?>

İngiltere, Kaşıkçı cinayeti konusunda hesap verilmesini istedi

İngiltere Başbakanı Theresa May, Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda hesap verilmesi ve Suudi Arabistan'ın soruşturmayı uluslararası standartlara göre yapması gerektiğini söyledi.

Genel - 6 yıl önce

LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı Theresa May, Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda hesap verilmesi ve Suudi Arabistan'ın soruşturmayı uluslararası standartlara göre yapması gerektiğini söyledi.

May, İngiltere Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda yapılan "Başbakana Sorular" oturumunda, Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu konuyu, Kral Selman Bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile yaptığı görüşmelerde gündeme getirdiğini belirten May, "Bu korkunç cinayet için hesap verme zorunluluğunu görmek istiyoruz. Sorumlulardan hesap sorulması ve yasal sürecin takip edilmesi gerektiğini vurguladım." ifadesini kullandı.

May, Suudi Arabistan'ın bu tür uluslararası ve ulusal yasa ihlallerinin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemi almasını beklediklerine işaret ederek, "Devam eden soruşturmayı yakından takip ediyoruz ve uluslararası kabul görmüş yasal standartlar doğrultusunda ilerlemesini umuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaşıkçı cinayeti

Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilmişti.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) Kaşıkçı cinayetinde, Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın rolüne ilişkin "yüksek inanca" sahip olduğu vurgulanmıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard'ın yaptığı incelemeler sonrasında hazırlanan raporda da Suudi Arabistan, Kaşıkçı'yı kasten ve taammüden öldürmekten sorumlu tutulmuştu.

Raporda, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın da aralarında bulunduğu üst düzey yetkililerin soruşturulması için güvenilir kanıtlar olduğuna işaret edilmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

'Filistin, Mursi'nin aklında ve kalbindeydi'

2019-06-20 01:52 - Dünya

Beyoğlu’ndaki trafik magandaları yakalandı: 7 gözaltı

2019-06-20 12:32 - Asayiş

Papağanıyla oy vermeye gelen vatandaş ilgi odağı oldu

2019-06-23 17:19 - Genel

Mahalleyi tedirgin eden esrarengiz sesin sırrı çözüldü

2019-06-24 13:37 - Gündem

Kırgız Türkleri kültürlerini yaşatmaya çalışıyor

2019-06-20 12:25 - Genel

Alanya’da aşırı sıcaktan bunalan tatilciler sahile akın etti

2019-06-25 18:50 - Gündem

BM Sözcüsünden Kaşıkçı raporuna ilişkin açıklama

2019-06-20 00:52 - Dünya

Putin'den Rus hava yollarına Gürcistan yasağı

2019-06-22 01:32 - Genel

Bu şelaleleri görenler Trabzon’da olduğuna inanamıyor

2019-06-23 19:15 - Genel

'Türkiye'nin aleyhine düşünenler, belediye seçiminin ötesinde görüyor'

2019-06-21 19:47 - Teknoloji

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya