?>

İranlı komutan Hacızade ABD üssüne saldırının ayrıntılarını paylaştı

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne düzenlenen füze saldırısının ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı.

Dünya - 5 yıl önce

İstanbul

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya göre, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında konuşan İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, General Kasım Süleymani ve beraberindekilerin ABD tarafından öldürülmesini hatırlatarak, "İran askerlerinin kan bedeli, ülke lideri Ali Hamaney'in belirttiği gibi ABD'nin bölgeden tamamen çıkmasıdır." dedi.

ABD Başkanı Trump: İran'ın saldırılarında hiçbir Amerikan askeri zarar görmedi Pentagon'dan İran saldırısı açıklamasıPentagon yetkilisi: Erken uyarı sistemleri İran'ın fırlattığı füzeleri çok önceden tespit ettiBağdat’ta ABD Büyükelçiliğine füzeli saldırıNATO Orta Doğu'da daha fazla rol üstlenecekİran'dan '80 ABD askeri öldürüldü' iddiasıİran'da düşen yolcu uçağındaki 176 kişi hayatını kaybettiİran: Füzelerimiz hedefleri tam isabetle vurduANALİZ: İran’ın misillemesiyle Kasım Süleymani konusu kapanır mı?

Süleymani'nin öldürülmesinin "bölge ve dünyada yeni gelişmelerin başlangıcı" olduğunu öne süren Hacızade, "ABD hava üssüne atılan füzeler, ABD'nin bölgeden çıkartılma sürecinin başlangıcıdır. 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana ABD üslerine tek bir kurşun bile sıkılmadı. Karşılık verilmesi beklenen bir durumdu. Kendimizi savaşa hazır hale getirmiştik. Sonraki adımlarımız daha geniş bir alanda ve daha sert olacaktı. Onların (ABD) kaçınmasıyla savaş olmadı." diye konuştu.

Hacızade, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD üssüne füze atışı sonrası düşmanın saldırmasını bekliyorduk. Bu nedenle kendimizi kapsamlı bir savaş için hazırlamıştık. Süleymani'ye yapılan saldırının hemen sonrasında bu saldırının hangi üsten yapıldığını tespit ettik. Önce Taci Üssü'nü ele aldık. Ama sonra daha stratejik ve önemli konumdaki Ayn el-Esed Üssü'nü hedef olarak seçtik. ABD'nin Irak'taki en büyük askeri üssü Ayn el-Esed'in komuta merkezi, askeri araçları, helikopter ve uçuş pistlerini hedef aldık."

"Birilerini vurma peşinde değildik"

ABD'nin adımlarına göre ikinci saldırı dalgasının Irak'taki veya diğer bölgelerdeki üslerin hedef alınması olarak planlandığını dile getiren Hacızade, "Ayn el-Esed en büyük üs olmasının yanı sıra İran'a en uzak üs. Bu operasyonda Fatih-313'ten Kıyam füzelerine kadar bir dizi füze kullanıldı." dedi.

Hacızade, "ABD askerlerinin koğuş ve yaşam alanlarını vurabilirdik. Fakat birilerini vurma peşinde değildik. Komuta merkezi ve askeri araçları vurmayı planlamıştık." ifadelerini kullandı.

"Direniş güçleri bölgede yeniden yapılanıyor" iddiası

Üsse saldırının ardından ABD ordusunun uçakla, Ürdün ve İsrail'e 9 yaralı taşıdığını öne süren Hacızade, şunları kaydetti:

"ABD halkına sesleniyorum. Son operasyonlardan ders alsınlar. Yöneticilerine baskı yapsınlar. Bu bölgeden en az zararla bir an önce gitsinler. Sadece Irak'tan değil, Afganistan ve Arap ülkelerinden de gitsinler. Benden duymuş olmayın, bölgede direniş güçleri var ve yeni yapılanmalar gerçekleşiyor. Şimdi gitmezseniz, sonra daha fazla zarar ve perişanlıkla gidersiniz."

Hacızade'nin konuşmasını yaptığı kürsünün arkasında, İran bayrağının yanı sıra İran'ın bölgedeki uzantıları olan "Lübnan Hizbullahı, Irak'taki Haşdi Şabi ve Hizbullah Tugayları ve Suriye'deki savaşta rejimle hareket eden Afganlardan oluşan Fatımiyyun ve Pakistanlılardan müteşekkil Zeynebiyyun Tugaylarının flamaları"nın bulunması dikkati çekti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Japon pasaportu seyahat serbestliği açısından dünyanın en iyisi

2020-01-08 17:27 - Dünya

Fenerbahçe'den 18 ayda 6 stoper transferi

2020-01-09 17:22 - Spor

Gol ortalamasında Bundesliga lider, Süper Lig ikinci

2020-01-08 14:17 - Spor

Çocuklara doyamayan çift iki çocuğun da 6 yıldır koruyucu ailesi

2020-01-07 15:07 - Çevre-Hayat

Danimarkalı şirket Türk ortağıyla rüzgar ekipmanı üretecek

2020-01-07 14:10 - Ekonomi

Klasmanlarında 6 milli sporcu 2019'u zirvede tamamladı

2020-01-08 16:56 - Spor

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Aydın'da çocuklarla buluşacak

2020-01-09 17:34 - Ekonomi

Denizlispor'da 3 futbolcu, kadro dışı bırakıldı

2020-01-03 18:57 - Spor

Avustralya'da kuvvetli rüzgar yangınlara müdahaleyi güçleştiriyor

2020-01-05 14:02 - Dünya

Mali müşavirler tiyatro sahnesinde stres atıyor

2020-01-06 16:22 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

ABD'liler evlerden doğaya kaçıyor

17:17 - Dünya

Almanya'daki genel seçimin kesin sonuçları açıklandı

16:58 - Dünya

İsrail'in sınır kapılarını kapattığı Gazze'de açlık tehlikesi yeniden gündemde

16:47 - Dünya

BM: Gazze'ye yardım akışı yeniden başlamazsa gıda güvenliği ciddi şekilde kötüleşebilir

16:43 - Dünya

AB, Rus kişi ve kuruluşlara yönelik yaptırımları uzattı

15:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Kızılaydan ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği

18:32 - Gündem

Sivas'ta sahipsiz köpeklerin saldırdığı çocuklardan biri yaralandı

18:28 - Gündem

Rekabet Kurulu bazı devralma başvurularını karara bağladı

18:23 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Becirovic'i kabul etti

18:17 - Siyaset

"Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" İstanbul'da sürüyor

18:03 - Gündem