?>

'İnegöl il olmayı çoktan hak etmiş durumda'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, "İnegöl il olmayı çoktan hak etmiş durumda. Niye 82 plaka olmasın?" dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

BURSA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, "İnegöl il olmayı çoktan hak etmiş durumda. Niye 82 plaka olmasın?" dedi.

Karabıyık, partisinin İl ve İlçe Başkanlığı tarafından İnegöl'deki Sani Konukoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen "İl Olmak İstiyoruz" konulu programda yaptığı konuşmada, İnegöl'ün il olmayı hak ettiğini söyledi.

İnegöl'ün kendisini ispatladığını dile getiren Karabıyık, şöyle konuştu:

"İnegöl kendisini kesinlikle ispat etmiş, başarılı, sanayide ön planda, marka şehir olan bir yer. Yeni yapılan illerden bu kriterlerin çok daha altında kalan iller var. Ama İnegöl nüfusuyla, sanayisiyle ve en önemlisi bir ekonomist olarak önem verdiğim, milli gelire yarattığı katma değerle bunu kat kat hak eden bir yer. Ben İnegöl'e marka şehir demek isterim, marka ilçe değil. Bazı illerimizin bir tane bile markası yokken, İnegöl'ün mobilyası marka, köftesi marka, bir sürü marka olan çok üstün özellikleri var."

Karabıyık, seçim kazanmak için İnegöl'ü il yapmak istedikleri yönündeki eleştirilere de değinerek, amacının siyaset yapmak olmadığını ifade etti.

Bu konuda önerge verdikten sonra "İnegöl çıksın, daha iyi seçim kazanalım." şeklinde düşünceye sahip olduklarının söylendiğini hatırlatan Karabıyık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arkadaşlar böyle bir şey olabilir mi? Biz İnegöl'ü gözden mi çıkartacağız. Ne yapacağız? Burası il olduğu zaman biz burada örgütümüzü oluşturmayacak mıyız? Biz buradan yine vekil çıkartmaya çalışmayacak mıyız? Biz buraya yine en iyi şekilde hizmet vermek istemeyecek miyiz? Bunu düşünenler yanlış düşünüyor, tam aksini söylüyorum. Esas kriterleriyle, her şeyiyle il olmayı hak etmiş bir yere, siyasi çıkarlar ve kaygılarla il olmasına engel olmak en önemli yanlıştır. Eğer aynı şekilde bugün burada AK Parti'nin sayın vekilleri İnegöl'ü il yapmak için gelip bir basın açıklaması yapıyor olsalardı, inanıyorum ki biz hepimiz koşa koşa gelirdik ve destek verirdik. Çünkü İnegöl il olmayı çoktan hak etmiş durumda. Niye 82 plaka olmasın?"

Muhabir: Şaban Kılıçcı

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rauf Denktaş kabri başında anıldı

2018-01-13 19:02 - Dünya

İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

2018-01-14 00:05 - Genel

Gürbüz Azak, basın hayatında 60 yılı geride bıraktı

2018-01-10 19:32 - Medya

Al Jazeera'nın Yemen'in Taiz kentindeki ofisi kapatıldı

2018-01-10 05:00 - Medya

'Bazı CHP'liler PKK ve FETÖ'nün savunuculuğunu yapmaktadır'

2018-01-14 02:32 - Siyaset

Ehliyet sınavlarında görevli öğretmen ücretleri artırıldı

2018-01-10 16:51 - Eğitim

Beyaz Saray'dan 'İran protestoları' açıklaması

2018-01-11 04:32 - Dünya

"Bankacılık sektörü 2018'de yüzde 15-20 bandında büyür"

2018-01-12 14:00 - Genel

Minik kardeşlerin tüfekli şakası kanlı bitti

2018-01-16 01:32 - Asayiş

Korgeneral Aksakallı'nın kardeşi vefat etti

2018-01-12 15:02 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Kurum, CHP Genel Başkanı Özel'in kendisine yönelik iddialarını yalanladı

19:33 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, TÜSİAD'a tepki

18:12 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tokyo Camii ve Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti

14:12 - Siyaset

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, çalışmalarını mayısta tamamlamayı planlıyor

11:33 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya'da Ukraynalı yetkililerle görüştü

10:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

İznik’in Fethinin 950. 945. 694. Yılı kutlaması -Ramazan Topraklı yazdı-

07:37 - En Son Yazılar

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya