?>

İlaç ve eczacılık ürünleri üreticileri bir araya geldi

'Uluslararası Eczacılık Ürünleri Buluşması 2017' tanıtım toplantısı ile ilaç ve eczacılık ürünleri üreticilerinin temsilcileri İstanbul'da bir araya geldi.

Ekonomi - 8 yıl önce

Türkiye'de faaliyet gösteren ilaç ve eczacılık ürünleri üreticilerinin temsilcileri İstanbul'da bir araya geldi. 28 Eylül'de Antalya'da düzenlenecek olan 'Uluslararası Eczacılık Ürünleri Buluşması' öncesi tanıtım toplantısı İstanbul'da gerçekleşti. Türkiye'de üretilen eczacılık ürünlerinin uluslararası pazarlara sunularak, yeni ihracat kanallarının oluşturulmasına ve evrensel pazarda yeni alıcılar bulması amacıyla düzenlenen toplantıya 'Uluslararası Eczacılık Buluşması' Organizasyon Koordinatörü İsa Taşoluk, Abdi İbrahim İlaç Uluslararası Pazarlar ve Satış Direktörü Cengiz Saim, İhracatı Geliştirme Merkezi Genel Müdürü Murat Işık, Selen Kongre ve Organizasyon Genel Müdürü Cengiz Tepe ve birçok sektör temsilcileri katıldı.

"45 farklı ülkeden minimum 200 alım heyeti bekliyoruz"

Türkiye için önemli bir proje olacağını ve devamının da geleceğini belirten 'Uluslararası Eczacılık Buluşması 2017' Organizasyon Koordinatörü İsa Taşoluk, Antalya'da düzenlenecek organizasyon hakkında bilgi verdi. Taşoluk, "2016 yılının Ağustos ayından beri bu proje üzerinde çalışıyoruz. Projemiz Türkiye'de faaliyet gösteren ilaç, medikal, kozmetik, dermo kozmetik, kişisel bakım ürünleri yani eczane ürünleri genelinde toplanan tüm ürünlerin üreticileri ile 45 farklı ülkeden alım heyetinin Antalya'da bir araya geleceği bir organizasyon olacak. Tamamen ürünlerini yurtdışına pazarlamak isteyen üreticilerin ihracatına yönelik bir organizasyon olacak. Yurtiçinden 100 katılımcı firma hedefliyoruz şu an için. Yurtdışından da 45 farklı ülkeden minimum potansiyel 200 alım heyeti bekliyoruz, bu sayı daha da artabilir. Türkiye'de ilk defa böyle bir organizasyon olacak, yurtdışında ise birçok sektörel ilaç sektörüne yönelik organizasyonlar var" diye konuştu.

"2023'te 500 milyar ihracat diyoruz"

İhracatı Geliştirme Merkezi Genel Müdürü Murat Işık, projenin asıl önemli noktasının Türkiye'de ilk kez hedef pazar analizi yapılıp, potansiyel alıcıların çağrıldığı bir organizasyon olduğunu belirterek şunları söyledi: "Günümüzde artık ihracat yapısını değiştirdi. Artık çanta elde dünyayı dolaşmaya gerek yok, bu organizasyonda ilk kez bu sistemi uygulayarak potansiyel alıcıyı Türkiye'deki alıcının ayağına getireceğiz. Nitelikli insanlarla bire bir görüşmelerini yapıp onlara ihracatta vizyon oluşturacak, hedef pazar çalışmalarını oluşturacak bir çalışma yapıyoruz. 2023'te 500 milyar ihracat diyoruz, her alanda ihracatın artması lazım. Bu tür organizasyonlar ihracatı artıracaktır"

Abdi İbrahim ilaç olarak geçen yıla göre ihracatımızı yüzde 95 büyüttük"

Abdi İbrahim İlaç Uluslararası Pazarlar ve Satış Direktörü Cengiz Saim, bu tarz organizasyonların Türkiye'nin ilaç ve eczacılık ürünlerinin ihracatına çok faydası olacağını söyleyerek şirket olarak katılım göstereceklerini belirtti. Saim, "Organizasyonda yurtdışından gelen birçok firma ile sektör temsilcilerinin birebir görüşme, ilaçları tanıtma imkanı olacak. Olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Ekonomi Bakanlığı'nın desteği de bu konuda çok önemli. Türkiye ilaç ihracatında maalesef bizim beklediğimiz düzeylerde değil. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 20 oranında, katma değeri yüksek ihracatlar yaparak, yurtdışına pazarlayarak bu ihracatı büyütebiliriz. Abdi İbrahim ilaç olarak biz geçen yıla göre ihracatımızı yüzde 95 büyüttük bu rakamı daha da artırmayı hedefliyoruz."dedi.

"1 milyar dolar civarında 45 farklı ülkeden nitelikli alım heyeti gelecek"

Projenin organizasyonunu üstlenen Selen Kongre ve Organizasyon Genel Müdürü Cengiz Tepe ise şunları söyledi: "Türkiye'nin ihracat yapmak istediği nitelikli ülkelerde belli bir sayıdaki alım heyetini Türkiye'ye getirip ihracat yapan üreticileri buluşturmayı hedefleyerek bu organizasyonu planladık. Yaklaşık 1 milyar dolar civarında 45 farklı ülkeden nitelikli alım heyetini getirme hedefimiz var. Bunu oluşturacağız ve Türkiye'deki üreticiler ile buluşturacağız. Bu projenin bir model olmasını istiyoruz. Çünkü Türkiye'de 200'e yakın sektörde ihracat var, bu model oluşursa eğer başka sektörlere de bunun gelişebileceğini düşünüyoruz".

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ulvi Alacakaptan’ın anne acısı

2017-03-03 06:17 - Özel Haber

Afganistan-Pakistan sınır kapısı 18 gün sonra tekrar açıldı

2017-03-08 02:12 - Dünya

Bugün Müslüm Gürses’in ölüm yıldönümü | Müslüm Gürses kimdir?

2017-03-03 18:47 - Gündem

Seniha Sultan’ın oğlu Sabahattin kimdir? Prens Sabahattin’in hayatı

2017-03-03 19:47 - Gündem

Ağaoğlu'ndan kızına ikinci görkemli düğün

2017-03-05 10:22 - Magazin

Peugeot Citroen grubu Alman otomobil üreticisini satın aldı

2017-03-06 15:12 - Ekonomi

Survivor’da kim elenecek? Survivor eleme adayları kimler?

2017-03-06 14:17 - Magazin

Aslan Sayım 'Salıdan Salıya' Radyo Venüs'te

2017-03-07 16:32 - Magazin

Survivor Tuğçe Melis Demir kimdir? Aslen nerelidir?

2017-03-06 15:52 - Magazin

Yeşilay Haftası nedir? Yeşilay Haftası neden kutlanır?

2017-03-06 19:27 - Gündem

İlgili Haberler

İstanbul İhracatçı Birliklerinden 11 ayda yaklaşık 11 milyar dolarlık ihracat

23:33 - Ekonomi

Altının ons fiyatı 2024’te rekor kırarken, talebin gelecek yıl da güçlü kalması bekleniyor

22:13 - Ekonomi

KOBİ'lerin teknolojik yetkinliklerini artıracak desteklerde yeni dönem başlıyor

22:12 - Ekonomi

TCMB, 2025 Yılı Para Politikası'nı yayımladı

22:03 - Ekonomi

Çiğ süt sektörü gelecek yıl ihracatı artırmaya odaklandı

22:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Hatay'da fırtına, hayatı olumsuz etkiledi

03:13 - Asayiş

İsrail, Lübnan ile bir ayını doldurmayan ateşkese yönelik 300'ü aşkın ihlalde bulundu

00:37 - Dünya

Gürcistan'daki AB yanlısı gösteriler 28 gündür devam ediyor

00:03 - Dünya

Kazakistan'daki uçak kazasında kurtulan yolcu kaza süreci ve sonrasını kayda aldı

23:57 - Dünya

Devlet memurlarına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

23:52 - Siyaset