?>

İmamoğlu'ndan İstanbul seçimleri açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu "YSK, Türkiye'de son sözü söyleyecek kurum. Son söz çok önemli. Türkiye'nin demokrasisi için demokratik süreç için çok önemli. Ağır bir yükleri var." dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

Ankara

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "YSK, Türkiye'de son sözü söyleyecek kurum. Son söz çok önemli. Türkiye'nin demokrasisi için demokratik süreç için çok önemli. Ağır bir yükleri var. Bu ağır yükün artık hafiflemesi için milletin beklentisini ortaya koyması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

İmamoğlu, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çamlıca Camisi'nin açılışına katılıp katılmayacağına ilişkin bir soruya İmamoğlu, "Önemli bir açılış. İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanı'nın da katılacağı bir açılış. Ama ben bir davet almadım. Davet alsaydım programımı ona göre düzenleyebilirdim. Ama olsun Ankara'dayız Hacıbayram Veli'ye gideriz o güzel manevi ortamda duamızı ederiz milletimiz, ülkemiz, İstanbul için. Dolayısıyla davet almadım." yanıtını verdi.

İmamoğlu, İstanbul seçimleri ve sandık kurullarına ilişkin başlatılan soruşturmaların hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"YSK, Türkiye'de son sözü söyleyecek kurum. Son söz çok önemli. Türkiye'nin demokrasisi için, demokratik süreç için çok önemli. Ağır bir yükleri var. Bu ağır yükün artık hafiflemesi için milletin beklentisini ortaya koyması gerektiğini düşünüyorum. Zira şu an yapılan şey kendilerini sorgulamaları gibi bir şey oluyor. Sandık sorumluları ya da sandık kurulları konusunda. Daha öncesinde itiraz sürelerinin bittiği kendi araştırmalarını yaptıkları kendi atadıkları unsurlar üzerinden arayışlar olarak görüyorum. Ama dediğim gibi hukuki bir süreç devam ediyor. İzliyoruz ama çok tedbirli, temkinliyiz. Umuyorum Türkiye'nin bunca yıldır verdiği demokrasi mücadelesine katkı sunan, seçimlerin yine en sağlıklı biçimde yapıldığı Türkiye'nin geleceğine aydınlık bir şekilde bakabildiği, 'evet bu ülkede seçimler yapılıyor, kazananda koltuğuna oturuyor' hissinin sağlamlaştırdığı bir karar vereceklerdir. Umuyorum ve bekliyorum."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim tekrarlansın çağrısını nasıl yorumladığı sorulan İmamoğlu, "Ben YSK'yi takip ediyorum sadece." dedi.

Metro kararı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile metrolar için merkezi bütçeden yapılan tüm harcamaların belediyelerden kesileceği belirtilerek, bunu nasıl yorumladığı sorulan İmamoğlu, "Orada aslında belediyenin önemli gelir kaynağı olarak bakmamak lazım sürece. Seçimden önce ve seçimden sonra diye bakıyoruz." dedi.

İmamoğlu, şunları söyledi:

"İzliyoruz elbette. Bunların hukuksal süreçleri var. Bu kararları alırken, seçimlere göre mi yoksa şehirlerin adalet duygusuna göre mi, şehirlerin adil yönetilme duygusuna göre mi karar veriyorlar, inceliyoruz. Bu konularla ilgili fikirlerimizi elbette beyan edeceğiz. Farklı duyumlarımız da var bazı hazırlıklar açısından. KHK şeklinde. Bütüncül bakıyoruz. İrdeliyoruz. Açıklamalarımız olacak ama alınan karar, hiç de adil bir karar gibi gözükmüyor."

Duyumlarının içeriği de sorulan Ekrem İmamoğlu, "Duyumlar olduğu için içeriğine girmek istemiyorum. Bütçeye, idari yönetimlerine, meclislerine, büyükşehir ya da belediyeler üzerinden. Kararlar, seçimlere göre değil, o şekilde alınmamalı. Takip ediyoruz." dedi.

YSK'den bir seçim kararı çıkarsa ne yapacağı sorulan İmamoğlu, "Biz, yapılmış seçimin üzerine asla başka bir yorum düşünmüyoruz. Biz, sadece bu seçimi kazandık, kararı bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cuma Mesajları 2019 ANLAMLI Kısa Resimli Resimsiz| 3 Mayıs 2019 Cuma Akşamı Mesajları Burada

2019-05-03 12:52 - Günün Fotoğrafı

'İmparator Akihito gelenekleri yıkarak sıra dışılığını gösterdi'

2019-05-01 16:22 - Dünya

Analiz: Ukrayna’nın Çöküşü ve Kehanetler -Dimitri Kherson-

2019-04-29 20:20 - Özel Haber

TDV'den otomatik zekat hesaplama sistemi

2019-05-02 16:35 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1446

Fransa'da gazeteciler polis şiddetini kınadı

2019-05-02 04:02 - Dünya

Yemek sipariş veren müşterilerine beraberinde kuru mama gönderiyor

2019-04-28 18:22 - Gündem

İşçi servisiyle otomobil çarpıştı: 12 yaralı

2019-04-29 13:35 - Asayiş

Mozambik'te Kenneth Kasırgası'nda ölü sayısı 38'e yükseldi

2019-04-29 20:27 - Dünya

FETÖ’cüler KPSS kuyruğunda

2019-04-30 09:52 - Gündem

TDV'den otomatik zekat hesaplama sistemi

2019-05-02 15:07 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'deki düşünce kuruluşu temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısı yaptı

01:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı kabul etti

21:48 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

20:53 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, İsrail yanlısı yayın organlarındaki dezenformasyona karşı uyardı

19:32 - Siyaset

Fidan, New York'ta İİT ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu Toplantısı'na katıldı

18:28 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Gazze'de bir evi bombalaması sonucu 4'ü çocuk 5 Filistinli hayatını kaybe

05:27 - Dünya

Trump, başkanlık seçimlerini kaybetmesi halinde bir daha yarışa girmeyeceğini belirtti

05:18 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'deki düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi

04:12 - Gündem

İsrail ordusunun Gazze'de bir okulu bombalaması sonucu 3 Filistinli öldü

03:23 - Dünya

Bakan Yardımcısı Ekinci: BM, çatışma ve krizleri önleme yolunda daha etkili yollar geliştirmeli

02:13 - Dünya