'İlk defa ölmekten korktum'

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşayan Dahiliye Uzmanı Doktor Canan Sabay, koronavirüs nedeniyle yatırıldığı hastanede çocuklarına kavuşacağı günü bekliyor.

Sağlık - 4 yıl önce

İZMİR (AA) - Görev yaptığı 14 yıl boyunca yüzlerce insana şifa dağıtan Dr. Canan Sabay, şimdi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede şifa bulmak ve çok özlediği 2 yavrusuna kavuşmak için gün sayıyor.

Manisa'daki Soma Devlet Hastanesinde bir süre dahiliye uzmanı olarak görev yapan Dr. Canan Sabay'ın yolu bu kez hasta olarak aynı hastaneye düştü.

Soma Devlet Hastanesinde çalıştıktan sonra özel sektöre geçen ve kendi kliniğini kurarak medikal estetikle ozon terapisi alanlarında hizmet vermeye başlayan Dr. Sabay, 12 gün önce boğaz ağrısı ve ateş yüksekliği belirtileri nedeniyle Kovid-19 testi yaptırdı.

Testin sonucu "negatif" olsa da sağlık sorunları ağırlaşarak devam eden Dr. Sabay, bir dönem görev yaptığı Soma Devlet Hastanesine başvurdu ve 2017 yılında görev yaptığı servise yatırıldı.

Akciğerinde Kovid-19'a bağlı zatürre olduğu tespit edilen Sabay, 6 yaşındaki kızı Ada ile 4 yaşındaki oğlu Mehmet'e kavuşabilmek için bir haftadır aynı serviste yaşam savaşı veriyor.

"Nefesim daraldı, öksürememeye başladım"

Tedavisi süresince hastaneden çektiği fotoğraf ve videoları sosyal medya hesabından paylaşarak hastalığına karşı uyarılarda bulunan Dr. Canan Sabay, AA muhabirine yaşadıklarını anlattı.

Nefes almakta ve konuşmakta zorlanan Sabay, "Dahiliye uzmanı olduğum için kendimi muayene ettim ve sırtımda muayene bulgularına rastladım ama testim negatifti. Maalesef bir gece nefesim daraldı ve öksürememeye başladım. Hastaneye gelip tomografi çektirdim. Neredeyse tüm akciğerimde yaygın tutulum vardı ve çok ciddi zatürre ile karşı karşıyaydım. Kovid olduğu çok belliydi. Gayet başarılı, donanımlı bir enfeksiyon servisinde yatıyorum. Konuşamıyorum, nefesim yetmiyor ama artık oksijene ihtiyacım kalmadı." diye konuştu.

Canan Sabay, oksijensiz kaldığı zamanlarda ciddi baş ağrısı yaşadığını ancak hastanede kaldığı süre boyunca moralini yüksek tutmaya çalıştığını, kitap okuyarak ve televizyon seyrederek günlerini geçirdiğini ifade etti.

Solunum egzersizleri için yanına sadece eşinin kısıtlı süre için gelebildiğini kaydeden Sabay, 4 yaşındaki oğlu Mehmet ve 6 yaşındaki kızı Ada'ya hasret kaldığını söyledi.

Sabay, kızı ve oğlunu her zaman arayamadığını dile getirerek, "En çok çocuklarımı özledim, inşallah 10 güne kadar kavuşuruz diye temenni ediyorum. Beni böyle görünce çok üzülüyorlar, o yüzden sadece iyi olduğum zamanlarda onları arayabiliyorum." dedi.

"İlk defa ölmekten korktum"

Sevenlerinin, dostlarının desteğini her zaman hissettiğini ancak bir odada yapayalnız kalmanın da çok zor olduğunu ifade eden Sabay, duygularını şöyle anlattı:

"Ben kendimi hastalığa karşı çok iyi korudum. Maske, siperlik, mesafe, hijyen tüm kuralları uyguladım ama bulaşmasına engel olamadım. Bazı insanlar bu hastalığı hafife alıyor. 'Bana bir şey olmaz.' diye düşünüyorlar ama hastalık o kadar hızla kötüleşiyor ki şu an bu hastanede 4 doktor, 3 hemşire tedavi görüyoruz. Yoğun bakımda ölen hastalar var. Durum çok vahim. Yasakların zorunlu olarak gelmesini beklemeden önlem almak gerekiyor.

İlk defa ölmekten korktum. Nefes alamadan ölmek çok zor bir şey. Allah kimseye yaşatmasın. Ben o kadar önem vermeme rağmen hastalandım. Saatlerce kafede oturan, dükkandan elbise almak için zaman harcayanlara diyecek bir şey bulamıyorum."

Haftanın Öne Çıkanları

Yahya Ülker’in Yıldız Ventures’ı girişimcileri bekliyor

2020-11-18 13:36 - Genel

AB stratejik pusulasını arıyor

2020-11-20 20:36 - Dünya

Türk Silahlı Kuvvetlerine sınırsız teknoloji desteği

2020-11-15 15:03 - Teknoloji

Uzmanlar, WhatsApp'ta uçtan uca şifreleme yasağına sıcak bakmıyor

2020-11-17 14:21 - Medya

ÖSYM'nin sınavlarına girecek adaylar için nüfus müdürlükleri hafta sonu açık olacak

2020-11-19 19:22 - Eğitim

AB bütçesinde veto krizi

2020-11-18 15:48 - Gündem

Türk sanat müziği ve opera sanatçısı Efruze: Yorumculuğun altında çok derin bir araştırmacı yatıyor

2020-11-16 17:36 - Magazin

Gazeteci yazar Ahmet Kekeç vefat etti

2020-11-14 17:16 - Medya

Yaklaşık 150 yıldır yaptıkları Kilis katmeriyle damakları şenlendiriyorlar

2020-11-18 14:46 - Çevre-Hayat

Prof. Dr. Sadettin Ökten merhum babası 'Celal Hoca'yı' anlattı

2020-11-21 15:36 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Biyonik bacaktaki sinirsel kontrol sayesinde ampute bireyler doğal yürüme hızlarına kavuşabiliyor

14:57 - Sağlık

Binde 1 görülen sendrom 17 yılda 150 kez kalbini durdurdu

11:43 - Sağlık

Ani işitme kaybı yaşayan emekli öğretmen hiperbarik oksijen tedavisiyle iyileşti

11:38 - Sağlık

Eczacılardan "eczane" isimli alışveriş siteleri ve sahte ürünlere karşı uyarı

12:12 - Sağlık

Dijital çağda çocukların "hareketsiz sosyalleşmesi" omurga sağlığını etkileyebilir

12:02 - Sağlık

Günün Manşetleri

Türkiye Futbol Federasyonundan genel kurul hakkında bilgilendirme

09:37 - Spor

Yulia Navalnaya nerede Rus halkı nerede? -Hülya Ayhan yazdı-

09:07 - En Son Yazılar

'Narkoçelik-25' operasyonlarında 45 ilde 320 şüpheli yakalandı

08:58 - Asayiş

Vergi dairesi başkanlıkları "defterdarlık" oldu

08:47 - Ekonomi

Yunanistan Başbakanı, AB ülkelerinin savunması için "ortak Avrupa projeleri" önerdi

08:42 - Dünya