla kapattı.

İsrail'in Yedioth Ahranot gazetesinde yer alan habere göre, dün gece güvenlik kabinesini toplayarak bir değerlendirme yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mescid-i Aksa'nın kapılarına kurulan metal arama dedektörlerini kaldırmama kararı aldı.

Şehirde tansiyon yüksek

Binlerce polisin görevlendirildiği şehirde tansiyon hayli yüksek. Şehrin üzerinde sürekli polis helikopteri uçarken, birçok noktaya da polis barikatları kuruldu. İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, polisin şehirde ve çevresinde devriye gezerek gün boyunca yaşanabilecek "aksaklıklara" müdahale edeceğini söyledi.

Cuma namazı için bugün Kudüs'teki tüm camileri kapatarak Aksa'ya gelme kararı alan Kudüslüler ise büyük bir gösteriye hazırlanıyor. İsrail'de farklı şehirlerde yaşayan Müslüman Araplar da bulundukları yerlerdeki camileri kapatarak cuma namazı için Aksa'ya gelme kararı almıştı.

Müslümanları taşıyan otobüsler Kudüs'e sokulmadı

İsrail polisi ise Kudüs'ün çevresine giriş noktaları kurarak başka yerlerden gelen Müslümanların şehre girişini engelleme yoluna gitti. Sabah saatlerinde başka şehirlerden gelen Müslümanları taşıyan onlarca otobüs polis engeliyle karşılaştı ve şehre giremedi.

"Ayrım Duvarı" nedeniyle Kudüs'e gelemeyen Batı Şeria'daki Filistinliler de Mescid-i Aksa'ya destek için namazları sokaklarda kılma ve İsrail'in ihlallerine karşı gösteri düzenleme kararı aldı.

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Çobanlarla çiftçiler arasında çatışma: 37 ölü

2017-07-19 18:17 - Dünya

Kerim Frei ve Da Costa, Medipol Başakşehir'de

2017-07-20 23:02 - Spor

Sela okuduğu için darbedilen müezzin 10 kere sela okudu

2017-07-16 06:12 - Gündem

Yörük kültürü arkeoloji müzesinde yaşatılıyor

2017-07-19 15:07 - Kültür Sanat

Sümela'nın Aya Varvara Manastırı ön plana çıktı

2017-07-19 15:02 - Kültür Sanat

Kudüslü alimlerden cuma namazı çağrısı

2017-07-19 18:37 - Dünya

Medipol Başakşehir'in Avrupa'daki rakibi belli oldu

2017-07-14 16:37 - Spor

Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi

2017-07-19 15:31 - Ekonomi

Uşak’ta 200 bin yıllık insan izleri bulundu

2017-07-17 14:42 - Kültür Sanat

Sokaklarda başıboş dolaşan ayı şaşırttı

2017-07-18 22:17 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya