?>

İrlanda'dan, vatandaşlarına "Lübnan'a seyahat etmeme ve bu ülkeden ayrılma" uyar

İrlanda, İsrail-Lübnan sınırında yükselen tansiyon nedeniyle Lübnan'da bulunan vatandaşlarına "ülkeyi terk etme ve bu ülkeye seyahatlerini iptal etme" çağrısı yaptı.

Dünya - 8 ay önce

Londra

İrlanda Dışişleri Bakanlığının yayımladığı seyahat uyarısında, İsrail-Lübnan sınırında tansiyonun son haftalarda yükseldiği, gerginliğin kısa sürede daha da tırmanabileceği belirtildi.

Bu durumun Lübnan'dan ayrılmayı da etkileyebileceğine işaret edilen açıklamada, "Bakanlık, tüm İrlanda vatandaşlarına imkan varken ticari seferlerle ülkeden ayrılmayı şiddetle tavsiye ediyor." ifadesi kullanıldı.

Lübnan'ın güvenlik statüsünün de "Bu ülkeye seyahat etmeyin" şeklinde düzenlendiği seyahat uyarısında, İrlanda'nın Beyrut'ta büyükelçiliğinin bulunmadığı hatırlatıldı.

Beyrut'ta, İrlanda Fahri Konsolosluğu bulunduğu belirtilen açıklamada, acil durumda ya da İrlanda vatandaşlarının vizeye ihtiyaç duyan yakınları için İrlanda'nın Kahire Büyükelçiliğiyle temasa geçilmesi gerektiği kaydedildi.

Ticari seferlerin kaldırılması halinde tahliye imkanlarının da sınırlı olacağı uyarısı yapılan açıklamada, Lübnan'ı terk edemeyecek durumda olanların ise ülke içi hareketliliğini azami dikkatle gerçekleştirmesi gerektiği vurgulandı.

İrlanda vatandaşlarına, Lübnan'daki protestolardan uzak durma çağrısı da yapılan seyahat uyarısında, Litani Nehri'nin güneyi ile Naqoura-Tyre-Saida-Beyrut otoyolu ile batısına seyahatlerden kaçınılması gerektiği ifade edildi.

Lübnan'daki 12 Filistinli mülteci kampı ile Suriye sınırının 15 kilometre yakınlarına gidilmemesi gerektiği belirtildi.

Bölgede çatışmaların büyümesi endişesi artıyor

Son dönemde İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan-İsrail sınırında yaşanan çatışmaların şiddetlenmesi ve İsrail'in son dönemde Lübnan'a yönelik "büyük bir saldırıya yönelik operasyonel planları onayladığını" açıklamasının ardından bölgede çatışmaların büyümesi endişesi artıyor.

Son olarak ABD, Rusya, Makedonya, Kanada, Kuveyt, Almanya ve Hollanda, vatandaşlarına Lübnan'dan ayrılmayı da içeren seyahat uyarıları yapmıştı.

İngiltere ise 26 Nisan'da güncellediği son seyahat uyarısında, vatandaşlarına Lübnan'a gitmemeyi ve ülkeden ayrılmayı tavsiye etmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari'de ekiplerin karla mücadelesi sürüyor

2024-06-21 11:38 - Çevre-Hayat

Çanakkale, Adana ve Balıkesir'deki yangınlara müdahale sürüyor

2024-06-20 16:47 - Gündem

Diyarbakır ve Mardin'deki anız yangınlarında 3 kişi daha hayatını kaybetti

2024-06-23 19:43 - Asayiş

Rodos Adası'nda kapıda vize uygulamasından yararlanamayan Türk turistlerin mağduriyeti giderile

2024-06-26 17:12 - Gündem

AB'den Apple'a soruşturma

2024-06-24 13:58 - Teknoloji

Ordu'da denizde çıkan hortum cep telefonuyla görüntülendi

2024-06-26 21:02 - Gündem

Eski İsrail Başbakanı Olmert: Netanyahu İsrail'i yok etmek istiyor. Onu kovma zamanı geldi

2024-06-26 18:28 - Dünya

İsrail ordusu Gazze kentinde iki evi bombaladı: 6 kişi öldü

2024-06-21 17:13 - Dünya

İsrail'in Gazze'de evleri hedef aldığı saldırıda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı

2024-06-26 15:58 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile görüştü

2024-06-25 16:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Trump, paylaşımında kendini 'kral' olarak tanımladı

00:07 - Dünya

İsveç Başbakanı Kristersson: Trump'ın Zelenskiy'e yönelik 'diktatör' tanımlaması

00:02 - Dünya

Trump yönetimi, 8 Latin Amerika kartelini "yabancı terör örgütü" olarak nitelendirdi

23:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki 6 medya organının aboneliklerini iptal etme talimatı verdi

00:23 - Medya