?>

'İran krizi Cumhuriyetçi Başkan'ın tehlikeli derecede yetersiz olduğu ispat ediyor'

ABD 2020 başkanlık seçimleri Demokrat Parti aday adayı Biden, "Bu (İran krizi) Cumhuriyetçi Başkan'ın, tehlikeli derecede yetersiz olduğu ve dünya liderliği yapamayacağını ispat ediyor." dedi.

Dünya - 5 yıl önce

New York

ABD 2020 Başkanlık seçimleri Demokrat Parti aday adayı Joe Biden, İran ile yaşanan gerginliğe ilişkin Başkan Donald Trump’ı ABD’yi savaşın eşiğine getirmekle eleştirdi.

New York’ta seçim kampanyası için düzenlenen bağış toplama programının ardından açıklama yapan eski Başkan Yardımcısı Biden, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Son günlerde İran ile artan gerginlikten dolayı Trump’a yüklenen Biden, Trump’ın, Süleymani'nin öldürülme emrini vermeden önce Kongre ve dünyadaki ABD müttefiklerini bilgilendirmediğini ve ülkeyi İran ile savaşın eşiğine getirdiğini söyledi.

"Cumhuriyetçi Başkan, tehlikeli derecede yetersiz"

Biden, Trump’ın ilgili tarafları bilgilendirme yerine 'tweet, tehdit ve öfke nöbetleri'ni tercih ettiğini savunarak, "Bu (İran krizi), Cumhuriyetçi Başkan'ın, tehlikeli derecede yetersiz olduğu ve dünya liderliği yapamayacağını ispat ediyor.” ifadesini kullandı.

Kimsenin savaş istemediğini belirten Biden, "Ama o noktaya kaza ile gelmediğimizden emin olmak için çok uğraşmamız gerekecek." diye konuştu.

Biden, demokrasinin hesap verilebilirlik üzerine kurulu olduğunu aktararak, Trump'a, İran krizi konusunda "Sayın Başkan, kararını ve stratejini Amerikan halkına açıklamak zorundasın, bu senin işin.” çağrısında bulundu.

ABD 2020 başkanlık seçimi yarışı

Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ve Vermont Senatörü Bernie Sanders, ABD 2020 Başkanlık seçimi yarışı için Demokrat aday adayları arasındaki popülerliğini sürdürüyor.

Demokrat aday adaylarından şimdiye kadar 14 kişi başkanlık yarışından çekildi, 14 aday adayı ise seçim kampanyasına devam ediyor.

ABD'de 59'uncu başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020'de yapılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Libya'nın başkentinde Türkiye'nin tezkere kararı kutlandı

2020-01-04 01:47 - Dünya

Facebook manipüle edilmiş içerikleri ve 'deepfake' videoları kaldıracak

2020-01-07 15:42 - Medya

İnsansız iş makinesi ile kar küreme yapıldı

2020-01-06 20:32 - Gündem

İzmir adliye şehitlerini anıyor

2020-01-05 01:40 - Genel

Yalıtım, su sayaçları ve su borularının donmasını önlüyor

2020-01-07 19:31 - Ekonomi

İstanbul'da şiddetli yağmur ve fırtınanın etkisi sürüyor

2020-01-07 08:52 - Gündem

İsviçre uyruklu 3 yabancı terörist savaşçı ülkelerine sınır dışı edildi

2020-01-02 20:42 - Gündem

Halı ihracatının yarısından fazlasını Güneydoğu yaptı

2020-01-05 16:05 - Ekonomi

Kudüs İslami Vakıflar Konseyi: İsrail, Rahmet Kapısı Mescidi'ni kapatmanın peşinde

2020-01-07 23:42 - Dünya

Iraklı milisler ABD Büyükelçiliği önünden çekilmeye başladı

2020-01-01 19:21 - Genel

İlgili Haberler

Terör örgütü PKK/YPG, Şara'nın geçiş dönemi cumhurbaşkanı ilan edildiği toplantıya karşı çıktı

22:33 - Dünya

AB, İsrail'in UNRWA yasağını kınadı

22:23 - Dünya

Süleymaniye'deki Kormor Gaz Tesisine İHA saldırısı düzenlendi

22:18 - Dünya

Beyaz Saray, ABD Deniz Piyadelerinin Guantanamo Körfezi'ne ulaştığını duyurdu

21:27 - Dünya

Filistin Esirler Cemiyeti: Tutuklular, İsrail hapishanelerinden işkence edilmiş halde çıkıyor

21:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Depremin merkez üssünde vefat edenlerin isimleri '04.17' panosunda yaşatılıyor

01:47 - Çevre-Hayat

İspanyol golcü Alvaro Morata Galatasaray'da

01:07 - Spor

Ege Denizi'nde son 48 saatte 100'ün üzerinde deprem meydana geldi

00:07 - Gündem

Trabzonspor, Umut Bozok ile yollarını ayırdı

23:17 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Duygusu yüksek bir maçtı

23:13 - Spor