?>

İngiltere: İsrail'e silah satış lisanslarında yeni iptaller ihtimal dahilinde

İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Woodward, İsrail'e silah satışına ilişkin daha önce 30 lisansın iptal edildiğini belirterek, yaklaşık 350 lisans bulunduğunu ve gelişmelere göre ilave lisans iptalinin ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.

Dünya - 6 ay önce

New York

İngiltere'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Barbara Woodward, İsrail'e silah satışına ilişkin daha önce 30 lisansın iptal edildiğini belirterek, yaklaşık 350 lisans bulunduğunu ve gelişmelere göre ilave lisans iptalinin ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.

Woodward, BM'de düzenlediği basın toplantısında, AA muhabirinin, "Eylül ayında İsrail'e bazı silah satış lisanslarını iptal ettiğinizde sadece İsrail'den tepki gelmedi. Bazıları da bunun çok kısıtlı bir hamle olduğunu dile getirerek eleştirdi. Gazze'de soykırım olduğuna ilişkin mutabakatın giderek yayılması ışığında, İngiltere'nin söz konusu lisans iptalleri yeterli mi yoksa ilave adım atmayı düşünüyor musunuz?" sorusunu yanıtladı.

Gazze'de 43 bin kişinin öldürüldüğünü anımsatan Woodward, Gazze halkının aynı zamanda birçok kez yerinden edildiğini, yerinden edilen kişilerin kaldığı çadırların da İsrail tarafından bombalandığını dile getirdi.

Woodward, "Gazze'deki insani durum korkunç ve her gün bunu düzeltmek için çaba sarf ediyoruz." dedi.

İngiltere'nin, Gazze'ye insani yardımı artırdığını ve İsrail Meclisinin BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına yönelik yasalarını kınadığını belirten Woodward, insani yardıma odaklanmanın şart olduğunu söyledi.

Woodward, İsrail'e silah satışı lisansı iptalinin "daha büyük bir resmin" parçası olduğunu ifade ederek, aynı zamanda insani yardım, ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması için irtibatlarını sürdürdüklerini bildirdi.

İsrail'e yaklaşık 350 silah satışı lisansı bulunduğunu belirten Woodward, eylül ayında verdikleri 30 lisansı iptal etme kararlarının İsrail tarafından sert bir şekilde eleştirildiğini kaydetti.

Woodward, halihazırda yeni bir lisans iptaline ilişkin aktif bir süreç bulunmadığını ancak gelişmelere göre bunun ihtimal dışı olmadığını dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

LaLiga'da El Clasico'yu farklı kazanan Barcelona, liderliğini pekiştirdi

2024-10-28 11:22 - Spor

Çorum ve Mersin'de vatandaşlar 101 metrelik Türk bayrağı ile yürüdü

2024-10-28 19:52 - Çevre-Hayat

İsrail Savunma Bakanı'ndan Başbakan ve kabineye "savaş pusulasız ilerliyor" mektubu

2024-10-28 14:02 - Dünya

ABD'de 5 Kasım seçimlerinde Kongrenin yeni düzeni de belli olacak

2024-10-31 16:18 - Dünya

Dünyadan Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajları

2024-10-29 10:57 - Gündem

Oyuncak araba tutkunu çocuk, arabalarını evindeki "müze" gibi alanda sergiliyor

2024-10-27 15:02 - Çevre-Hayat

Emine Erdoğan'dan Cumhuriyet'in 101'inci yılı paylaşımı

2024-10-29 23:07 - Gündem

Hazine'nin vergi dışı normal gelirleri yılın üçüncü çeyreğinde 8,2 milyar lira oldu

2024-10-31 20:48 - Ekonomi

Genç milli halterci Merve İlden'den Avrupa Şampiyonası'nda 2 bronz madalya

2024-10-27 20:02 - Spor

Ordu'da gün doğumunda bulutlara ay yıldız silüeti yansıdı

2024-10-29 19:23 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen ile ABD Başkanı Trump ikili görüşme konusunda mutabık kaldı

17:08 - Dünya

Rusya, Kursk bölgesini Ukrayna ordusundan tamamen geri aldı

15:22 - Dünya

Vatikan'da Papa Franciscus için cenaze töreni düzenlendi

15:18 - Dünya

Kanada'da 28 Nisan'da yapılacak erken seçimlerin sonuçlarına Trump ile ilişkiler damga vur

14:08 - Dünya

İran'ın Basra Körfezi kıyısında yer alan Bender Abbas Limanı'nda şiddetli patlama

13:37 - Dünya

Günün Manşetleri

YTB'nin KATİP programıyla Türkçe öğrenen Gambiyalı diplomat Jobe yıllar sonra YTB'yi ziyar

17:43 - Gündem

İstanbul'da "yarı maraton" nedeniyle yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

17:17 - Gündem

Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

17:12 - Ekonomi

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen ile ABD Başkanı Trump ikili görüşme konusunda mutabık kaldı

17:08 - Dünya

Veteriner hekimler, sahipsiz köpek sorununun çözümünde daha fazla görev üstlenecek

16:33 - Gündem