?>

'İş dünyası olarak birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız'

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Kadooğlu, "İş dünyası olarak, ülkede yaşayan 79 milyon insan olarak bugün, Türkiye'nin sıkıntılı döneminde kenetlenmek, birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız." dedi. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 8 yıl önce

TRABZON

Doğu Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOKASİFED) ev sahipliğinde Trabzon'da gerçekleştirilen, "KOBİ'lerde Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi" toplantısına katılmak için kente gelen Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜRKONFED'in gücünü ve etkinliğini, bölgesel ve sektörel iş dünyası temsilcilerinin üye olduğu federasyon ve derneklerden aldığını belirtti.

TÜRKONFED çatısı altında 24 federasyon bulunduğunu anımsatan Kadooğlu, 186 dernek üzerinden 24 bin 100 iş insanı ve 40 bine yakın şirketin konfederasyonda yer aldığını ifade etti.

Kadooğlu, Türkiye'deki kurumlar vergisinin yüzde 86'sını TÜRKONFED üyelerinin gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, 7 milyon kişiye istihdam alanı sağlayarak ülke ekonomisine artı değer kattıklarını vurguladı.

"Hepimiz, 15 Temmuz'da Türkiye'nin yeniden dirilişini gözlemledik"

Bir ülkenin 50, belkide 80 yılda yaşanabilecek konularını Türkiye'nin bir yılda yaşadığını dile getiren Kadooğlu, "Bir taraftan seçimler, bir taraftan terörle mücadele, bir taraftan DEAŞ gibi bir örgütle sınır komşumuzdaki sorunlar… En önemlisi de bizlerin vergisi ile kazanç elde ederek, bu ülkeye silah çeviren hain bir şebekeyle karşı karşıya geldik. Hepimiz, 15 Temmuz'da Türkiye’nin yeniden dirilişini gözlemledik. Cumhuriyetin kuruluşunu bir çoğumuz göremedik ama bana göre 15 Temmuz, adeta Cumhuriyet kuruluşu gibi önemsediğimiz bir gün oldu." diye konuştu.

"Hepimiz birlik olursak bu ülkeyi kalkındırabiliriz, büyütebiliriz"

Başkan Kadooğlu, darbeden sonra, sıkıntılara rağmen ekonomi yönetiminin çok ciddi refleksler gösterdiğini belirterek, "Biz ülkemize güveniyoruz ve iş dünyası olarak diyoruz ki yatırım yapmaya devam edeceğiz. Belki az para kazanabiliriz ama biz yatırım yapmak, istihdam yaratmak zorundayız. Zaten başka ülkelerin yapmaya çalıştığı, ülkemizde korku ve güvensizlik ortamı yaratmak. Eğer bizler de buna uyarsak, ekonomide önümüzde ciddi sıkıntılar oluşur. Biz bunlara inanmadan çalışmaya devam etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Kadooğlu, Türkiye'nin menfaatlerinin her şeyin üzerinde olduğunu vurguladı.

İş dünyası olarak, ülkede yaşayan 79 milyon insan olarak bugün Türkiye'nin sıkıntılı döneminde kenetlenmek, birlik ve beraberlik içinde olmak zorunda olduklarını anlatan Kadooğlu, "Bizlere düşen istihdam yaratmak, siyasetçilere düşen ise doğru siyaset politikaları üretmektir. Bürokrasiye düşen de bu ülkenin kalkınmasının önündeki engelleri hızlı bir şekilde temizlemektir. Bütün bunları ancak el birliğiyle yapabiliriz. Hepimiz birlik olursak ancak bu ülkeyi kalkındırabiliriz, büyütebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Tuğba Yardımcı

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Lübnan’daki Suriyeli mültecilerin 5'inci kışı

2016-11-10 13:37 - Dünya

İsveç'te UETD şubesinin açılışı iptal edildi

2016-11-05 22:02 - Dünya

PYD'nin baskısından kaçan ailenin köy hasreti

2016-11-06 16:08 - Gündem

3 puan Konyaspor'un

2016-11-06 23:22 - Spor

'Terim ve Arda, birbirleri için önemli insanlar'

2016-11-09 18:47 - Spor

Kıbrıs müzakerelerinde İsviçre'de kritik zirve

2016-11-06 16:37 - Dünya

Şafak vakti DAEŞ operasyonu: 14 gözaltı

2016-11-10 09:42 - Asayiş

'Sevgisiz aile ortamı, çocukları 'akran zorbası' yapıyor'

2016-11-07 13:37 - Sağlık

Esrarengiz ölümün ardından koca çıktı

2016-11-07 15:08 - Asayiş

Meyve kasası, çöp poşeti ve giysileri tuvalle buluşturdu

2016-11-09 12:08 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Temiz enerjiden elektrik üretiminde suyun gücü ağır bastı

12:53 - Ekonomi

Kahve fiyatları rekor seviyeyi gördükten sonra yüzde 10'un üzerinde geriledi

12:47 - Ekonomi

İnşaat maliyetlerindeki artış 49 ayın en düşüğünde

12:43 - Ekonomi

Düzce'de KOSGEB desteğiyle kurulan fabrika Avrupa'ya kalıp ve makine parçaları gönderiyor

12:12 - Ekonomi

Doğu Karadeniz'in yılın ilk 2 ayında su ürünleri ihracat geliri 15 milyon doları aştı

12:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Temiz enerjiden elektrik üretiminde suyun gücü ağır bastı

12:53 - Ekonomi

Kahve fiyatları rekor seviyeyi gördükten sonra yüzde 10'un üzerinde geriledi

12:47 - Ekonomi

İnşaat maliyetlerindeki artış 49 ayın en düşüğünde

12:43 - Ekonomi

Şehirler arası otobüs biletlerinde "Aile Yılı" indirimi

12:37 - Gündem

Terör örgütü DHKP/C soruşturmasında yakalanan 34 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor

12:32 - Gündem