İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi

İnsan&Hayat - 1 yıl önce

İngiltere vizesi Türkiye’de en çok alınan 10 vize türünden biridir. Bu yüzden bu tür vize işlemlerini en kısa zamanda ve en kolay şekilde almanın yolu vize merkezinden geçmektedir. Vize merkezi ailesi olarak tüm Avrupa, asya ve Amerika kıtalarına alınan vizelerin işlemlerinde sizlere yardımcı olmaktayız. Bu yüzden vize almadan önce tüm evraklarınız ile bize başvurmanız sürecin hızlanmasında büyük rol oynayacaktır. Avrupa Birliği üyesi olmanıza rağmen Schengen vizesi ile İngiltere'ye doğru yolculuk yapamazsınız. İngiltere vizesi, Schengen vizesinin geçerli olduğu ülkelere girişe izin vermez. İngiltere üzerinden başka bir ülkeye bağlanan yolcular, İngiltere’de 1 günden çok kalmayı düşünüyorsa transit vize başvurusunda bulunmalıdır. Transit geçişte 2 saatten az bekleyen yolcular da transit vizeden muaftır. 

İngiltere Vize Türlerini Almanın Kolay Yolu

İngiltere'ye seyahat türüne göre vize başvurusunda bulunmanız gerekir. İngiltere'ye turizm, iş, eğitim veya aile ziyareti gibi nedenlerle seyahat ediyorsanız, bu kategoriler için uygun belgelerle vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Öncelikle İngiltere Konsolosluğunun resmi web sitesinde bir kullanıcı girişi oluşturmanız gerekiyor. Bu kullanıcı girişinden, vize başvuru formunu doldurmanız ve vize ücretini çevrimiçi olarak ödemeniz gerekecektir. Kural olarak, sistem bir hafta ila 10 gün sonra vize randevusuna karar verecektir. Daha kısa bir süre için rezervasyon yapmak isterseniz, ek bir ücret ödemeniz gerekecektir. Vize başvurunuz için İngiltere Konsolosluğu'nun atadığı resmi aracı kuruma yani vize merkezine online randevu almanız ve tüm evrakları getirmeniz gerekmektedir. Konsolosluğa gidip kendiniz vize başvurusunda bulunamıyorsanız geçerli olan bir durumdur. İngiltere Konsolosluğu tarafından atanan bir aracı ile görüşmeniz veya vize merkezi üzerinden vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir.

Bakınız: https://www.vizemerkezi.com/ingiltere-vizesi/

Birleşik Krallık çalışma izni almak için iki tür vize vardır. Bunlardan ilki Tier 2, diğeri ise Tier 5 olarak adlandırılır. Tier 2 vizeleri genel çalışma vizeleri olarak kabul edilir. Genel çalışma vizesi olan kişiler, İngiltere'de aynı sektörde faaliyet gösteren başka bir şirkette haftada 20 saate kadar fazladan çalışabilir ve ailelerini yanlarında getirmek için başvuruda bulunabilirler. Tier 5 vizesi, geçici bir çalışma vizesi olarak çalışır. 12 ila 24 ay arası çalışma iznine ihtiyacı olan herkes bu vizeye başvurabilir. Din adamları, sporcular, sanatçılar, Erasmus öğrencileri ve Vakıf çalışanları çalışma izni olarak Tier 5 vizesine başvurabilirler. Tier 5 vizesi, aynı sektördeki bir şirkette 20 saatten fazla çalışmanıza izin vermez ve ailenizi yanınızda getiremezsiniz. Ancak, her aile üyesinin konsolosluk tarafından belirlenen ve her ay banka hesabınıza yatırılan bir tutarı olmalıdır. 

İngiltere Vize Ücretleri

İngiltere vize ücretleri alacağınız vize türüne göre değişmektedir. Vizenizin süresi de ücreti etkileyen faktörlerden biridir. Vize başvurusunda bulunmadan önce, doğru İngiltere vize türünü belirlemeniz gerekir. Aksi takdirde vize başvurunuz reddedilecek ve depozitonuz iade edilmeyecektir.

