?>

İki yılda 21 madalya kazanan para yüzücü Ecrin'in hedefi milli takıma seçilmek

Kayseri'de 2 yaşındayken geçirdiği operasyonda bacaklarını kullanamaz hale gelen 11 yaşındaki Ecrin Bütün, yüzme sporuna başladığı 2 yılda katıldığı yarışmalarda 16 altın, 5 gümüş madalya kazanarak, hedefini milli takıma çevirdi.

Spor - 1 yıl önce

Kayseri

Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu 5. sınıf öğrenci Ecrin, 2 yaşında omuriliğinde tespit edilen kitlenin alındığı operasyon sonrası yürüme yetisini kaybetti.

Engeline rağmen yaşama sevincini yitirmeyen Ecrin, 2 yıl önce yetenek tarama testlerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yüzme antrenörü Safiye Kayabal ile tanıştı, İl Müdürlüğünün olimpik havuzunda yüzmeyi öğrenerek, antrenörünün desteğiyle yarışmalara hazırlandı.

Ecrin, ilk sınavını yüzmeye başladıktan 6 ay sonra geçen yıl 6-7 Aralık'ta Konya'da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda verdi. Ecrin Bütün burada açık yaş ve 8-11 yaş kategorilerinde 200 metre serbest ve 150 metre karışıkta 4 altın madalya aldı.

Aynı şampiyonada 100 metre kurbağalama ve serbestte açık yaşta 2 gümüş madalya elde eden Ecrin, 8-11 yaş kategorisinde ise 2 altın madalya aldı, 8-11 yaş kategorisi 50 metre serbestte ise birinciliğe kulaç attı.

Ecrin, bu yıl 19-20 Ekim'de Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Mersin’de düzenlenen Paralimpik Yüzme Bölge Şampiyonası 1. Bölge yarışmalarında 200 metre serbest, 150 metre karışık ve 100 metre kurbağalamada açık yaş ve 8-11 yaş kategorilerinde 6 altın madalya aldı. 50 metre ve 100 metre serbestte, 50 metre sırtüstünde açık yaş kategorilerinde 3 gümüş madalyaya uzanan Ecrin, bu kulvarların 8-11 yaş grubunda ise 3 altın madalya kazandı.

Ecrin, elde ettiği başarıyla 12-14 Aralık'ta Ankara'da yapılacak Para Yüzme Milli Takım seçmelerine katılmaya hak kazandı.

"Hedefimde milli takım var"

Ecrin Bütün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzmeyi çok sevdiğini ifade ederek, sporun kendisine katkıları olduğunu söyledi.

Antrenörü Safiye Kayabal’ın kendisine yüzme öğrettiğini anlatan Ecrin, "Ben yetenek tarama testine katıldım. Safiye hocam ile orada tanıştım. Beni o yüzmeye davet etti. 2 senedir yüzüyorum. Toplam 21 madalya kazandım. 9’unu Konya’da, 12’sini Mersin'de kazandım. Barajları geçtim, milli takım seçmeleri için Ankara’ya gideceğim. Bu spor bana çok şey kattı. Hedefimde milli takım ve Türk bayrağımızı dalgalandırmak var." diye konuştu.

"Ecrin'in yetenekli olması sporculuğuna katkı sundu"

Antrenör Safiye Kayabal da yüzme branşında tüm stilleri öğrenen Ecrin'in çok pozitif bir sporcu olduğunu ifade etti.

Kayabal, yüzme sporunu herkesin yapabileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ecrin ile yetenek taramalarında tanıştık. Onu tekerlekli sandalyede gördüğümde 'Ecrin, yüzmeye gelir misin?' dedim, 'Gelirim öğretmenim' dedi. 'Yüzebilir miyim?' diye sordu, 'Tabi ki yüzebilirsin' dedim. Yüzmeyi çok sevdi. Çok yetenekli bir çocuk. Yetenekli olması sporculuğuna da çok katkı sundu. Tüm stilleri öğrendi. Birlikte 2 yarışa katıldık. Toplamda da 21 madalya ile Kayseri’ye döndük. Bundan sonraki hedefimiz milli takım. Ecrin ile Avrupa’da inşallah Türk bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz."

"Pes etmeden devam ettik"

Baba Mevlüt Bütün ise kızlarını her zaman desteklediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Ecrin 2 yaşından sonra yürümemeye başladı. Omuriliğinde bir kitle tespit edildi. Bu kitle ameliyatla alındı ama omuriliğe zarar verdi ve yürüyemedi. Daha sonra kanser tedavisi ve ilik nakli oldu. Çok şükür, şu an tedavilerimiz devam ediyor. Ecrin, Safiye hocasıyla tanıştı. Antrenörünün de teşviki, bizlerin desteğiyle spora devam etti. Kendisi yüzmeyi çok sevdiği için bizler de destek olduk. Desteklerimizi hiçbir zaman esirgemedik. Pes etmeden devam ettik ve sonuna kadar da devam edeceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İTO kasımda fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı

2023-12-02 12:09 - Ekonomi

EURO 2024'te gruplar, yarın belli olacak

2023-12-01 14:58 - Spor

İletişim Başkanı Altun: Türkiye, Filistin halkının arkasında durmaya devam edecek

2023-11-29 19:22 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş Kulübünün yeni başkanı Arat'ı kutladı

2023-12-04 18:43 - Gündem

Malatya'da 4,8 büyüklüğünde deprem

2023-12-01 03:42 - Gündem

Bursa'da makine sektörlerini buluşturan fuarda 1,5 milyar dolarlık ticaret hedefleniyor

2023-12-01 12:43 - Ekonomi

Fosil yakıt kaynaklı karbon emisyonlarının bu yıl tarihi zirveye ulaşacağı öngörülüyor

2023-12-05 10:22 - Dünya

Bakan Özhaseki: Türkiye'nin 'Kayıp ve Zarar Fonu' içerisinde olması elzemdir

2023-11-30 16:52 - Ekonomi

Suriye İnsan Hakları Ağı: Esed rejiminin halen kimyasal silah stokuna sahip olması endişe veriyor

2023-11-30 17:37 - Dünya

Yurda yasa dışı yollarla girmeye çalışan biri terörist 6 kişi yakalandı

2023-12-05 12:27 - Asayiş

İlgili Haberler

Reeder Samsunspor, Atakaş Hatayspor'u mağlup etti

23:27 - Spor

Reeder Samsunspor, Atakaş Hatayspor'u mağlup etti

22:31 - Spor

PFDK'den Sivasspor'a hükmen mağlubiyet cezası

21:58 - Spor

İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo, "6 Şubat"ı unutmadı

21:53 - Spor

Göztepe Kulübü, ceza alınmasına sebep olan taraftarın kombinesini iptal edecek

21:47 - Spor

Günün Manşetleri

Sağlık Bakanlığından "ölmüş bir vatandaşın taburcu edildiği" iddiasına ilişkin açıklama

02:03 - Gündem

İstanbul merkezli DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan 33 şüpheli tutuklandı

01:58 - Gündem

Narin Güran cinayeti davasında sanık Salim Güran'ın avukatından istinaf başvurusu

01:52 - Gündem

ABD, düzensiz göçmenleri engellemek için Meksika sınırına yaklaşık 1500 asker daha gönderecek

01:47 - Dünya

ABD'den İsrail'e 7,4 milyar dolarlık yeni silah satışına onay

01:42 - Dünya