?>

İngiliz Savunma Bakanlığından 'İran' açıklaması

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İngiltere çok uzun süredir İran’ın bölgedeki istikrarı bozucu faaliyetleriyle ilgili kaygılarını açıkça ortaya koyuyor" ifadesi kullanıldı.

Dünya - 6 yıl önce

Londra

İngiltere Savunma Bakanlığı, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun komutan yardımcısı İngiliz Tümgeneral Chris Ghika’nın, "bölgedeki İran tehdidinin artmadığı" yorumuna ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ghika’nın Irak ve Suriye’de DEAŞ’la mücadeleye odaklanmış ABD öncülüğündeki koalisyon gücünün bir yetkilisi olarak konuştuğuna işaret edilerek, "Yorumları, günlük askeri operasyonlara dayalıdır ve odaklandığı tek konu da DEAŞ’ı kalıcı bir şekilde yenilgiye uğratmaktır." ifadeleri kullanıldı.

Ghika’nın Pentagon’da verdiği brifingde, "Dünyanın bu bölümünde ABD ve koalisyon güçlerine yönelik bir dizi tehdit var. Her zaman oldu, bu nedenledir ki güçlerimizi korumaya dönük sağlam bir dizi tedbirimiz bulunuyor." sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada, "İngiltere çok uzun süredir İran’ın bölgedeki istikrarı bozucu faaliyetleriyle ilgili kaygılarını açıkça ortaya koyuyor.” değerlendirmesi yapıldı.

CENTCOM'dan yalanlama

Ghika, dün video konferans yoluyla Pentagonda yaptığı açıklamalarda, "Irak ve Suriye’de İran destekli güçlerin artan bir tehdidi söz konusu değil. Onların varlıklarından haberdarız ve onlarla birlikte birçok grubu da izliyoruz çünkü içinde bulunduğumuz ortam bu." açıklamasını yapmıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, Ghika’nın değerlendirmeleri yalanlanmıştı.

CENTCOM Sözcüsü Albay Bill Urban, yazılı açıklamasında, "Koalisyon Komutanı Yardımcısının açıklamaları, ABD ve müttefiklerinin elindeki İran destekli güçlerin bölgedeki tehditlerine yönelik istihbaratla ters düşüyor." ifadelerine yer vermişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eskişehir'de nesli tükenmekte olan 'Toş' kuşu bulundu

2019-05-15 20:17 - Gündem

Kayserispor 2. yarıdaki gollerle güldü

2019-05-12 21:44 - Spor

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Zonguldaklı çocuklarla buluştu

2019-05-13 12:22 - Ekonomi

Ölen anneleri için 3 yıldır yürüyüş düzenliyorlar

2019-05-13 01:17 - Çevre-Hayat

Hayalini kurdukları karavanı inşa edip Türkiye turuna çıktılar

2019-05-10 19:22 - Gündem

'Talasemide düzenli demir bağlayıcı ilaç kullanımı önemli'

2019-05-09 14:52 - Sağlık

'Gulet Türkiye'nin bir markası haline gelmiştir'

2019-05-09 16:27 - Ekonomi

Bu araçtan sağ çıkamadılar

2019-05-09 02:47 - Asayiş

"Payitaht Abdühamid” dizisi bazı ülkelerde yasaklı

2019-05-13 18:14 - Magazin

Pendik’de patenli gençlerin tehlikeli yolculuğu kamerada

2019-05-11 14:12 - Asayiş

İlgili Haberler

İsrail, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının müzakereleri için Doha'ya heyet gönderecek

01:38 - Dünya

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden 'Suriye' çağrısı

00:42 - Dünya

İsrail, Lübnan'ın güneyine 20'den fazla hava saldırısı düzenledi

00:41 - Dünya

New York'ta, Tesla bayisine zorla giren göstericiler gözaltına alındı

00:38 - Dünya

ABD'de kızamık salgını 12 eyalete yayılırken toplam vaka sayısı 222'yi buldu

22:13 - Dünya

Günün Manşetleri

İsveç'te farklı inanç gruplarının temsilcileri iftarda buluştu

01:58 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

İsrail, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının müzakereleri için Doha'ya heyet gönderecek

01:38 - Dünya

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden 'Suriye' çağrısı

00:42 - Dünya

İsrail, Lübnan'ın güneyine 20'den fazla hava saldırısı düzenledi

00:41 - Dünya

New York'ta, Tesla bayisine zorla giren göstericiler gözaltına alındı

00:38 - Dünya