Birleşik Krallık vize işlem dosyaları, Birleşik Krallık hükümeti tarafından akredite edilmiş vize işlem merkezlerinde de kabul edilmektedir. Değerlendirme ve doğrulama sorumluluğu konsolosluk bünyesinde yer almakta olup, Vize İşlem Merkezi sadece konsolosluğa dosya teslim etmekten sorumludur. Bu nedenle Birleşik Krallık Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla sunulan dosyanın eksiksiz olarak sunulması çok önemlidir. İngiltere vize başvuru durumunuzla ilgili güncel bir belge listesi talep etmek için yerel Visamerkezi.com ofisinizi arayabilirsiniz. Temsilcimiz size gerekli belgelerin bir listesini ve vize ücretleri ile ilgili bir teklifi e-posta ile gönderecektir. Telefon, e-posta veya SMS ile yapılan bildirimler için Visa Center şubeleri herhangi bir ücret talep etmemektedir.

 

 

-Tanıtım haber-

Haftanın Öne Çıkanları

Azerbaycanlı milletvekili Tahir Rzayev: Azerbaycan - Türkiye birliği dünyaya örnek oldu -İrade Celil bildiriyor-

2023-02-14 07:47 - Özel Haber

Kars'ta çiftçiler hayvanlarını satıp gelirini depremzedelere bağışladı

2023-02-15 16:48 - Çevre-Hayat

Rosatom: Akkuyu NGS inşaatı programa göre devam ediyor

2023-02-17 07:28 - Özel Haber

Deprem sırasında kuvözdeki bebekleri korumaya çalışan hemşire konuştu

2023-02-12 16:39 - Çevre-Hayat

Hatay'ın deprem öncesi ve sonrası görüntüleri yıkımın boyutunu gösteriyor

2023-02-17 12:39 - Gündem

Kültür Sanat dünyasının ünlü isimlerinden 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına büyük destek

2023-02-16 00:35 - Kültür Sanat

İngiltere Vizesi

2023-02-19 12:26 - İnsan&Hayat

Rus perakende zincirleri Türkiye'den meyve ve sebze tedarikini sürdürmekten yana

2023-02-15 07:49 - Özel Haber

Kuzey Osetya ‘Yukarı Lars’ sınır kapısında Türk TIR'lar için ‘Yeşil Koridor’ açıldı

2023-02-15 07:56 - Özel Haber

Göçükten çıkarılarak 'Enkaz' adı verilen kedi, arama kurtarma ekibinin maskotu oldu

2023-02-14 16:23 - Magazin

İlgili Haberler

Karbon Ayak İzini Azaltmak İçin Neler Yapılmalı?

12:52 - İnsan&Hayat

Kıvrak Zekaların Kapışması: Tavla mı Satranç mı?

12:32 - İnsan&Hayat

Çocuklar İçin Eğlenceli ve Eğitici Kırtasiye Ürünleri

16:30 - İnsan&Hayat

Preply Araştırdı: En Sık Kullandığımız Beden Dili Hareketleri ve Anlamları

14:36 - İnsan&Hayat

Güncel 1xBet İncelemesi ve Kullanım Rehberi 2024

17:02 - İnsan&Hayat

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze'de bir eve düzenlediği saldırıda en az 3 sivil öldü

05:17 - Dünya

Danimarka Teknik Direktörü Hjulmand, EURO 2024'te tur atladıkları için mutlu olduğunu belirtti

04:37 - Spor

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan İsrail askeri üssünün yakınında yangın çıktı

01:42 - Dünya

Türkiye-Çekoslovakya ilişkilerinin 100. yılı vesilesiyle Ankara'da resepsiyon verildi

01:03 - Gündem

Volkswagen elektrikli araç üreticisi Rivian'a 5 milyar dolar yatırım yapacak

00:58 - Ekonomi