?>

Iraklı şampiyon okçu kardeşlerin hedefi yeni şampiyonluklar

Klasik yay okçulukta Arap ülkeleri şampiyonu Rand Al-Mashhadani ile makaralı yay kategorisinde yıldızlar dünya şampiyonu kardeşi Fatimah Al- Mashhadani, şampiyonalara Antalya'da hazırlanıyorlar.

Spor - 7 yıl önce

ANTALYA - SİNAN ÖZMÜŞ

Irak'ın şampiyon okçuları Rand Al-Mashhadani ile kardeşi Fatimah Al-Mashhadani, şampiyonalara hazırlık için spor altyapısı uluslararası düzeyde olan Antalya'yı tercih etti.

Irak'ı 2012 Londra Olimpiyatları'nda başarıyla temsil eden Arap ülkeleri şampiyonu Rand Al-Mashhadani (24) ile kardeşi yıldızlar dünya şampiyonu Fatimah Al-Mashhadani (17), ülkelerindeki okçuluk sporunda teknik ve sportif altyapı eksiklikleri nedeniyle, şampiyona hazırlıkları için Antalya'ya geldi.

Irak eski Milli Takım Başantrenörü Vedat Erbay ile birlikte antrenman yapan Al-Mashhadani kız kardeşlerden Rand, Dubai'de yapılacak Kadınlar Arap Şampiyonası, Fatimah ise ABD'de düzenlenecek Yıldızlar Dünya Şampiyonası öncesinde madalya umutlarını artırmaya çalışıyor.

"Şampiyon olacağıma inanıyorum"

Klasik yay kategorisinde yarışan Rand, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Vedat Erbay hoca, bizi bırakıp Türkiye'ye dönünce kendisinden ayrılmak zorundan kalmıştık. Ama şimdi burada yeniden beraberiz. Kendisiyle çalışabilmek için Antalya'yı tercih ettik. Önümüzdeki ay Dubai'de Kadınlar Arap Şampiyonası başlayacak. Vedat hocanın da yardımlarıyla şampiyon olacağıma inanıyorum." dedi.

Rand, antrenmanlara 8 aylık oğlu Ali ile katıldığını dile getirerek, doğumdan iki ay sonra antrenmanlara başlayabildiği için şanslı olduğunu kaydetti.

"Altın madalya için gideceğim"

Makaralı yay kategorisinde mücadele eden milli sporcu kardeşlerden Fatimah ise Antalya'da antrenman yaptıkları sahanın Irak'ta olmadığını belirterek, eski antrenörleri Vedat Erbay ile çalışmanın kendileri için çok faydalı olduğunu vurguladı.

Irak'ta okçuluk malzemesi bulmakta ve şampiyona hazırlıklarında zorluk çektiklerini ifade eden Fatimah, "Buradan aldığım desteklerle, şubat ayında ABD'de yapılacak dünya şampiyonasına tekrar altın madalya için gideceğim." diye konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Akıncı Üssü davasında 29 tahliye

2018-01-20 01:32 - Gündem

'Önceliğimiz mali sorunları mümkün olduğunca çözmek'

2018-01-23 22:32 - Spor

'Güvenli bölge için önce ABD ile güven tesis edilmeli'

2018-01-25 20:02 - Siyaset

Başakşehir deplasmanda üç puanı üç golle aldı

2018-01-22 01:34 - Spor

EKPSS'de takvim belli oldu

2018-01-24 16:59 - Eğitim

Ukrayna'da helikopter düştü: 4 ölü

2018-01-26 02:30 - Dünya

'Mısır'da seçimler göstermelik'

2018-01-26 08:52 - Dünya

Evi yanan Ali Dede taburcu oldu

2018-01-19 23:32 - Çevre-Hayat

Afrin'de stratejik Burseya Dağı ve üç köy ele geçirildi

2018-01-22 21:31 - Genel

Iraklı şampiyon okçu kardeşlerin hedefi yeni şampiyonluklar

2018-01-26 18:02 - Spor

İlgili Haberler

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay gelecekten umutlu

16:47 - Spor

Milli atıcı Tunahan Tatoğlu, gençlerde Avrupa şampiyonu oldu

15:38 - Spor

"L’Etape by Tour de France" ikinci kez İstanbul'da düzenlenecek

15:32 - Spor

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe-Galatasaray derbisi oynanacak

15:18 - Spor

Erciyes'te yapılacak Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası'na 12 ülkeden 40 sporcu katılacak

15:17 - Spor

Günün Manşetleri

Yozgat'ta 2 gündür haber alınamayan sınıf öğretmenini arama çalışmaları sürüyor

18:07 - Gündem

ABD'de işten çıkarmalar şubatta yüzde 245 arttı

18:03 - Ekonomi

Hakkari'de 5,5 büyüklüğünde deprem senaryosuyla tatbikat yapıldı

17:57 - Gündem

Dünya Meteoroloji Örgütü: La Nina hava olayının kısa ömürlü olması muhtemel

17:53 - Gündem

Yaptırım uygulanan Rus kripto para borsası Garantex faaliyetlerini askıya aldı

17:42 - Dünya