?>

İlkokul arkadaşı kadın öğretmenler, aynı köy okulunda öğrencileri geleceğe hazırlıyor

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Karaseyitali köyünde görev yapan ilkokul arkadaşı 2 kadın öğretmen, öğrencilerini geleceğe hazırlamak için zorlukları birlikte aşıyor.

Çevre-Hayat - 3 ay önce

Ağrı

Hamur'un Kılıç köyünde ilkokulu birlikte okuyan sınıf öğretmeni Cansu Akar ile okul öncesi öğretmeni Aydan Kılıç, Karaseyitali köyünde görev yapıyor.

Karla kaplı dağlar arasında yer alan, kışların çetin geçtiği ve ilçenin en uzak yerleşim yerlerinden olan köyde okulun lojmanında kalan öğretmenler, onarımını yapıp boyadıkları okulu güzel bir eğitim yuvasına dönüştürdü.

Öğrencileriyle eğitimin dışında çeşitli sportif ve sanatsal etkinlikler düzenleyen öğretmenler, kısıtlı imkanlara rağmen köy çocuklarının eğitimi için uğraş veriyor.

"Göreve ilk başladığımda çok zorlanmıştım"

Cansu Akar, AA muhabirine, 3 yıl önce köyde göreve başladığını, okulu ve lojmanı bakımını yaptıktan sonra güzel bir eğitim yuvasına dönüştürdüklerini söyledi.

Okulun önceki haliyle sonraki durumu arasında fark olduğunu ifade eden Akar, şöyle konuştu:

"Lojmanda tek öğretmen kalamadığı için yanıma okul öncesi öğretmeninin ataması lazımdı. Anasınıfı açıldı ve eksik malzemeleri temin ettik ve şu anda çok güzel bir durumda. Öğrenciler çok rahat şekilde etkinlik yapacakları ortama sahipler. 1, 2, 3 ve 4. sınıftan oluşan birleştirilmiş sınıflı bir köy okulu. Göreve ilk başladığımda çok zorlanmıştım. Öğrencilerin okuma yazması biraz kötüydü. Bir aylık süreçte bile çok fazla değişim olduğunu gördüm."

Akar, öğrencilerin okumalarının çok iyi olduğunu, 2. sınıfların dakikada 100 kelime, 4. sınıfların da yaklaşık 150 kelime okuduğunu anlattı.

"Aynı sıraları paylaştık, şimdi aynı okulda öğretmenlik yapıyoruz"

İlkokul arkadaşıyla görev yaptığına işaret eden Akar, "Biz lojmanda kalıyoruz, ister istemez çeşitli zorluklar oluyor ve bunları beraber aşıyoruz. Aydan hoca benim köylüm, ilkokul ve ortaokul arkadaşım, birlikte büyüdüğüm çocukluk arkadaşım. Çocukluğumuzda aynı sıraları paylaştığımız Aydan hocamızla şimdi aynı okulda öğretmenlik yapıyoruz. Çok güzel bir duygu." ifadelerini kullandı.

Aydan Kılıç da zorlu iklim şartlarında çocuklara en iyi eğitimi vermek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayarak, "Kış zorluyor bizi ama buradan keyif alıyoruz, mutluyuz. Okulda ve lojmanda keyif alabileceğimiz olanaklar oluşturabiliyoruz. Cansu hocam çocukluk arkadaşım. Köyde vakit güzel geçiyor. Öğrencilerimle sabah serbest etkinlik oluyor, sonrasında beslenme saati, kitap okuma saati ve oyun zamanı geliyor. Cansu hoca 3 yıldır bu köyde, vatandaşlar onu çok seviyor. İlk yılım olduğu için beni de seviyorlar." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray, Süper Lig'de yarın Hatayspor ile deplasmanda karşılaşacak

2025-01-16 09:48 - Spor

Sivasspor ile Alanyaspor haftayı 1'er puanla kapattı

2025-01-12 16:23 - Spor

1 Ocak 2024'ten bugüne kadar 3 bin 226 terörist etkisiz hale getirildi

2025-01-16 13:18 - Gündem

Bakan Kurum: 2025 sonuna kadar yuvasına girmeyen, iş yerini açmayan tek bir depremzede kardeşimizi bırakmayacağız

2025-01-09 19:18 - Siyaset

Esed rejiminin yerinden ettiği Şamlılar evlerine dönüyor

2025-01-15 20:53 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Şeybani'yi kabul etti

2025-01-15 18:37 - Siyaset

Samsung ile Apple'ın akıllı telefon satışları 2024'ün son çeyreğinde düştü

2025-01-14 02:42 - Dünya

Güvenlik görevlileri, elleriyle besledikleri tilki 'Boncuk' ile dost oldu

2025-01-12 12:43 - Çevre-Hayat

TBMM'de, Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri başlayacak

2025-01-12 11:17 - Siyaset

Bakan Ersoy, BM tarafından Ormana'ya verilen 'en iyi turizm köyü' ödülünü takdim etti

2025-01-13 21:48 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Kocaeli'de huzurevi sakinleri, ilkokul ve anaokulundaki çocukları ziyaret etti

18:02 - Çevre-Hayat

Tekirdağlı lise öğrencileri tasarladıkları robotla ABD'de Türkiye'yi temsil edecek

17:17 - Çevre-Hayat

Yeşilaydan çocuklar için 23 Nisan şenliği

15:58 - Çevre-Hayat

Edirne'de "Okuldan Spora" ve "Mahalle Ligi" projeleri akademik başarıyı art

15:53 - Çevre-Hayat

Milli Savunma Bakanlığı, Konyalı öğrencilerin helikopter görme hayalini gerçeğe dönüştürdü

15:47 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yaralanan asker tedavi gördüğü hastanede şehit oldu

07:12 - Gündem

Başkentte 23 Nisan kutlamaları dolayısıyla bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak

00:52 - Gündem

ABD'li Yargıç, Trump yönetiminin VOA'yı kapatma çabalarını engelledi

00:47 - Dünya

Hac vizesi olmayan ve izinsiz ikamet edenlerin Mekke'ye girişine 23 Nisan itibariyle izin verilmeyecek

00:01 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Türkiye, Cammu Keşmir'de düzenlenen terör saldırısını kınadı

23:57 - Gündem