?>

'İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi'nde kuralar çekilmeye devam ediyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Kars'ta 1070 ve Siirt'te 903 konut için kuralar çekildi.

Gündem - 2 yıl önce

Kars/Siirt

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Ahmet Arslan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen kura törenine, Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Rahmi Toktaş, diğer protokol üyeleri ve başvuru yapan vatandaşlar katıldı.

'İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi'nde ilk kuralar çekildi

Burada noter huzurunda ilk kurayı çeken Tuna, konutların hayırlı olmasını diledi.

Kurada ismi çıkan hak sahiplerinin adları tek tek okunup dijital ekrana yansıtıldı. Proje kapsamında Kağızman'da 200, Sarıkamış'ta 200, Selim'de 70, il merkezinde de 600 olmak üzere 1070 konut yapılacak.

Tuna, törende, proje sayesinde birçok insanın ev hayalinin gerçek olacağını söyledi.

Böyle bir ana şahitlik ettikleri için çok mutlu olduklarını belirten Tuna, şöyle konuştu:

"Devletimiz bir sosyal devlet olmanın gereği olarak özellikle son yıllarda dar gelirli vatandaşlarımız başta olmak üzere genç girişimcilerimize, engellilere, çiftçilere, esnafa, toplumun hemen her kesimine çeşitli destekler sağlamakta, imkanlar sunmaktadır. Bugüne kadar ilimizde TOKİ tarafından 26 proje gerçekleştirilmiştir. Bu projelerden 24 tanesi tamamlandı, 3 tanesi devam etmektedir. Bu kapsamda ilimiz genelinde şimdiye kadar 3 bin 528 konut tamamlanarak vatandaşlarımıza teslim edilmiştir. 533 konutumuzun ise inşaat çalışmaları devam etmektedir. Bu konutlar da inşallah en kısa sürede hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edilecektir. "

Tuna, "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında kentte 1070 konut yapılacağını belirterek, bu evlerin iki yıl gibi kısa sürede hak sahiplerine teslim edileceğini anlattı.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ise eşi benzeri görülmemiş bir sosyal konut projesinin hayata geçtiğini hatırlatarak, "Bugün Kars'ta bu mutlu anlara şahit olmak çok güzel, vatandaşlarımızın ev alma hayalleri gerçekleşiyor. Bizler eserler ve hizmetler yapmaya devam ediyoruz. Çünkü vatandaşlarımız en iyisini hak ediyor." diye konuştu.

Engelli kocasının yerine kuraya katılan Fatma Aydın da kura çekiminde eşinin adının çıktığını söyleyerek, "Çok mutluyum, Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ev alanlara da hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Siirt'te 903 konut için kura çekildi

Siirt Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura töreninde konuşan TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yıl önce ortaya koyduğu iradeyle planlı kentleşme ve konut üretimi seferberliği kapsamında 20 yılda 1 milyon 170 bin konuta ulaşıldığını söyledi.

TOKİ olarak birçok alanda 35 bin 335 eser kazandırdıklarını ifade eden Karaca, "20 yıl içinde bu projeleri 'herkes için konut', 'insanca yaşam' ve 'ekonomik olarak ulaşılabilir konut' hedefleri doğrultusunda yatay mimariden taviz vermeden yürüttük ve yürütmeye devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımıza müjdelediği 250 bin konut, 1 milyon alt yapılı konut arsası ve 10 bin iş yeri projeleri, 250 alt sektörü etkileyerek üretime ve istihdama bereket ve rekabet getirecek, doğrudan ve dolaylı milyonlarca vatandaşımıza istihdam sağlayacaktır." diye konuştu.

Karaca, TOKİ olarak ülkenin her metrekaresinde vatandaşın yanında olduklarını dile getirerek, ülkede yaşanan sel, deprem ve yangınlarda da milletin yanında olduklarını anlattı.

Bu proje kapsamında da 2 yıl içinde 250 bin konutu hak sahiplerine teslim edeceklerini belirten Karaca, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihinin bu en büyük sosyal konut hamlesi çerçevesinde ilk etapta Siirt'te Toplu Konut İdaresi tarafından merkezde 629, Baykan'da 150, Tillo'da 124 ve Eruh'ta 47 konut için toplam 5 bin 106 başvuru olmuştur. 81 ilimizde olduğu gibi burada da kuralarımızı noter huzurunda çekiyoruz. Dijital ortamda bu kuralar canlı olarak yayımlanıyor. Vatandaşımızın gözü önünde kuralar çekiliyor ve hak sahipleri belirleniyor."

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu da kent genelinde yapılacak 950 konuttan 903'ü için kura çekildiğini ifade ederek, hak sahiplerinin noter huzurunda belirlendiğini belirtti.

Hacıbektaşoğlu, "Hedefimiz huzur ve güven ortamında ilimizi bulunduğu yerden daha ileriye götürmek, hizmetin en güzeline layık olan değerli Siirt halkına da daha iyi bir yaşam kalitesi sunacak ortamı hazırlamak, vatandaşlarımızın yaşam standardını yükseltmektir. El ele ve gönül gönülle bu hedefe doğru yürümek en önemli gücümüzdür." dedi.

Konuşmaların ardından merkez ile Baykan ve Tillo ilçelerinde yapılacak 903 konut için kura çekimi gerçekleştirildi. Eruh ilçesinde inşa edilecek 47 konut için ise başvuranların tamamı hak sahibi oldu.

Kura törenine, AK Parti İl Başkanı Ekrem Olğaç, kamu kurumlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fransa, 1945'ten bu yana en sıcak ekim aynı geçirdi

2022-11-01 22:58 - Dünya

Bakan Kasapoğlu'ndan milli eskrimciler için tebrik mesajı

2022-11-07 11:13 - Spor

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

2022-11-01 14:48 - Gündem

KİT'lerin 2023 yılı personel alım usulleri belirlendi

2022-11-05 11:04 - Gündem

İlk kez bir insana laboratuvarda üretilen kan nakledildi

2022-11-07 11:48 - Sağlık

Başkentte FETÖ operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı

2022-11-07 10:03 - Gündem

Sivasspor ligde 3 maçtır puana hasret

2022-11-08 11:39 - Spor

Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde yolcu otobüsü devrildi

2022-11-06 16:58 - Gündem

Çin'in elektrik üretim portföyünde yeşil yatırımların payı artıyor

2022-11-08 11:13 - Ekonomi

Ürdün Kralı: İklim değişikliğinin ölümcül riskleri artmaya devam ediyor

2022-11-07 22:33 - Dünya

İlgili Haberler

Ardahan'da dondurucu soğukların etkisi sürüyor

11:08 - Gündem

Emine Erdoğan: Dualarımız Filistin ile kalplerimiz her daim kardeşlerimizle

22:47 - Gündem

Sahipsiz hayvanlar konusunda görevini ihmal edenlere soruşturma

16:08 - Gündem

Polonya Başbakanı Tusk, Türkiye'ye ziyarette bulunacak

16:03 - Gündem

Basit yargılama ve seri muhakeme ile 1 milyon 458 binden fazla dosya karara bağlandı

15:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Fenerbahçe'nin Rangers maçı kamp kadrosu belli oldu

11:22 - Spor

Fenerbahçe, Avrupa'da 286. maçını oynayacak

11:17 - Spor

Ardahan'da dondurucu soğukların etkisi sürüyor

11:08 - Gündem

Beyaz Saray: Kanada'nın Ontario eyaletinin, ABD'ye elektriği kesmesinin ciddi sonuçları ol

11:03 - Dünya

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın Kalkilya kentinde Filistinlilere ait evi havaya uçurdu

10:58 - Dünya