?>

İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba patladı

Almanya'nın Dresden kentinde İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma 250 kilogramlık bomba etkisiz hale getirildiği sırada patladı.

Dünya - 7 yıl önce

BERLİN

Almanya'nın Saksonya eyaletinin Dresden kentinde İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma 250 kilogram ağırlığındaki bombanın etkisiz hale getirilme çalışmaları sırasında bir patlama meydana geldiği bildirildi.

Dresden Polis Sözcüsü Thomas Geithner, gazetecilere yaptığı açıklamada, bombanın etkisiz hale getirilmesi çalışmasının düşünüldüğünden zor geçtiğini belirterek, gece, fitilin bombanın içine bastırılmış olması nedeniyle ilk etkisiz hale getirme girişiminin yarıda kesildiğini aktardı.

Ardından yapılan girişimde bir patlamanın meydana geldiğini anlatan Geithner, bu sırada bombanın üstüne örtülen yalıtım malzemesinin alev aldığını, kimsenin yaralanmadığını ve patlamanın büyük zarara yol açmadığını bildirdi.

Geithner, helikopterden yönlendirilen yangın söndürücü robot ile yangının söndürülmesi ve bombanın soğutulması işleminin başlatıldığını kaydetti.

Bu işlemin ardından zırhlı bir kepçe ile bombanın üzerinin temizlenmesinin planlandığını aktaran Geithner, bu işlemlerden sonra uzmanların durum değerlendirmesi yapacağını, çalışmaların ne kadar süreceğinin ise henüz bilinmediğini belirtti.

Geithner, bu nedenle alınan güvenlik önlemlerinin şimdilik süreceğini ifade etti.

"Tehlike devam ediyor"

Saksonya Emniyet Müdürlüğünün resmi Twitter hesabından "Tehlike devam ediyor" paylaşımı yapılarak, bombanın içinde ne kadar patlayıcı maddenin bulunduğunun bilinmediği kaydedildi.

Öte yandan, Dresden Havalimanı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada ise Dresden hava sahasının kapatıldığı ve havalimanında iniş ve kalkışların mümkün olmadığı bildirildi.

İki gün önce inşaat çalışmaları sırasında bulunan bombanın etkisiz hale getirilmesi için dün yaklaşık 8 bin 700 kişi evlerinden tahliye edilmiş ve bombanın bulunduğu yerin 800 metre çevresi yasaklı bölge ilan edilmişti.

Almanya'da geçen ay Berlin ve Paderborn şehirlerinde, geçen yıl da Hannover'de İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bombaların etkisiz hale getirilmesi sırasında on binlerce kişi evlerinden tahliye edilmişti.

Almanya genelinde İkinci Dünya Savaşı'nda kullanılan ve hala toprak altında bulunan binlerce patlamamış bomba olduğu tahmin ediliyor.

Muhabir: Erbil Başay

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dededen toruna miras: Yarım asırlık tokmak

2018-05-19 15:02 - Çevre-Hayat

Ombudsman 28 Şubat mağduru kadınlar için devrede

2018-05-22 15:32 - Gündem

UETD'nin adı değişti

2018-05-21 06:02 - Dünya

'Yarasa komandolar' gece atlayışıyla göz doldurdu

2018-05-23 04:19 - Genel

Seyahate en fazla '25-44' yaş grubu çıktı

2018-05-17 20:02 - Kültür Sanat

Kastamonu'da maviyle yeşilin buluştuğu zorlu güzergah

2018-05-19 15:32 - Çevre-Hayat

CW Enerji'den, genç nüfus istihdamına katkı

2018-05-18 17:40 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu tür tehditler bizi yoldan alıkoyamaz

2018-05-20 19:48 - Genel

Çizdiği resimlerle kimsesiz çocukların kahramanı oldu

2018-05-21 20:06 - Genel

'Rampa ve viraj çilesi' tünellerle son bulacak

2018-05-23 15:38 - Genel

İlgili Haberler

FBI'ın Kennedy suikastıyla bağlantılı binlerce gizli dosyayı ortaya çıkardığı iddiası

04:57 - Dünya

Fas'ın Kasır El Kebir şehri yakınlarında 5,1 büyüklüğünde deprem

04:53 - Dünya

Fitch: ABD'de tüketim dirençli ancak politika belirsizlikleri risk oluşturuyor

01:17 - Dünya

Avusturya'nın başkenti Viyana’da 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' temalı panel düzenlendi

01:07 - Dünya

İsrail işgal atındaki Batı Şeria'da 10 evi yıktı

00:38 - Dünya

Günün Manşetleri

FBI'ın Kennedy suikastıyla bağlantılı binlerce gizli dosyayı ortaya çıkardığı iddiası

04:57 - Dünya

Fas'ın Kasır El Kebir şehri yakınlarında 5,1 büyüklüğünde deprem

04:53 - Dünya

Fitch: ABD'de tüketim dirençli ancak politika belirsizlikleri risk oluşturuyor

01:17 - Dünya

Hırvatistan'da Ara Güler'in fotoğraflarından oluşan sergi açıldı

01:13 - Kültür Sanat

Avusturya'nın başkenti Viyana’da 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' temalı panel düzenlendi

01:07 - Dünya