İngiltere Kralı 3. Charles, hükümetin yeni yasama dönemi programını açıkladı

İngiltere Kralı 3. Charles, Başbakan Keir Starmer liderliğindeki İşçi Partisinin zaferle çıktığı 4 Temmuz seçimlerinin ardından, yeni parlamento döneminin açılışında hükümet programını okudu.

Dünya - 1 ay önce

Londra

Kral Charles, eşi Kraliçe Camilla ile yeni yasama yılı açılışı için İngiltere Parlamentosunun üst kanadı olan Lordlar Kamarası'nda düzenlenen oturuma katıldı.

Konuşma öncesi Lordlar Kamarası'nda yerini alan Kral 3. Charles'ın komutuyla, Black Rod olarak bilinen oturumların işleyişinden sorumlu parlamento görevlisi, Avam Kamarası'na giderek milletvekillerini Kral'ı dinlemeye davet etti.

Milletvekilleri, en önde Başbakan Keir Starmer ve ana muhalefetteki Muhafazar Parti lideri Rishi Sunak olacak şekilde ikişerli sıra halinde Lordlar Kamarası'na giderek konuşmayı ayakta dinledi.

"Ekonomik büyümeyi güvence altına almak hükümetin temel görevi olacak"

Kral Charles, yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada, hükümetin ülke genelinde konut inşasını ve altyapı projelerini hızlandırmak için planlama prosedürlerinde reform yapacağını ifade etti.

Ekonomik büyümeyi güvence altına almanın "hükümetin temel görevi" olacağına işaret eden Kral Charles, "Hükümetim hem iş dünyası hem de çalışan kesimlerle yeni ortaklık arayışına girecek ve tüm toplumlar için refah yaratmaya öncelik vererek ülkenin son dönemde yaşadığı hayat pahalılığı sorunlarından kurtulmasına yardımcı olacaktır." dedi.

Kral Charles, otobüsler ve demir yollarının kamulaştırılması dahil hükümetin ulaştırma reformu vaadine değinerek İşçi Partisi hükümetinin, tren şirketlerini yeniden kamu mülkiyetine geçirme planını da teyit etti.

Hükümet, iltica ve göç sistemini modernize etmeyi planlıyor

Kral Charles, hükümetin iklim değişikliği konusuna da odaklanacağına dikkati çekerek "Merkezi İskoçya'da bulunan ve kamuya ait temiz enerji şirketi olan Great British Energy'nin kurulması için yasa tasarısı sunulacak ve bu da açık deniz rüzgarı gibi yenilenebilir enerji yatırımlarının hızlandırılmasına yardımcı olacak." diye konuştu.

Konuşmasında, İşçi Partisi hükümetinin düzensiz göçle mücadele planlarına da değinen Kral Charles, hükümetin İngiltere sınırlarını güçlendirmeye ve sokakları daha güvenli hale getirmeye çalışacağını bildirdi.

Kral, bunun bir kısmının, iltica ve göç sistemini modernleştirmek, yeni Sınır Güvenliği Komutanlığı kurmak ve organize göç suçlarıyla mücadele amacıyla gelişmiş terörle mücadele yetkileri sunmak amacıyla yapılacak yasa tasarısı kapsamında olacağını kaydetti.

Çocuklar sağlıksız yiyecek ve içecek reklamlarından korunacak

Kral Charles, konuşmasında hükümetin eğitim alanına ilişkin planlarına da değinerek özel okullar için KDV muafiyetinin kaldırılacağını kaydetti. Kral, eğitimde standartları yükseltmek ve çocukların refahını teşvik etmek için yasa tasarısı sunulacağını sözlerine ekledi.

Kral, daha sonra kira sektöründe planlanan reforma da atıfta bulunarak hükümetin, kiracılara, daha fazla hak ve koruma sağlanması planı üzerine çalışacağını dile getirdi.

Kral Charles, hükümetin yeni programında, çocukların sağlıksız yiyecek ve içecek reklamlarından daha iyi korunacağı sözünü verdiğine işaret ederek "Bakanlarım, ayrıca çocuklara yönelik abur cubur reklamlarının yanı sıra yüksek kafeinli enerji içeceklerinin çocuklara satışını kısıtlamak için yasal düzenleme yapacak." ifadesini kullandı.

Kral, hükümetinin iki devletli çözüme bağlı olduğunu bildirdi

İngiltere Kralı, hükümetinin, Avrupalı ortaklarıyla ilişkilerini yeniden düzenlemeye ve İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB) ile ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirmeye çalışacağını vurgulayarak "Bakanlarım, İngiltere ve Avrupa Birliği'nin karşı karşıya olduğu ortak tehditler konusunda işbirliğini güçlendirmek için yeni güvenlik paktı arayışında olacak." dedi.

Kral Charles, konuşmasında Orta Doğu'ya da değinerek şunları kaydetti:

"Hükümetim, Orta Doğu'da uzun vadeli barış ve güvenliğin sağlanması için üzerine düşeni yapacaktır. (Hükümetim) Uygulanabilir ve egemen Filistin devletinin yanı sıra güvenli ve emniyetli İsrail'i içeren iki devletli çözüme bağlıdır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İş yerlerinde en çok ChatGPT ve Google Gemini kullanılıyor

2024-07-17 11:23 - Medya

Edirne'de AA fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz" konulu sergi açıldı

2024-07-15 18:22 - Gündem

İzmir'de elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili 20 kişi gözaltında

2024-07-15 09:47 - Asayiş

Trump’a Pensilvanya’da suikast, başından vuruldu!

2024-07-14 01:41 - Özel Haber

İsrail'in Gazze'deki son saldırılarında biri çocuk, en az 13 Filistinli öldü

2024-07-15 19:53 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'daki açıklamaları Rus medyasında geniş yankı buldu

2024-07-12 19:06 - Özel Haber

Fransa, İsrail'in Gazze'de yerinden edilenlerin kaldığı okulları hedef almasından endişe d

2024-07-10 17:47 - Dünya

İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Southgate, görevinden istifa etti

2024-07-16 18:23 - Spor

Stoltenberg, Ukrayna'ya desteğin NATO'yu çatışmaya taraf yapmayacağını söyledi

2024-07-11 01:27 - Dünya

Zelenskiy: Trump başkan olursa kendisiyle çalışacağız. Bundan korkmuyorum

2024-07-15 20:08 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 43 Filistinli öldü

01:07 - Dünya

Trump rakibi Harris ile 10 Eylül'de canlı yayına katılacağını açıkladı

23:57 - Dünya

İsrail'in Gazze kentine saldırısında 3'ü çocuk 4 Filistinli can verdi

23:32 - Dünya

Hindistan'da şiddetli yağışlar sonucu son 48 saatte 17 kişi hayatını kaybetti

22:03 - Dünya

AFAD, Bangladeş'te sel felaketinden etkilenenlere yardım malzemelerini ulaştırıyor

21:33 - Dünya

Günün Manşetleri

DMM: Metris Cezaevinde herhangi bir yangın durumu söz konusu değil

01:32 - Gündem

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 43 Filistinli öldü

01:07 - Dünya

Polis Amirleri Eğitim Merkezine 450 öğrenci alınacak

00:43 - Gündem

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Sparta Prag ve Salzburg, rakiplerini eleyerek gruplara kalmayı başard

00:33 - Spor

Young Boys'a yenilen Galatasaray yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek

00:22 - Spor