?>

'İngiliz Anahtarı: Recep Usta' filmi yarın vizyona girecek

Başrollerini Rüştü Onur Atilla, Nilgün Belgün, Kadir Çermik, Can Yılmaz ve Itır Esen'in üstlendiği "İngiliz Anahtarı" filminin galası Kanyon AVM'de yapıldı

Kültür Sanat - 2 ay önce

İSTANBUL

Yönetmen koltuğunda Onur Öğden'in oturduğu, senaryosunu Meltem Çitci'nin kaleme aldığı filmin yapımcılığını Leman Kurtcan üstlendi.

Komedi türünü sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefleyen yapım, tesisatçı Recep Usta'nın tamirat için gittiği evde işlenen cinayetin baş şüphelisi olarak tutuklanmasıyla başlayan komik olayları işliyor.

Yönetmen Öğden, çekimlerin çok keyifli geçtiğini belirterek, "Sette zamanlamamız güzeldi. Aksama olmadı. Ben birazcık senaryoya müdahale ettim. Eğlencesini orada yakaladık. Çekimler 21 gün sürdü. Herkes duyunca şaşırıyor. Bir önceki filmimi 10 günde bitirmiştim. 32 yaşındayım. 'Bu çocuğun yaşı küçük. Nasıl oluyor da film çekiyor.' diyenleri filmi izlemeye bekliyorum." dedi.

Oyuncu Onur Atilla, filmde Recep Usta karakterini canlandırdığını belirterek, "Filmimizi Ekim ayında, 3 haftada tamamladık. Keyifli bir sürecin ardından 27 Aralık'ta vizyona girecek. Çok güzel, tiyatro kökenli bir oyuncu kadrosuyla güzel çalıştık. Her şey yolunda gitti. Filmde sorgu sahnelerini aralarda sık sık görüyoruz. 2024'e gülerek veda edip ve 2025'i gülerek karşılamak istiyorsanız İngiliz Anahtarı bir seçenek. Sinemalara bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Zorlandığımız sahnelerde bile çok güldük"

Oyuncu Can Yılmaz, filmin komedi türünde olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Eğlenceli bir film oldu. Hepsi birbirinden yetenekli genç arkadaşlarla oynadık. Bizim kendi filmlerimiz dışında katıldığım ilk filmdi. Sadece kendi projelerimizde oynuyordum. Benim için güzel bir deneyimdi. İyi bir şey ortaya çıktığına inanıyorum. Oyuncuları seçen kişi, bizim 25 yıllık arkadaşımız. 'Can Yılmaz başka bir şeyde oynamaz.' diye bir kanı olduğu için bunu denemek istedi. 'Oynar mısın abi?' diye sordu. Ben de kabul ettim. Demek ki öyle bir şey yokmuş."

Oyuncu Kadir Çermik de filmin küçük bir sahil kasabasında, bir apartmanda geçtiğini aktararak, "Komiser Çetin rolünü oynuyorum. Bir an önce emekli olma hayalleri kuran bir adam. Uzun zamandır karşılaşılmayan bir adli vakayla kariyerinde jübile yapmak istiyor. Çok keyifle çalıştık. Güzel bir ekip olduk. Seyircilerimizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Gizem" karakterini canlandıran oyuncu Begüm Öner ise çekimlerin keyifli geçtiğini söyleyerek, "Yeni taşındığı apartmana Recep Usta'yı tanıyıp çağırdığı için onun başının belaya girmesine vesile oluyor. Zorlandığımız sahnelerde bile çok güldük." değerlendirmesinde bulundu.

Filmde Itır Esen, Ayşegül Ünsal, Nilgün Belgün, Ege, Hakan Meriçliler, Burak Topaloğlu, Tuna Orhan, Orhan Kanalp, Cemil Büyükdöğerli, Hülya Aydın ve Sercan Batık da rol aldı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Süper Lig'de gol sevinci en çok ikinci yarılarda yaşandı

2024-12-25 11:22 - Spor

Ürdün ile Suriye arasında son üç günde yüzlerce tırın geçiş yaptığı belirtildi

2024-12-19 21:43 - Dünya

Tüketici güven endeksi aralıkta aylık yüzde 1,9 arttı

2024-12-20 10:43 - Ekonomi

Samsunspor, Süper Lig'de yarın Sivasspor'a konuk olacak

2024-12-20 10:33 - Spor

Lisanslı depoculuk faaliyetlerinde uygulanacak idari para cezaları güncellendi

2024-12-25 09:52 - Ekonomi

Akdeniz'de 4,3 büyüklüğünde deprem

2024-12-24 21:42 - Gündem

Paralimpik oyunlar şampiyonu Umut Ünlü, 'yılın erkek sporcu' ödülüne aday

2024-12-24 10:58 - Spor

Hatayspor Süper Lig'de yarın Adana Demirspor'u konuk edecek

2024-12-22 09:52 - Spor

IMF'den Ukrayna'ya 1,1 milyar dolarlık ödemeye onay

2024-12-20 23:58 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 163 milyar 482 milyon dolara çıkarak rekor kırdı

2024-12-19 14:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

Tekirdağ'da coğrafi işaretli 'Karacakılavuz dokuması' kadınlar tarafından yaşatılıyor

14:53 - Kültür Sanat

Lise öğrencisi, ilkokulda kapıldığı renklerin büyülü dünyasında 100'e yakın resim yaptı

14:13 - Kültür Sanat

Avustralyalı 83 yaşındaki heykeltıraş enerjisini sanattan alıyor

13:18 - Kültür Sanat

Ödüllü yorgan ustası Kültür ve Sanat Çarşısı ile tezgahına kavuştu

13:13 - Kültür Sanat

Kamelyalı Kadın, 30 yıl sonra Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluştu

00:21 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

04:32 - Gündem

Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Resmi Gazete'de

04:28 - Gündem

Trump, Çevre Koruma Ajansı'nda iş gücünün azaltılacağını açıkladı

03:53 - Dünya

Kanada'da muhalefet, Trump'ın G7 Zirvesi'nden men edilmesi çağrısı yaptı

03:48 - Dünya

ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın geliri yüzde 78 arttı

02:38 - Dünya