?>

İngiliz sinema devi Suudi Arabistan projesini durdurdu

Dünyanın en büyük sinema zincirleri arasında yer alan İngiliz Vue, Suudi Arabistan’da 30 sinema salonundan oluşan projesini durdurma kararı aldığını bildirdi.

Dünya - 6 yıl önce

LONDRA

İngiliz The Guardian gazetesi, şirketin Abdulmohsen al-Hokair Grubu ile Suudi Arabistan'da 30 sinema salonunu içeren projeyi rafa kaldırdığını duyurdu.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Vue Üst Yöneticisi ve kurucusu Tim Richards, “Dünyanın diğer yerlerindeki diğer şirketler gibiyiz. Diğer şirketlerin endişelerini izliyor ve paylaşıyoruz. Tüm bunlar çok hızlı gerçekleşti. Gelecek birkaç haftada neler olacağını izlemek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Richards aynı zamanda Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın himayesinde 23-25 Ekim'de Riyad'da düzenlenecek olan yatırım konferansına da (Geleceğe Yatırım Girişimi) katılmayacağını söyledi.

Geçen yıl aralık ayında Suudi yönetimi 2030 yılına kadar ülkede toplam 300 sinemanın açılmasının planlandığını bildirmişti.

Suudi Arabistan yönetiminin sinema yasağının kaldırmasının ardından Vue, şubat ayında Suudi grupla projenin hayata geçirilmesi için anlaşma imzalamıştı.

İngiliz şirketlerden "Kaşıkçı tepkisi"

Daha önce İngiliz yatırım ve teknoloji şirketi Virgin Grubu’nun kurucusu İngiliz yatırımcı Richard Branson da Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasının ardından Suudi Arabistan’nda yürüttüğü iki turizm projesindeki yöneticilik görevini askıya almaya karar verdiğini açıklamıştı. Branson, “Kaşıkçı’ya ilişkin soruşturma devam ederken ve nerede olduğu bilinmezken, (Suudi Arabistan’daki) iki turizm projesindeki direktörlüğümü askıya alacağım. Virgin olarak ayrıca Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’nun bizim uzay şirketlerimiz Virgin Galactic ve Virgin Orbit’e yatırım teklifine ilişkin görüşmeleri de askıya alacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Londra Borsası (LSE) Üst Yöneticisi David Schwimmer da 23-25 Ekim tarihlerinde Suudi Arabistan’da düzenlenecek olan uluslararası yatırım toplantısına katılmayacağını duyurmuştu.

Muhabir: Gökhan Kurtaran

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Tabiatın kalbi' Bolu'da hedef 1,5 milyon ziyaretçi

2018-10-20 17:22 - Çevre-Hayat

Nemrut Dağı’ndan dönen turist kafilesi kaza yaptı: 16 yaralı

2018-10-19 02:32 - Asayiş

Tekstil atölyesinde yangın korku dolu anlar yaşattı

2018-10-20 11:02 - Asayiş

Yeşil yapraklı sebzeler sarı nokta hastalığını önleyebilir

2018-10-21 01:32 - Sağlık

'Moldova'nın toprak bütünlüğü bizim için hayati önemde'

2018-10-18 20:32 - Gündem

Rahim ağzı kanseri ve belirtileri

2018-10-22 16:02 - Sağlık

Erciyes'in taşı bitkilere hayat veriyor

2018-10-22 17:32 - Çevre-Hayat

İngiliz sinema devi Suudi Arabistan projesini durdurdu

2018-10-22 23:07 - Dünya

'Türkiye'nin AB adımlarını desteklemeye devam edeceğiz'

2018-10-16 04:02 - Gündem

ODTÜ'lü öğrenciler hakim karşısına çıktı: 'Pişmanız'

2018-10-22 18:12 - Asayiş

İlgili Haberler

Danimarka istihbaratından Rusya'nın 5 yıl içinde Avrupa'da büyük bir savaş başlatabileceği uyarısı

08:42 - Dünya

Arjantin'in Patagonya bölgesindeki orman yangınlarında 37 bin hektarlık alan kül oldu

08:38 - Dünya

NASA'nın uzayda mahsur kalan iki astronotu, planlanandan önce dönebilir

04:22 - Dünya

Hawaii'de Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü

03:48 - Dünya

Elon Musk, harcamalarda kesintiye gidilmemesi halinde ABD'nin 'iflas edeceğini' söyledi

03:12 - Dünya

Günün Manşetleri

Danimarka istihbaratından Rusya'nın 5 yıl içinde Avrupa'da büyük bir savaş başlatabileceği uyarısı

08:42 - Dünya

Arjantin'in Patagonya bölgesindeki orman yangınlarında 37 bin hektarlık alan kül oldu

08:38 - Dünya

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Bedirhan Durak görevine devam edecek

08:28 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'da Cumhurbaşkanı Subianto tarafından resmi törenle karşılandı

08:23 - Gündem

İstanbul’da bazı vapur seferleri iptal edildi

08:03 - Çevre & Seyahat