?>

İklimle ilgili olaylar ABD'de konut sigortası maliyetlerini artırıyor

ABD Hazine Bakanlığı, iklimle ilgili olayların maliyetlerinin giderek artan zorluklar yaratmasının, konut sigortası maliyetlerini de artırdığını ve sigortaya erişimi azalttığını bildirdi.

Dünya - 1 ay önce

New York

Bakanlığa bağlı Federal Sigorta Ofisinin yayımladığı raporda, 2018'den 2022'ye kadar toplanmış 246 milyondan fazla ev sahibi sigortası poliçesi analiz edildi.

Raporda, iklimle ilgili olayların maliyetlerinin giderek artan zorluklar yaratmasının, konut sigortası maliyetlerini de artırdığı belirtilerek, ev sahibi sigortası maliyetlerinin, bölgelere ve posta kodlarına göre önemli farklılıklar göstermekle birlikte ülke genelinde hızla arttığı vurgulandı.

Poliçe başına ortalama ev sahibi sigortası primlerinin 2018-2022 döneminde enflasyon oranından yüzde 8,7 daha hızlı arttığına dikkati çekilen raporda, bazı tüketicilerin ulusal ortalamadan çok daha büyük prim artışlarıyla karşı karşıya kaldığı kaydedildi.

Raporda, önemli hava olaylarından etkilenen ev sahiplerinin, başka yerdekilere göre çok daha fazla ödeme yaptığına işaret edildi.

Poliçe yenilenmeme oranlarının, iklimle ilgili tehlikelerden beklenen kayıpların en çok olduğu bölgelerde daha yüksek olduğu vurgulanan raporda, tüketicilerin sigortaya erişiminin azaldığı bildirildi.

Raporda, iklim değişikliğinin sigorta şirketlerinin faaliyetlerini de daha maliyetli hale getirdiği ifade edildi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bu analizin, Los Angeles bölgesindeki orman yangınlarının yol açtığı yıkıcı trajedi, can kaybı ve yıkımın yaşandığı bir döneme denk geldiğine işaret etti.

Felaketin ekonomik maliyetinin tam olarak netlik kazanmadığını belirten Yellen, "İklimle ilgili diğer olaylar da Amerikalılar için uygun fiyatlı sigorta teminatı bulma konusunda zorluklara yol açıyor. Bu rapor, tüketiciler ve sigortacılar için artan sigorta maliyetlerinin yanı sıra Amerikan ailelerinin uzun vadeli refahını tehdit eden sigortanın bulunamaması gibi endişe verici eğilimleri tespit ediyor." ifadelerini kullandı.

Los Angeles yangınında sigorta şirketlerinin ihmalleri tartışılmıştı

ABD'nin California eyaletinin Los Angeles kenti ve çevresindeki yangınlar binlerce yapıyı kül ederken, sigorta sektöründeki derinleşen krizi gözler önüne sermişti.

Eyaletteki birçok ev ve iş yerine sigorta hizmeti sağlayan şirketlerin yüksek miktarda poliçe iptali ve ihmalleri de yangınlar sonrasında kamuoyunda tartışma konusu olmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Bolat: Enflasyonda tam 31 puanlık gerileme kaydedildi

2025-01-10 15:32 - Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Enflasyon, düşüşünü sürdürüyor

2025-01-15 20:28 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ açıklaması Rus medyasında geniş yer aldı

2025-01-13 09:09 - Özel Haber

Ateşkesin duyurulmasının ardından İsrail Gazze'deki saldırılarını sürdürüyor

2025-01-16 01:02 - Dünya

Etil alkol ve metanol depolamaya düzenleme

2025-01-16 09:58 - Ekonomi

Gazze'deki hükümet, yerinden edilmiş kişilerin dönüşünü kolaylaştıracak bir plan yayınlayacak

2025-01-17 00:12 - Dünya

Rus Argumentı i Faktı: Türk markaları, Rusya pazarını fethediyor

2025-01-12 08:56 - Özel Haber

Çanakkale'de fırtına sebebiyle bazı feribot seferleri iptal edildi

2025-01-14 18:13 - Çevre & Seyahat

Bayraktar KALKAN DİHA PT-5 uzun menzil haberleşme testini başarıyla tamamlandı

2025-01-10 18:13 - Teknoloji

Filistinli kaynaklar, Gazze'deki ateşkes anlaşmasının 'neredeyse hazır' olduğunu bildirdi

2025-01-14 01:13 - Dünya

İlgili Haberler

Papa, hayatta olduğu sürece tek ve mutlak yetkili konumunda

13:48 - Dünya

İsrail, taahhütlerine rağmen Gazze'ye konteyner evlerin girişini engellemeyi sürdürüyor

13:08 - Dünya

Nijer'de askeri yönetimden sivil yönetime geçiş için 5 yıl önerildi

12:37 - Dünya

Fransa'nın Sahraaltı Afrika'da asker sayısı 2 bin 280'e düştü

12:32 - Dünya

İngiltere Savunma Bakanı Healey, Zelenskiy'i savaş döneminde seçim yapmayan Churchill'e be

12:28 - Dünya

Günün Manşetleri

8. SUGİAD En İyiler Ödülleri sahiplerini buldu

14:33 - Ekonomi

Kartlı ödemeler ocakta 1,61 trilyon lira oldu

14:28 - Ekonomi

Güneydoğulu hububatçılar, 2030'a kadar Irak'a 2 milyar dolar ihracat hedefliyor

14:22 - Ekonomi

Bakan Fidan, Japon mevkidaşı İvaya ile bir araya geldi

14:18 - Siyaset

Ataşehir'de İSKİ'ye ait su borusu patladı

14:12 - Gündem