?>

İspanyollar elektrik krizinin ardından endişelerini atıp normalleşmeye çalışıyor

İspanya'da yaklaşık 10 saat süren demokrasi tarihindeki en büyük elektrik kesintisinin ardından normalleşme başlasa da vatandaşlar hala endişeli olduklarını söylüyor.

Dünya - 6 saat önce

Madrid

Elektrik kesintisinden en çok etkilenen yerlerden biri olan başkent Madrid'de, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İspanyollar, yaşadıkları kaosu anlattı.

Trafiğin dün durma noktasına geldiği Madrid'de taksicilik yapan Sergio Martin, tam elektrik kesintisi olduğu anda araçtaki son iki müşterisinin sorun nedeniyle ödeme yapamadıklarını anlatarak "Trafikte tam bir kaos vardı, hareket edilemiyordu, trafik ışıkları çalışmıyordu. Madrid'de böyle bir şey... Tam bir çılgınlık. Polis ve yerel güvenlik görevlileri trafiği düzeltmek için her yerdeydi. Çalışmak imkansızdı, ben de kontağı kapatarak eve gittim." dedi.

Yemek dağıtım firmasında çalışan Abraham Meliz de "Elektrik kesintisi beni çok etkiledi. Özellikle internetin çökmesiyle uygulamadan siparişler, iletişim durdu. İş anlamında boş, kayıp bir gün geçirdim ama ailevi olarak çok daha zordu. Kız kardeşim uzakta çalışıyor. Ulaşımı, eve gelmesi çok büyük sorun oldu. Gece olunca daha kötüydü, ne kadar süreceğini bilmiyorduk. Hepimiz endişelendik. Çok fazla heyecanın yaşandığı bir gün oldu." diye konuştu.

Madridli emekli vatandaş Maria Gutierrez ise "Psikolojik olarak çok etkilendim. Çünkü ne olduğunu, bunun arkasında neyin olduğunu bilmiyoruz." derken Letizia Fernandez de "Tam bir kargaşa oldu. Elektrikler gitti. Her şey bir felaketti. Trafik lambaları bile çalışmıyordu. 'Aman Tanrım, ne yapacağız şimdi?' dedik. Umarım tekrarlanmaz." ifadelerini kullandı.

İspanya'da dün yerel saatle 12.33'te başlayan ve yaklaşık 10 saat süren elektrik kesintisi, ulaştırma ve telekomünikasyon sektörlerini çökertirken günlük yaşamı felç etti.

İspanyolların büyük çoğunluğu gece ışıksız kalmamak için marketlerden mum alırken yemek için de konserve ve hazır gıda ürünlerinin olduğu reyonlara akın etti.

Sadece radyodan haber alınabildiği için küçük el radyolarının satışında rekor kırıldı.

Elektrik kesintisinden dolayı dün asansörde kalan, yollarda bekleyen, tek ulaşımın olduğu otobüs duraklarında uzun kuyruklar oluşturan, ameliyatları ertelenen, sportif ve kültürel aktiviteleri iptal edilen, çocuklarını alabilmek için okullara koşan İspanyolların, bugünü sakin geçirip yorgunluklarını üzerlerinden atmaya çalıştığı ve evden çalışmayı tercih ettikleri görüldü.

İspanya'da aralarında Madrid'in de olduğu 8 özerk yönetimde 3. dereceden olağanüstü acil durum ilan edilirken normalleşmeyle birlikte bunun 2. dereceye indirileceği açıklandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan şüpheliler adliyede

2025-04-29 09:18 - Gündem

İsrail basınına göre, Netanyahu Gazze'ye saldırıları ekim ayında sonlandırmayı planlıyor

2025-04-28 19:18 - Dünya

Erzurum'da çocuklar teknoloji bağımlılığı ve akran zorbalığına karşı farkındalık oluşturdu

2025-04-29 16:17 - Çevre-Hayat

Rusya’da benzersiz bir hayvan yarışması -Okay Deprem, Kaliningrad'dan yazdı-

2025-04-25 11:11 - En Son Yazılar

Eski milli para masa tenisçi Nesim Turan, aktif sporu bırakmasının nedenlerini açıkladı

2025-04-29 16:12 - Spor

60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 2. etabın startı verildi

2025-04-28 12:27 - Spor

İstanbul'da yılın ilk hac kafilesi kutsal topraklara doğru yola çıktı

2025-04-29 15:22 - Gündem

SPK, sermaye piyasası araçlarına ilişkin kayıtların tutulmasında değişikliğe gitti

2025-04-29 14:23 - Ekonomi

60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 3. etabın startı verildi

2025-04-29 13:52 - Spor

İklim krizi yalanı -Sümeyya Demirel yazdı-

2025-04-29 07:27 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

Almanya'da geçen yıl 13 milyon kişinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı tespit edildi

22:23 - Dünya

Beyaz Saray: Trump, Rusya-Ukrayna anlaşması konusunda iyimser ama gerçekçi

21:28 - Dünya

Çin'den ABD'nin ticaret savaşına karşı ülkelere "Asla diz çökme" çağrısı

20:38 - Dünya

Beyaz Saray, tarife maliyetlerini tüketicilere göstereceği iddiası üzerine Amazon'u hedef aldı

19:53 - Dünya

Zelenskiy, Ukrayna'nın topraklarını kaybetmeden kalıcı barışın sağlanmasını istediklerini söyle

19:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Bakan Işıkhan: İş gücü piyasasına erişimi kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz

22:28 - Ekonomi

Almanya'da geçen yıl 13 milyon kişinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı tespit edildi

22:23 - Dünya

Dünya Bankası, küresel emtia fiyatlarının 2020'den bu yana görülmeyen seviyelere düşmesini bekl

21:33 - Ekonomi

Beyaz Saray: Trump, Rusya-Ukrayna anlaşması konusunda iyimser ama gerçekçi

21:28 - Dünya

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 30 şüpheliye tutuklama talebi

21:18 - Gündem