?>

İngiliz halkı, Gazze'de acil ateşkes çağrısıyla İsrail'in Londra Büyükelçiliğine yürüdü

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 11 aydan bu yana aralıksız sürerken, İngiliz halkı Gazze'de acil ateş çağrısıyla bir kez daha sokaklara indi.

Dünya - 6 ay önce

Londra

Başkent Londra'nın merkezindeki Piccadilly Circus'ta toplandıktan sonra İsrail'in Londra Büyükelçiliğine doğru yürüyüş başlatan on binlerce gösterici, İngiliz hükümetinden İsrail'e tam silah ambargosu uygulaması çağrısı yaptı.

Ellerinde Filistin bayraklarının yanı sıra "Gazze'yi kurtarın", "İsrail'i silahlandırmaya son verin", "Şimdi ateşkes" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, "Özgür Filistin" sloganları attı.

Yürüyüşe, İngiltere Parlamentosu'nda bağımsız milletvekili Apsana Begum ve Filistin'in İngiltere'deki Misyonunun Başkanı Büyükelçi Hüsam Zomlot'un yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve insan hakları örgütü temsilcisi katıldı.

İngiliz polisi, taşıdığı pankartla yürüyüşü provoke etmeyen çalışan 1 kişiyi gözaltına aldı.

"Tüm silahların İsrail'e satışına son verilmeli"

Başkentte Filistin ile dayanışma için 18. kez ulusal yürüyüş düzenleyen göstericiler, Piccadilly Circus'ta başlattıkları yürüyüşü, İsrail'in Londra Büyükelçiliği yakınlarında sonlandırdı.

Burada kurulan sahneden göstericilere seslenen İngiliz milletvekili Begum, ülkesinin İsrail'e yönelik bazı silah ihracat lisanlarını askıya alma kararına değinerek, bu kararın kesinlikle yeterli olmadığını vurguladı.

Begum, "Gazze'de sivillerin ölümüne neden olan tüm silahların İsrail'e satışına son verilmeli." ifadesini kullandı.

İngiliz milletvekili, konuşmasında, Gazze'de acil ateşkes ve İngiliz hükümetinin derhal Filistin'i tanıması çağrısında bulundu.

"Dünya Gazze'de olanları hala sadece izliyor"

Filistinli Büyükelçi Zomlot da konuşmasında İsrail'in 11 aydır Gazze'de "soykırım" ve yıkıma devam ettiğini kaydederek, "Dünya Gazze'de olanları hala sadece izliyor." ifadesini kullandı.

İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmünün yeni olmadığını, 67 yıldır Filistin halkına yönelik "etnik temizlik" uyguladığını vurgulayan Zomlot, İsrail'in Gazze'deki yıkımı Batı Şeria'ya da taşıdığını dile getirdi.

Gösteriye katılan konuşmacılar, İsrail'in 6 Eylül'de işgal altındaki Batı Şeria'da öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi'yi de anarak, ailesine başsağlığı diledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ANKA III mühimmatlı ilk uçuşunu gerçekleştirdi

2024-09-01 16:58 - Teknoloji

ABD müzesinde sergilenen 2500 yıllık altın kolye Türk yetkililere iade edildi

2024-09-04 09:57 - Kültür Sanat

TPAO, ilk Yeşil Enerji Sertifikasını aldı

2024-09-07 14:22 - Ekonomi

Fransa'da Macron'un azledilmesine ilişkin 186 binden fazla imza toplandı

2024-09-03 18:48 - Dünya

COP29'dan beklenti, hedeflerin hayata geçirilmesi

2024-09-04 11:38 - Ekonomi

Terör örgütü PKK'nın Avrupa yapılanması içerisinde yer alan 1 kişi İzmir'de tutuklandı

2024-09-03 22:33 - Asayiş

Batı Trakya'da çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor

2024-09-07 18:48 - Dünya

Su altında kalan beldesinin üzerinde tekne kaptanlığı yapıyor

2024-09-05 13:57 - Çevre-Hayat

Dünya genelinde 754 milyon yetişkin okuma yazma bilmiyor

2024-09-07 13:13 - Dünya

Uluslararası Ankara Moda Fuarı kapılarını açtı

2024-09-05 12:23 - Ekonomi

İlgili Haberler

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler polis korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı

12:22 - Dünya

Almanya, Ukrayna ile ABD arasında Cidde'de yapılan görüşmeden çıkan önerilerden memnun

12:02 - Dünya

BM, Suriye'nin kuzeydoğusunun entegrasyonunu öngören anlaşmadan memnun

11:57 - Dünya

ABD Temsilciler Meclisi, federal hükümetin kapanmasını önleyen bütçe tasarısını onayladı

11:52 - Dünya

Fransa'da kundaklanan caminin yetkilileri ibadethanelerine bir an önce kavuşmak istiyor

11:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler polis korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı

12:22 - Dünya

Kaza kara noktaları birer birer güvenli hale getiriliyor

12:18 - Gündem

Düzce'de KOSGEB desteğiyle kurulan fabrika Avrupa'ya kalıp ve makine parçaları gönderiyor

12:12 - Ekonomi

Doğu Karadeniz'in yılın ilk 2 ayında su ürünleri ihracat geliri 15 milyon doları aştı

12:07 - Ekonomi

Almanya, Ukrayna ile ABD arasında Cidde'de yapılan görüşmeden çıkan önerilerden memnun

12:02 - Dünya