?>

İlkokul birinci sınıfta 'bitişik el yazısı' tercihe bırakıldı

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, bir iki haftaya kadar öğretmenlerden ilk okuma yazma eğitimine ilişkin tercihlerini alacaklarını belirtti.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) internet üzerinden yapılan yayınında, öğretmenleri yeni müfredat çalışmalarıyla ilgili bilgilendirdi.

Yeni program değerlendirme çalışmalarını Milli Eğitim Kalite Belgesi'nde ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi'nde öngörülen beceri ve yetkinlikleri öğrencilere aktarmak amacıyla yaptıklarını belirten Durmuş, müfredatta sadeleştirme yaparak tam öğrenmeyi hedeflediklerini anlattı. Alpaslan Durmuş, programlarda ayrıca temel değer, bilgi, beceri, yetkinlik, yeterlilik, tutum ve davranışları aktarmak için çabaladıklarını belirtti.

Durmuş, daha önce ilk okuma yazma derslerine sadece "bitişik eğik el yazısı" ile başladıklarını hatırlatarak, şu bilgileri verdi:

"Öğrenciler artık dik temel yazıyla da eğitim görebilir olacaklar. Yakın bir zamanda, bir iki haftaya kadar okullarımızdan öğretmenlerimizin tercihlerini talep edeceğiz. Buna göre, eğer öğretmenimiz 2017-2018 eğitim öğretim yılında dik temel yazı ile ilk okuma yazma öğretimini vermek istiyorsa ilgili malzemelerini göndereceğiz. Veya öğretmenimiz bitişik el yazısı ile okuma yazmayı öğretmeyi talep ediyorsa, o meslektaşımıza da bitişik eğik el yazı malzemelerini göndermiş olacağız. Yani burada yazıda bir demokratikleşme yapıyoruz, meslektaşımıza bir seçim hakkı getiriyoruz. Bu aynı zamanda, öğrencilerimizin de kendi günlük hayatlarındaki bir sadeleşmeyi getirecektir. Öğrencilerin hem kendilerine daha yakın buldukları hem de öğretmenin kendisine daha yakın bulduğu bir yazı stilini benimsemiş olacaklar."

Haftanın Öne Çıkanları

Kars ve Ardahan'ın Ramazan menüsü: Kaz eti

2017-06-15 18:41 - Kültür Sanat

Otomobil bankaya girdi: 2 yaralı

2017-06-14 14:57 - Asayiş

Hacı Bayram'da 'simit, hurma ve ayran' iftarı

2017-06-19 02:07 - Gündem

Dünyanın kanayan yarası: Mülteci kampları

2017-06-19 18:27 - Dünya

'En baba tayfalar'

2017-06-18 15:02 - Çevre-Hayat

'Manisa'da gözaltında bulunan 24 kişi var'

2017-06-20 03:27 - Gündem

Market gibi 'Hayır Çarşısı'

2017-06-16 07:22 - Gündem

'Kardeşler arasındaki görüş ayrılığı diyalogla çözülmeli'

2017-06-15 23:12 - Dünya

Limak Vakfı, Gülseren Özdemir adına okul yaptıracak

2017-06-20 15:55 - Ekonomi

TÜRKSAT davasının sivil sanıklarından Aydın Yavuz'un başvurusuna ret

2017-06-20 16:57 - Gündem

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya